خطرات جانی کاشت ناخن برای مادران باردار
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه جام جم، کنترل رنگ لبها، ناخنها و چهره یکی از موضوعات مهم در حوزه پزشکی است و کادر درمان از رنگپریدگی یا تغییر رنگ لبها و ناخنها، بسیاری از علائم حیاتی را حین عمل جراحی متوجه میشوند اما پوشیدهشدن ناخن با لایه ضخیمی از مواد کاشت ناخن یا رنگ لاک و همینطور پوشاندن چهره با کرمپودرهای رنگی و تغییر رنگ لبها با رژ لب میتواند در صورت بروز شرایط اضطراری هنگام عمل سزارین، حتی جان فرد را با مخاطره مواجه کند.
«لاکچریبازیهای زایمان و اتاق عمل انگار پایانی ندارد. ماجرا از تزئینات اتاق زایمان، جشن تعیین جنسیت، جشن تولد و جشنهای اینچنینی گذشته و به آرایش اتاق زایمان کشیده است! تا جایی که برخی از مادرانی که میخواهند صاحب فرزند شوند، برای آنکه در فیلمبرداری اتاق زایمان زیباتر باشند به حضور در آرایشگاه و کارهایی همچون کاشت ناخن اقدام میکنند. اتفاقی که نه فقط بهواسطه مواد شیمیایی موجود در لاک و مواد کاشت ناخن میتواند به سلامت خود و نوزادشان آسیب بزند، بلکه حتی میتواند خطرات جانی برای مادر در پی داشته باشد؛ چرا که یکی از راههای تشخیص وضعیت اکسیژن و سلامت مادر در اتاق زایمان رنگ ناخنهاست. فردی که ناخن کاشته باشد اگر دچار کمبود اکسیژن شود پزشک نمیتواند این مشکل را تشخیص دهد و بهموقع برایش اقدام کند.
مدهای زائد و تجملگراییهای بیهوده، زندگی را برای مردم سخت کرده است. در این میان شبکههای اجتماعی و فضای مجازی نقشی بسیار تاثیرگذار در گسترش و ترویج این مدلهای عجیب و غریب دارند.
وقتی یک اینفلوئنسر یا بلاگر در طول مدت بارداری و زایمان از انواع و اقسام لاکچریبازیهایش فیلم گرفته و آن را با دنبالکنندگان به اشتراک میگذارد تا برای برندهایی خاص تبلیغ کند و درآمدهای میلیونی کسب کند، رفتهرفته مراسمهایی همچون جشن تعیین جنسیت، تزئین اتاق عمل و زایمان، فیلمبرداری در اتاق زایمان و جشنهای مرتبط با این مسائل هم به یکی از ضروریات تبدیل میشود.
جشنها، مراسمها و تزئیناتی که نه فقط هیچ تاثیری در زندگی و خوشبختی پدر و مادر و فرزند آنها ندارد، بلکه گاهی وقتها میتواند دردسرساز هم باشد؛ درست مانند آنچه جسته و گریخته از آرایش اتاق زایمان و کاشت ناخن مادران باردار به گوش میرسد و موجب شده تا دردسرهایی برای کادر پزشکی در اتاق عمل و خود مادران به وجود بیاید.
اضافهشدن یک دغدغه جدید برای مادران باردار
تجملگرایی در مسأله بارداری و زایمان حالا دیگر مسالهای برای مادران جوان شده و در کنار دغدغه برای تدارک سیسمونی و جشنهای مرتبط با آن باید به فکر آرایش اتاق زایمان هم باشند تا در فیلم زایمان خوش بدرخشند. این کارها در حالی اتفاق میافتد که کنترل رنگ لبها، ناخنها و چهره یکی از موضوعات مهم در حوزه پزشکی است و کادر درمان از رنگپریدگی یا تغییر رنگ لبها و ناخنها، بسیاری از علائم حیاتی را حین عمل جراحی متوجه میشوند اما پوشیدهشدن ناخن با لایه ضخیمی از مواد کاشت ناخن یا رنگ لاک و همینطور پوشاندن چهره با کرمپودرهای رنگی و تغییر رنگ لبها با رژ لب میتواند در صورت بروز شرایط اضطراری هنگام عمل سزارین، حتی جان فرد را با مخاطره مواجه کند. همچنین مواد شیمیایی موجود در رنگها و دکلرهها میتواند حتی به جنین آسیب بزند و پزشکان توصیه جدی دارند مادران باردار در ایام بارداری و بهخصوص سه - چهار ماه ابتدایی بارداری از انجام چنین رفتارهایی پرهیز کنند.
عوارض آرایش و زیبایی بارداری
در زمان حاملگی نهتنها مواد مضر شیمیایی موجود در مواد کاشت ناخن بلکه درگیری اطراف ناخن نیز میتواند برای زنان باردار خطرناک باشد. حساسشدن پوست و ناخن به مواد شیمیایی یا عفونیشدن حاشیه ناخن از بارزترین عوارض کاشت ناخن است. این عوارض میتواند برای جنین نیز خطرآفرین باشد. موقع کاشت ناخن بوی بد و آزاردهندهای در محیط پخش میشود که نهتنها برای زنان باردار بلکه برای هر کسی میتواند ناخوشایند باشد. از طرفی ظاهر ناخنها میتواند به پزشکان در بررسی حال عمومی هنگام بیهوشی و واکنشهای حساسیتی کمک کند.
خطر جانی کاشت ناخن برای مادران
نرگس توکلی، متخصص زنان و زایمان، درباره خطرات احتمالی آرایش مادر و کاشت ناخن در اتاق زایمان میگوید: «درباره رنگ و کارهایی از این قبیل مادران باردار باید توجه داشته باشند که مواد شیمیایی موجود در این اقدامات زیبایی میتواند منجر به بروز آسیبهایی برای جنین شود. در رابطه با کاشت ناخن هم ما احتیاج داریم رنگ ناخنهای بیمار را با دستگاه پالس اکسیمتر ببینیم، یکی از جاهایی که ما خیلی راحت میتوانیم ببینیم بیمار با اشباع اکسیژن مواجه است، آبیشدن رنگ ناخن است. البته راههای دیگری هم وجود دارد اما یکی از بهترین و دمدستترین راهکار، کنترل رنگ ناخن است. از سوی دیگر این لاکهایی که میزنند اگر دارای مواد فلزی باشد، خیلی وقتها حین عمل جراحی برای ما و بیمار دردسر درست میکند و اگر مجبور شویم بیمار را به امآرآی ببریم یا از وسایل الکتریکی مثل کوتر استفاده کنیم، دردسرساز میشود.»
او تاکید میکند: «من خودم به بیمارم اجازه نمیدهم که کاشت ناخن یا مواردی از این دست داشته باشد.»
این پزشک متخصص معتقد است فراتر از اینکه در اتاق عمل ممکن است برای مادر مشکلاتی پیش بیاورد، باید در نظر گرفت این مادر بعد از زایمان میخواهد بچه شیر بدهد و زیر این ناخنها و رنگها پر از میکروارگانیسمهاست که میتواند برای بچه خطرناک باشد.
صرف نظر از مضراتی که کاشت ناخن برای مادران باردار و شیرده دارد، افراد عادی هم با کاشت مداوم ناخن، خودشان را در معرض انواع و اقسام بیماریهای پوستی و قارچی ناخن قرار میدهند. کاشت ناخن در مدت زمان طولانی باعث تغییر شکل ظاهری و در نهایت منجر به نابودی ریشه ناخن برای همیشه میشود. عفونتهای قارچی مهمترین چالشی است که کاشت ناخن میتواند روی افراد به ارمغان بیاورد. در کاشت ناخن از چسبهای مخصوصی استفاده میشود که باعث تغییر بافت ناخن، پوستهپوستهشدن سطح ناخن و عفونتهای قارچی میشود. خلاصه اینکه کاشت ناخن از نظر بهداشتی و علمی مورد تایید پزشکان نیست و در صورت عوارض کاشت ناخن باید در مدت زمان طولانی تقریبا به مدت یک سال به درمان ناخنها بپردازیم.»