مسعود رجوی زنده است؟/ ماجرای ازدواج مسعود با مریم رجوی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، کتاب «تهران تا تیرانا» خاطرات مسعود خدابنده، عضو جداشده سازمان منافقین و سرتیم حفاظت از مسعود رجوی روز سه شنبه ۱۵ آذر در دوازدهمین جلسه از فصل سوم قرار سهشنبهها توسط انتشارات شهید کاظمی رونمایی شد.
در این برنامه که با استقبال قابل توجه مخاطبان روبرو شد، ابراهیم خدابنده برادر راوی کتاب از اعضای جداشده سازمان مجاهدین خلق، صفاءالدین تبرائیان کارشناس تاریخ و نویسنده کتاب خوابگردها و محمد جعفربگلو نویسنده کتاب تهران تا تیرانا سخنرانی کردند.
ابراهیم خدابنده که سابقه سه دهه عضویت در سازمان مجاهدین خلق را دارد، با اشاره به ترورهای دهه ۶۰ گفت: بعد از عملیات ۷ تیر و ۸ شهریور ۶۰، مسعود رجوی در جلسات خصوصی میگفت ما هرجا که نتوانستیم نفوذ کنیم، آنجا را منفجر کردیم.
وی که سالها در مرکزیت سازمان مجاهدین خلق (منافقین) حضور داشت، ادامه داد: سازمان هرجا که توانست با نفوذ در آن تأثیر بگذارد این کار را کرد (مثل بنیصدر و بیت آقای منتظری) و هرجا که در نفوذ ناکام بود، دست به عمل تروریستی زد (مثل دفتر حزب جمهوری و دفتر نخستوزیری).
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مسعود رجوی زنده است یا مرده گفت: واقعیت این است که تاریخ مصرف رجوی تمام شده و مرده و زنده بودن او تفاوت چندانی ندارد. اما از روی برخی شواهد میتوان به زنده بودن او پی برد و به گمان من او هنوز زنده است.
این عضو جداشده منافقین با اشاره به خطر فرقه رجوی گفت: حیات سازمان مجاهدین خلق هنوز تمام نشده و همچنان فعالیتهای مخرب خود را ادامه میدهد.
خدابنده با اشاره به خیانتهای منافقین علیه ملت ایران در دوران دفاع مقدس گفت: بعد از اینکه از سازمان جدا شدم، یک رو پدرم به من گفت: برای من همه خیانتها و جنایتهای مجاهدین خلق قابل هضم است؛ اما نمیتوانم این را درک کنم که سازمان چطور راضی به همکاری با دشمن متجاوز علیه مردم خودش شد؟
وی افزود: در کشورهای غربی که خود را مهد دموکراسی میدانند نیز خیانت بزرگترین جرم است و شخص خائن به وطن مستوجب اعدام است.
خدابنده با اشاره به فعالیتهای منافقین و تکاپوهای فرقه رجوی در وقایع اخیر کشور گفت: در هنگام بازیهای تیم ملی در جام جهانی، جریان معاند منتظر باخت تیم ملی بودند. به یاد دارم که در جام جهانی ۹۸ فرانسه، وقتی ایران با آمریکا بازی داشت، مسعود رجوی به اعضا پیغام داد و گفت هرگز نمیتواند با پیروزی تیم ایران خوشحال شود. لذا اعلام کرد که اعضا باید به ورزشگاه بروند و از این فرصت برای تبلیغ سازمان و برهم زدن تمرکز بازیکنان استفاده کنند.
اساساً در فرقه رجوی، اغلب به زنان پست و مقام اعطا میشد
در ادامه صفاءالدین تبرائیان کارشناس تاریخ نیز در این مراسم گفت: به نظر اینکه این گروه را «منافقین» بنامیم اشتباه است، چرا که آنها دیگر نفاق را کنار گذاشته و علناً به دشمنی با ملت ایران مشغولند.
این نویسنده و پژوهشگر تاریخ با اشاره به وصلت مسعود رجوی و مریم عضدانلو گفت: همانطور که در کتاب تهران تا تیرانا آمده، ازدواج مریم و مسعود رجوی نه شرعی بود و نه عرفی. مسعود رجوی عامدانه یکی از اعضای رده بالای سازمان یعنی مهدی ابریشمچی را مجبور کرد که همسرش مریم عضدانلو را ترک کند تا مسعود با او ازدواج کند. مسعود این اقدام را انجام داد تا مهدی ابریشمچی را تحقیر کند.
وی ادامه داد: اساساً در فرقه رجوی، اغلب به زنان پست و مقام اعطا میشد. حتی زنان به مقام فرماندهی میرسیدند. مسعود رجوی برای تحقیر مردان، زنان را برمیکشید.
صداقت راوی یکی از ویژگی های کتاب «تهران تا تیرانا» است
در ادامه محمد جعفربگلو دیگر سخنران این برنامه بود. نویسنده کتاب «تهران تا تیرانا» گفت: از سال ۹۸ به جمعآوری خاطرات مسعود خدابنده اقدام کردم. ما در تدوین خاطرات چند مؤلفه را مدنظر قرار دادیم. اول اینکه به تلاش کردیم مطالب نو و تازه را روایت کنیم؛ دوم اینکه تکیه ما بر دیدهها بود و نه شنیدهها؛ هدف ما این بود که مشاهدات مسعود خدابنده را در کتاب بیاوریم. مورد دیگر که بسیار برای ما اهمیت داشت این بود که در عین توجه به جزئیات، از روایت حواشی اضافه خودداری کنیم تا کتاب فربه نشود.
این نویسنده ادامه داد: به نظر من یکی از ویژگیهای مهم کتاب همین اختصار آن است که مطالعه آن را برای خواننده راحت کرده است.
جعفربگلو گفت: دیگر ویژگی کتاب، صداقت راوی آن است. مثلاً در بخشی از کتاب، راوی خودش را نقد میکند و خود را نیز مقصر میداند. وقتی خواننده به این بند از کتاب میرسد، درمییابد که راوی صادقانه صحبت کرده است.