نظر ریابکوف درباره پیشنهادهای امنیتی روسیه به آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سرکئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که پیشنهادهای امنیتی روسیه به کاهش تنش ها در روابط با آمریکا کمک می کند.
ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی روسیه و مسئول امور آمریکا در وزارت امور خارجه این کشور روز شنبه به خبرگزاری روسی اینترفاکس گفت: ما هنوز به پایین ترین نقطه در روابط با آمریکا نرسیده ایم و در برخی عرصه ها پیشرفت هایی وجود دارد و وضعیت به گونه ای نیست که بطور کامل نامیدکننده باشد.
معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که مسکو نیاز به روابط باثبات و قابل پیش بینی با آمریکا دارد.
ریابکوف در مورد پیشنهادات امنیتی روسیه با تاکید بر اهمیت آن اظهار داشت: وضعیت روابط دو کشور می تواند با کمک توافق در این زمینه ثبات یافته و بهتر شود.
به گفته دیپلمات ارشد روس، بدون این توافق، وضعیت همچنان پیچیده و پرتنش خواهد ماند.
وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه پیش نویس توافقنامه های روسیه با ایالات متحده آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مورد تضمین های امنیتی را منتشر کرد.
به گزارش ایرنا از مسکو، بر اساس بندهای این پیش نویس، روسیه و ناتو متعهد میشوند که موشکهای میانبرد و کوتاهبرد را در مناطقی که از آنجا امکان هدف قرار دادن قلمرو یکدیگر وجود دارد، مستقر نکنند.
روسیه و ناتو باید متعهد شوند که شرایطی را ایجاد نکنند که بتواند به عنوان یک تهدید تلقی شود.
در پیش نویس توافق آمده است :روسیه به ناتو پیشنهاد می دهد برای حفظ تماس های ضروری "خط ارتباطی" ایجاد شود.
همچنین روسیه به ناتو پیشنهاد داده است تا به طور منظم در مورد تمرینات و مانورهای نظامی تبادل اطلاعات صورت گیرد.
در پیش نویس توافقنامه تضمین های امنیتی آمده است :روسیه پیشنهاد می دهد تا توافقی برای حل مسالمت آمیز اختلافات و پرهیز از توسل به زور شکل بگیرد و ازجمله
پیشنهاد می کند که از انجام هرگونه فعالیت نظامی در اوکراین، اروپای شرقی، قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی خودداری کنند.
ریابکوف در ادامه مصاحبه گفت که روسیه خواهان مناقشه نیست و در انتظار کسب توافق برپایه منطقی است. هر گونه حرکت دیپلماتیک یا هر نوع پیشنهادی آزمون برای توانایی برای مذاکره است.
وی در همین حال خاطرنشان کرد که رایزنی در این مورد، در برنامه زمانی تا پایان سال پیش بینی نشده است.
معاون وزیر خارجه روسیه این را نیز گفت که روسیه با زبان اولتیماتوم سخن نمی گوید و در این مورد هم اولتیماتوم نداده و هیچ مهلت زمانی نیز تعیین نکرده است.