صیانت همچنان آواره میان بهارستان و پاستور

کدخبر: ۴۸۳۶۹۴
مجالس در دوره‌های مختلف بنا به رویکردهای سیاسی درایران، هر از گاهی طرح‌هایی را ارائه می‌کنند که نه تنها کمکی به دولت نمی‌کند بلکه اسباب زحمت دولت را نیز فراهم می‌آورد.
صیانت همچنان آواره میان بهارستان و پاستور

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از قرن نو، توانگر، نماینده تهران با انتقاد از تصمیم شورای عالی فضای مجازی نوشت: بدون رای‌گیری صرفاً گفته‌اند که طرح صیانت بهتر است در مجلس تصویب شود. انگار فقط خواسته‌اند از خودشان سلب مسئولیت کنند. کسی نمی‌خواهد افتضاح طرح صیانت را گردن بگیرد.

 چند ماهی است که «طرح صیانت از فضای مجازی» در مجلس شورای اسلامی مطرح و به یکی از بحث برانگیزترین طرح‌های مجلس یازدهم مبدل شده است. جالب آنجاست واکنش به آن سبب شده تا کسی عهده دار مسئولیت آن نشود.

مجالس در دوره‌های مختلف بنا به رویکردهای سیاسی درایران، هر از گاهی طرح‌هایی را ارائه می‌کنند که نه تنها کمکی به دولت نمی‌کند بلکه اسباب زحمت دولت را نیز فراهم می‌آورد. اینگونه طرح‌ها به قولی "خانه از پای بسجت ویران است، خواجه در بند نقش ایوان است" محسوب می‌شود.

طرح صیانت از فضای مجازی یکی از این طرح‌ها است، که در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشور و درست درشرایطی که فعالیت اقتصادی در این فضا می‌تواند گره از کار بسیاری را بگشاید، مطرح شد و موجبات شگفتی و تعجب کارشناسان اقتصادی و سیاسی کشور را فراهم آورد.

وقتی سرنا از سر گشادش زده می شود

البته هیچ فرد دلسوزی در کشور موافق نیست تا این فضا، بدون نظارت و رها به فعالیت خود ادامه دهد و همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود تأکید کردند لازم است این فضا در بخش‌هایی که به امنیت مردم و آرامش مردم صدمه می‌زند، مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد و نهادهای مسئول بر آن توجه داشته باشند.

اما معلوم نیست که چرا برخی" سرنا را از سرگشادش می‌زنند" و به جای طرح‌های کارشناسی و حساب شده به یکباره با اظهار نظرهای غیر کارشناسی و طرح‌های" صد من یک غاز" فضای کشور را بر هم ریخته و اجازه نمی‌دهند که کار بر روال درست انجام شود.

مشکلات اقتصادی نادیده گرفته می شود اما ...

طرح صیانت از فضای درست در زمان اعتراضات کارگران برخی از مشاغل به دریافت نکردن حقوق خود و افزایش قیمت‌ها مطرح شد و دشمنان نظام با موج سواری واکنش منفی جامعه، وارد میدان شده و نظام را به ساکت کردن صدای مردم و عدم پاسخگویی و عدم دسترسی به اطلاعات آزاد محکوم کردند، تا آنجا که بار دیگر این طرح دستمایه‌ای برای فعالان به اصطلاح حقوق بشری شد.

این درحالی بود که نمایندگان می‌توانستند ارائه چنین طرح‌هایی را پس از کارشناسی حداکثری، استفاده از تجربیات دیگر کشورها، ایجاد زیر ساخت‌های داخلی و روانشناسی افکار عمومی مطرح کنند و در شرایط فشاراقتصادی و افزایش قیمت‌ها به جای پرداختن به اینگونه طرح‌ها، چاره‌ای برای حل مشکلات مردم بیاندیشند.

در اکوایران ببینید؛

ارائه این طرح نپخته نه تنها در میان افکار عمومی و کارشناسان موجبات شگفتی همگان را فراهم آورد بلکه حتی گروهی از نمایندگان مجلس نسبت به ارائه بی‌موقع آن واکنش‌هایی منفی داشتند.

 

توپِ سرگردان «طرح صیانت» بین دولت و مجلس | وقتی سرنا از سر گشادش زده می شود

 

طرحی پرهیاهو

 

براساس تصمیمی که مجلسی ها گرفته بودند این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیونی ویژه بررسی شد. این تصمیم طی چند هفته اخیر دستخوش اعتراضات زیادی شد خاصه آنکه این کمیسیون در جلسه ای که در ابتدای اسفند برگزار کرد اقدام به تصویب کلیات آن کرد اما بلافاصله با اعتراضات زیادی روبرو شد. معاونت قوانین مجلس با صدور نامه‌ای، مصوبه طرح حمایت از حقوق کاربران در کمیسیون ویژه مجلس را باطل اعلام کرد و هیات رئیسه مجلس نیز بر آن مهر تایید زد. 

خبرها حکایت از آن دارد که برخی از نمایندگان مجلس به دنبال آن هستند که اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی را لغو کنند. «غلامرضا نوری‌قزلجه»نماینده مردم بستان‌آباد و سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی در این باره می گوید؛ تنها دلیل اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی این بود که عده‌ای خاص و قلیلی بخواهند نظرات خود را به کرسی بنشانند.

افتضاحی که کسی گردن نمی گیرد

اگرچه نسخه جدید طرح صیانت طراحی شده و به گفته زارع پور وزیر ارتباطات در شرایطی تعاملی در حال طراحی مجدد است تا ایرادات آن بر طرف شود اما باز هم از منظر وی این طرح مشکلاتی دارد که باید برطرف شود. ادعایی که این امید را ایجاد کرده بود که شاید دولت مخالف اجرایی شدن این طرح باشد اما شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیسی طی چند روز گذشته تصمیم گیری درباره فضای مجازی را به مجلسی ها واگذار کرد. تصمیمی یکباره و عجیب در روزهایی که انتقادات از طرح صیانت اوج گرفته است.

مجتبی توانگر، نماینده تهران نیز، با انتقاد از این تصمیم شورای عالی فضای مجازی در توییتر نوشت: بدون رای‌گیری صرفاً گفته‌اند که طرح صیانت بهتر است در مجلس تصویب شود. انگار فقط خواسته‌اند از خودشان سلب مسئولیت کنند. کسی نمی‌خواهد افتضاح طرح صیانت را گردن بگیرد.

وعده‌های بی سرانجام رئیس جمهور

نباید از نظر دور داشت که یکی از وعده‌های دولت سیزدهم، دسترسی آسان همه مردم به فضای اینترنت بود.

ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات گفته بود «اینترنت با سرعت و کیفیت بیشتری باید در دسترس مردم، به خصوص دهک‌های پایین جامعه قرار بگیرد. »وعده‌ای که بر اساس آن قرار بود هم سرعت و کیفیت اینترنت بهتر شود و هم قیمت آن پایین‌تر بیاید. اما حالا ماجرا برعکس شده است. هم کیفیت و سرعت کاهش چشمگیر داشته و هم قرار است سال آینده اینترنت گران شود هم طرح صیانت به جان کسب و کار مردم افتاده است.

هشدار گروه‌های حقوق بشری و فرار رو به جلو مجلسی ها

در همین حال گروه‌های حقوق بشری غربی با استفاده از نقاط ضعف این طرح درباره احتمال تصویب آن در مجلس هشدار داده‌اند و آن را نقض حقوق اساسی شهروندان دانسته‌اند. در نامه‌ای که این سازمان‌ها امضا کرده‌اند آمده که در صورت تصویب این لایحه، «مجموعه‌ای از حقوق اساسی مردم در ایران از جمله حق آزادی بیان و حق حریم خصوصی نقض خواهد شد. »

برهمین اساس می توان گفت اصرار نمایندگان مجلس یازدهم برای صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و به نوعی تصمیم‌گیری آن‌ها برای جامعه‌ای که اغلب قریب به اتفاق آن‌ها با چنین صیانتی مخالفت کرده‌اند، به نوعی فرار رو به جلو است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید