خبر مهم آمریکا درباره برجام/ چشم جهان به ایران است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود با اعلام دوباره حمایت واشنگتن از ناآرامیهای اخیر در ایران ادعاها درخصوص نحوه برخورد با افراد حاضر در این ناآرامیها را تکرار کرد.
بنابر گزارش وب سایت وزارت امورخارجه آمریکا، وی در ادامه ادعاهای خود گفت: ما به شدت درخصوص گزارشهای مربوط به دستگیریهای دستهجمعی، محاکمههای ساختگی و در حال حاضر صدور احکام اعدام برای معترضان و همچنین اجرای آن نگران هستیم. واضح است که اکنون چشم جهان به ایران و حقوق بشر است. آنچه که دولت ایران بر مردم خودش تحمیل کرده، نباید بدون پاسخ بماند.
پاتل با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران در طول ماههای گذشته به بهانه ناآرامیها در کشورمان افزود: ایالات متحده از زمان فوت مهسا امینی برا رسیدگی به نقض حقوق بشر در ایران اقدامات قاطعی انجام داده است، ازجمله تحریم دستگاههای امنیتی، تحریم افراد خاص، تحریم نهادهای داخلی ایران و صدور مجوزهایی که سبب شد مردم ایران دسترسی بهتری به جریان آزاد اطلاعات داشته باشند.
وی همچنین گفت: ما ابزارهایی در اختیار داریم که نه تنها حکومت ایران را پاسخگو خواهد کرد، بلکه به مردم ایران نیز در تلاشهایشان کمک میکند. دولت آمریکا به این اقدامات خود ادامه خواهد داد.
این دیپلمات آمریکایی درباره موضع رژیم صهیونیستی درقبال برنامه هستهای ایران اظهار داشت: همانطور که میدانید رئیس جمهور بایدن و وزیر امورخارجه او از زمان روی کار آمدن این دولت آشکارا گفتهاند که هرچه در توان داشته باشند برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای انجام خواهند داد اما اکنون باید بهطور شفاف بگویم که در حال حاضر تمرکز ما روی برجام نیست و ما کماکان نسبت به هر چیزی که در این رابطه از سوی تهران انجام میگیرد بسیار بدبین هستیم، چه در ارتباط با مسائل آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد و چه موضوعات دیگر.
معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا همچنین درباره نشست پیش روی شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا و گزارش مربوط به آن با تاکید بر اینکه “این گزارش هنوز بهطور علنی منتشر نشده است” مدعی شد: ما همانطور که قبلا گفتهایم خرید پهپادهای ساخت ایران توسط روسیه بهطور جدی با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که محدودیتهایی برای انتقال فنآوریهای مرتبط با موشک به یا از ایران ایجاد میکند، در تضاد است و به طور خاص، وقتی صحبت از انتقال این پهپادها شد به دلیل نوع و برد این پهپادها بوده است.
به گزارش ایسنا، ادعای انتقال پهپادهای ایران به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین در حالی بهطور مکرر از سوی مقامات غربی و بهویژه آمریکاییها تکرار میشود که جمهوری اسلامی ایران و روسیه قویا آن را رد میکنند.
واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل به تازگی در نشستی در سازمان ملل ارسال سلاح از ایران را اتهامی بیاساس خواند و گفت که مجموعه صنعتی و نظامی روسیه میتواند بدون کمک گرفتن از دیگران به اهداف خود دست پیدا کند. این در حالی است که صنعت نظامی اوکراین از اساس وجود ندارد و از سوی صنعت غرب تامین میشود.
نبنزیا در ادامه اظهار داشت: ما تحت تاثیر سخنان شرکای سابق غربی قرار نمیگیریم. آنها سعی میکنند توجهات را به سمت اتهامات بیاساس درباره انتقال سلاح از ایران به روسیه معطوف کنند. ما بارها این اتهام را رد کردهایم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان نیز در پاسخ به این ادعاهای اثبات نشده مقامات غربی و آمریکایی تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران تنها تعداد معدودی پهپاد ماههای قبل و پیش از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده است.
وی علاوهبراین خاطر نشان کرد: اگر برای ما ثابت شود که روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین استفاده کرده است ما نسبت به این مسئله بی تفاوت نخواهیم بود.