انتقاد وزیر کشور از اقتصاد مواد مخدری افغانستان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وزیر کشور با انتقاد از عملکرد ضعیف کشورهای غربی در مبارزه با مواد مخدر، گفت: متهم اصلی ترویج مصرف این مواد، بخشی از سرویس های اطلاعاتی و سیاستمداران غربی دخیل در این ماجرا هستند.
احمد وحیدی روز یکشنبه در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که به همت ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران برگزار شد با بیان مطلب فوق، افزود: گسترش مواد مخدر حاصل یک جریان آغشته به فرهنگ منحط است و امروز کشورهای غربی، متهم ردیف اول این حوادث هستند.
وزیر کشور با بیان اینکه مقابله با مواد مخدر از سوی کشورهای غربی حالت اسمی دارد و فعالیت و جدیتی ندارند، ادامه داد: از نماینده سازمان ملل تشکر می کنم که نقش و کارکرد مثبتی داشته است اما از سوی کشورهایی که به وجود آورنده این وضعیت هستند، هیچ جدیتی نیست.
وحیدی با تأکید بر اینکه اقتصاد افغانستان به دلیل تجاوز کشورهای غربی، ویران شده است، گفت: مقصر اصلی شرایط امروز افغانستان، کشورهایی هستند که اقتصاد این کشور را نابود کرده اند و به جای فعال سازی صنعت، معادن و کشت و زرع، آورنده بمب، ترور و قتل بوده اند.
وی خاطرنشان کرد: در این شرایط، به جای اینکه بهترین معادن و کشت و صنعت در افغانستان فعال شود، متاسفانه به اقتصاد مواد مخدر روی آوردند. بر این اساس ،مساله مهم و اصلی کشت مواد مخدر است و باید کشت جایگزین را در افغانستان راه بیندازند.
وزیر کشور، تاکید کرد: چرا این کار را نمی کنند و چرا کشورهای غربی پول مردم افغانستان را هم بلوکه کرده اند؟
وحیدی در ادامه سخنان خود گفت: فاز مهم دیگر در مواد مخدر امروزی، تولید مواد مخدر صنعتی است و این تولید در آزمایشگاه کشورهای غربی انجام می شود که با تغییر الگوی مصرف، تجارت پر سودی را راه انداخته اند.
وی با اشاره به گردش مالی مواد مخدر گفت: سرمایه گذاران و مالکان مواد مخدر با حاملان این مواد متفاوتند، چرخه اقتصاد مواد مخدر در بانک های بین المللی و بانک های بزرگ جهانی است و کنترل نمی شود. چرا این کار انجام نمی شود؟
رئیس شورای امنیت کشور افزود: در بحث قاچاق یکی از راهها این است که منابع مالی جریان پول های کثیف کنترل شود. بانک هایی که ادعای سلامت دارند به کنوانسیون ها و سازوکارهای مالی توجه نمی کنند.
وحیدی خاطر نشان کرد: بعد مهم دیگر اقتصاد مواد مخدر، عرضه است. امروز جمهوری اسلامی ایران به تنهایی در برابر عرضه و جابجایی این مواد خانمان ساز مقابله می کند و متاسفانه شاهد این هستیم که در فضای رسانه ای بین المللی علیه اقدام انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران، فضا سازی منفی می کنند.
وی با بیان اینکه متهم اصلی گسترش مصرف مواد مخدر بخشی از سرویس های اطلاعاتی، کشورهای غربی و سیاستمدارانی است که در این حوزه کار می کنند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در امر مقابله با قاچاق مواد مخدر هزینه زیادی داده و براساس آخرین آمار، ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی، درگیر مبارزه با قاچاق مواد مخدر است.
وزیر کشور با یادآوری سه هزار و ۸۵۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر، خاطرنشان کرد: اینها نشان از تلاش شبانه روزی و جدیت جمهوری اسلامی ایران در امر مقابله با قاچاق مواد مخدر دارد اما در برابر، کمک های اعطایی بسیار ناچیز و محدود است.
ضرورت تجدید قوا و حضور فعالانه تر اجتماعی در مقابله با مواد مخدر، از دیگر محورهای مورد اشاره وزیر کشور بود و گفت: اعتیاد ریشه و سرمنشا بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله سرقت، طلاق و حتی خودکشی است و برای همین باید با همه ظرفیت های مردمی و اجتماعی در این حوزه ورود کنیم.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در این مراسم که با حضور رئیس جمهوری، برخی از وزرا، سفرا و نمایندگان خارجی، فعالان مدنی و هنرمندان برگزار شد، بخشی از مواد مخدر مکشوفه صنعتی در سیستان بلوچستان، به دستور وزیر کشور امحا شد.