آنتی بادیهای خنثی کننده امیکرون
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، یک تیم بینالمللی از دانشمندان آنتیبادیهایی را شناسایی کردهاند که گونه امیکرون و دیگر گونههای ویروس کرونا را خنثی میکنند.
نشریه نیچر نوشت که این آنتی بادی ها مناطقی از پروتئین S را هدف قرار می دهند که در طول تکامل ویروس عملا بدون تغییر باقی می مانند.
گونه امیکرون دارای 37 جهش در پروتئین S ویروس کرونا است که نقش کلیدی در آلوده کردن سلول های انسانی دارد. در یک مطالعه جدید، محققان سعی کردند بفهمند چگونه کل مجموعه جهشها بر توانایی SARS-CoV-2 برای اتصال موثر به سلولها و فرار از آنتیبادیهای خنثیکنندهای که مناطق خاصی از پروتئین S را هدف میگیرند، تأثیر میگذارد. برای انجام این کار، آنها یک ویروس ضعیف شده ایجاد کردند که قادر به تولید مثل نبوده (شبه ویروس) و دارای پروتئین های S بر روی سطحش بود، که مشخصه سویه های اولیه SARS-CoV-2 و نوع امیکرون است.
مشخص شد که پروتئین S گونه امیکرون که به گیرنده سلولی ACE2 متصل می شود 2.4 برابر بهتر از اولین گونه های پروتئین اسپایک کروناویروس قابلیت اتصال را دارد. دانشمندان همچنین تأیید کردند که آنتیبادیهای افرادی که به سویههای قبلی آلوده شدهاند و کسانی که یکی از شش واکسن رایج را دریافت کردهاند، توانایی کاهش بیماری را دارند.
در همین حال، سازمان جهانی بهداشت در گزارشی جدید هشدار داد گونه تازه شناسایی شده کرونا خطر بسیار بالای ابتلا را به همراه دارد که میتواند پیامدهای شدید در سطح جهانی داشته باشد.
بر اساس گزارش فنی سازمان جهانی بهداشت (WHO) که روز دوشنبه منتشر شد، خطر کلی جهانی مربوط به گونه جدید کرونا با نام «اُمیکرون» بسیار بالا ارزیابی میشود.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که گونه جدید خطر بسیار بالای ابتلا را به همراه دارد که میتواند پیامدهای شدید در سطح جهانی داشته باشد.
آژانس سازمان ملل افزود: گونه کرونا که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، نوعی بسیار واگرا با تعداد زیادی جهش است... که برخی از آنها نگرانکننده هستند و ممکن است با پتانسیل فرار از ایمنی و قابلیت انتقال بالاتر مرتبط باشد.
به گزارش «نیویورک پست»، تاکنون هیچ مورد مرگ و میر مرتبط با گونه جدید گزارش نشده و پزشک آفریقای جنوبی که برای اولین بار زنگ خطر ابتلا به آن را به صدا درآورد، گفت که علائم آن در بیماران سالم غیرمعمول اما خفیف است.
طبق اعلام این سازمان، بسته به میزان قابلیت انتقال این گونه و اینکه آیا میتواند از ایمنی بدن بگریزد، احتمال گسترش بیشتر امیکرون در سطح جهان بالا است.
این گزارش میافزاید: با توجه به این ویژگیها، ممکن است افزایش ابتلا به کووید-۱۹ در آینده وجود داشته باشد که میتواند پیامدهای شدیدی به همراه بیاورد. سازمان جهانی بهداشت انتظار دارد که دادههای تحقیقات بیشتر در حال انجام در هفتههای آینده در دسترس باشد.
به گزارش شبکه «سیانان»، سازمان بهداشت جهانی در این گزارش همچنین اعلام کرد: تحقیقات بیشتری برای درک بهتر پتانسیل فرار در برابر ایمنی ناشی از واکسن و ابتلا مورد نیاز است. با وجود عدم قطعیتها، منطقی است که فرض کنیم واکسن های موجود در حال حاضر میزانی محافظت در برابر بیماریهای شدید و مرگ را ایجاد میکنند.
این سازمان سپس از کشورهای عضو خواست تا تلاشها برای واکسیناسیون را در میان جمعیتهای واجد شرایط تسریع و همچنین از یک رویکرد مبتنی بر ریسک برای تنظیم به موقع تدابیر بینالمللی سفر استفاده کنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که مواردی از ابتلا به گونه جدید در کشورهای هلند، دانمارک و استرالیا شناسایی شده است. کانادا نیز ابتلای دو نفر به سویه جدید ویروس کرونا را تایید کرده است. به نوشته رسانههای کانادایی، هر دو مورد در انتاریو شناسایی شده است. پیش از این رسانهها از شناسایی امیکرون در ایتالیا، آلمان و انگلیس خبر داده بودند.
گسترش سویه جدید کرونا درحالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی پیش از این شاهد موج جدید شیوع ویروس کرونا و در تدارک اعمال محدودیتهای جدید برای رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی بودند؛ اقدامی که با اعتراضات زیادی نیز در برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، هلند، بلژیک و فرانسه مواجه شده بود.
برخی از کشورهای از اعمال محدودیت برای مسافران از کشورهای جنوب آفریقا و همچنین محدودیتهای پروازی به این کشورها از جمله آفریقای جنوبی خبر دادهاند؛ موضوعی که باعث انتقاد و گلهگذاری مقامات این کشور شده است.
«جو پاهلا» وزیر بهداشت آفریقای جنوبی روز یکشنبه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که از محدودیت پروازی اعمال شده علیه این کشور توسط بسیار از کشورهای جهان و همچنین همسایگان این کشور ناخرسند است.
دولت آفریقای جنوبی نیز طی بیانیهای با انتقاد از اقدام کشورها علیه این کشور به دلیل شیوع سویه امیکرون ویروس کرونا اعلام کرد: «کشورما به دلیل صداقت دانشمندانش در کشف سویه امیکرون کرونا مجازات شده است».
سازمان جهانی بهداشت روز یکشنبه اعلام کرد که اطلاعات کافی وجود ندارد که سویه امیکرون ویروس کرونا خطرناکتر از سویه دلتا بوده و واکسنهای موجود همچنان موثر هستند.
سازمان جهانی بهداشت به همراه گروهی از کارشناسان فنی در حال کار بر این موضوع هستند که آیا سویه جدید میتواند بر عملکرد واکسنهای موجود تاثیر داشته باشند.
پس از آنکه سویه جدید ویروس کرونا با نام امیکرون در آفریقای جنوبی شناسایی شد، بسیاری از کشورها پروازها از آفریقای جنوبی را با محدودیت مواجه کرده و مسافرانی که از این کشور وارد میشوند را نیز به قرنطینه میبرند. سازمان جهانی بهداشت پیشتر این سویه از ویروس کرونا را نگرانکننده توصیف کرده بود.