واکنش اتحادیه اروپا به اعدام دو محکوم در ایران/ رویارویی بولتون و ترامپ در کارزار 2024
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکو ایران، «نخستین دیدار نماینده سازمان ملل با طالبان»، «سفر با اهمیت فرمانده ارتش پاکستان به ریاض»، «رویاروی بولتون و ترامپ در کارزار 2024»، «تاکید مدودوف بر استقرار موشک های فراصوت در نزدیکی واشنگتن»، «پیام تفرقه آمیز پوتین»، «خیز شی برای خفه کردن مخالفان»، «گردهمایی اعتراضی هزاران کرد در پاریس» و «واکنش اتحادیه اروپا به اعدام دو محکوم در ایران» مهم ترین سر خط اخبار در نیم روز گذشته بوده است.
نخستین دیدار نماینده سازمان ملل با رهبر طالبان درباره ممنوعیت تحصیل زنان
یکی از نماینده های ارشد سازمان ملل با وزیر آموزش دولت افغانستان به رهبری طالبان دیدار کرد تا درباره ممنوعیت حضور زنان در دانشگاه ها رایزنی داشته باشد. مارکوس پوتسل، اولین مقام بین المللی است که از زمان اعلام ممنوعیت ها در ماه گذشته با طالبان دیدار دارد. به نوشته آسوشیتدپرس، مقام های طالب 20 دسامبر به دانشگاه های دولتی و خصوصی دستور داد تا فورا و تا اطلاع ثانوی تحصیل را برای زنان تعطیل کند. این تصمیم محکومیت گسترده بین المللی را به دنبال داشت و بسیاری از کشورهای مسلمان چون عربستان و ترکیه و قطر طالبان را به چالش کشیدند. وزیر آموش عالی طالبان در این دیدار از این ممنوعیت دفاع کرده و گفته است که این ممنوعیت برای جلوگیری از اختلاط جنسیتی در دانشگاه ها ضروری است. او محتوای برخی از دروس را مغایر با اصول اسلامی خواند.با این همه این مقام سازمان ملل هشدار داد که چنین ممنوعیت هایی فعالیت های آژانس های کمک رسانی به افغان ها را به شکل منفی تحت تاثیر می گذارد.
فرمانده ارتش پاکستان دست به دامان ریاض شد
فرمانده جدید ارتش پاکستان در اولین سفر رسمی اش به عربستان سعودی با مقام های ارشد ریاض از جمله وزیر دفاع این کشور دیدار کرد. این دیدار در شرایطی که این کشور جنوب آسیا (پاکستان)با بحران اقتصادی دست به گریبان است با اهمیت قلمداد می شود. به نوشته خبرگزاری الجزیره، ژنرال عاصم منیر که ماه نوامبر فرماندهی ارتش پاکستان را عهده دار شد در اولین سفر رسمی خارج از کشور خود، راه اسلافش را دنبال کرد و به عربستان، یک متحد نزدیک نظامی و اقتصادی این کشور سفر کرد او همچنین قرار است بعد از ریاض راهی ابوظبی شود. گفته می شود عاصم منیر با شاهزاده خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان در ریاض درباره همکاری نظامی دو کشور گفتگو کرد. شاهزاده خالد بن سلمان بعد از دیدار با هتای پاکستانی اش با انتشار پیامی در توئیترش نوشت که ما بر مشارکت راهبردی میان کشورهای برادرمان تاکید کرده و روابط نظامی و دفاعی دوجانبه مان را مورد بررسی قرار دادیم و راه های تقویت همکاری های خود را مورد بحث قرار دادیم. سفر ژنرال منیر در حالی انجام شد که پاکستان با یک بحران اقتصادی فلج کننده دست به گریبان است بالاخص آن که ذخایر خارجی این کشور به میزان 6 میلیارد دلار کاهش یافته است.
رویارویی بولتون و ترامپ در کارزار 2024
مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید گفته قصد دارد در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ نامزد شده تا اجازه ندهد دونالد ترامپ بار دیگر وارد کاخ سفید شود.به نوشته روزنامه دیلیمیل، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ از قصدش برای رقابت با رئیس سابق خود در انتخابات ریاستجمهوری آتی آمریکا خبر داده است.بولتون که زمانی از سوی ترامپ لقب «آقای خشن» گرفته بود گفت که محور تبلیغات انتخاباتیاش را روی اتخاذ سیاستهای سختگیرانهتر در قبال روسیه و چین قرار خواهد داد.بولتون در یک مصاحبه روز جمعه گفت: «من وارد رقابت میشوم تا نامزدی حزب جمهوری خواه را به دست بیاورم و این کار را در وهله اول به خاطر این انجام میدهم که ما به یک سیاست خارجی قویتر نیاز داریم. او اضافه کرد: «فکر میکنم اهمیت دارد نه فقط در مسکو بلکه در جاهایی مثل پکن این فهمیده شود که ستیزهجویی بدون دلیل علیه همسایگانتان چیزی نیست که ایالات متحده و متحدانش آن را تحمل کنند.»
تاکید مدودوف بر استقرار موشک های فراصوت در نزدیکی واشنگتن
مدودوف با انتقاد از آمریکا خواستار استقرار ناوهای مجهز به موشکهای فراصوت روسی در نزدیکی واشنگتن دی.سی شد.به نوشته روزنامه بیزنس اینسایدر، مدودوف که اکنون معاون رئیس شورای امنیت روسیه است در واکنش به فیلمی از سفارت آمریکا که در آن به زبان روسی گفته میشود شهروندان روس لایق حمله ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به اوکراین نیستند، گفت: هدیه اصلی سال جدید موشکهای زیرکن است که ما آنها را به سواحل کشورهای ناتو ارسال کردهایم.او بعدا خواستار استقرار موشک در ۱۰۰ مایلی آمریکا و نزدیک به رود پوتوماک شد.موشکهای فراصوت به شدت سریع هستند و میتوانند با سرعت غیرمنتظرهای مسافت را طی کنند و همین مساله رهگیری آنها را با سیستم های دفاع هوایی قدیمی سخت میکند. برد موشکهای زیرکن ۳۱۰ تا ۶۲۰ مایل است.
پیام تفرقه آمیز پوتین؛ شکاف میان مومنان ارتدوکس عمیق تر شد
ولادیمیر پوتین پیامی برای جشن کریسمس ارتدوکس ها ارسال کرد و در جریانش از کلیسای ارتدوکس روسیه به خاطر حمایت از نیروهای مسکو که در اوکراین می جنگندند تمجید کرد. به نوشته خبرگزاری رویترز، کرملین پیام پوتین را پس از ان صادر کرد که رهبر روس به تنهایی در مراسم شب کریسمس در کلیسای جامع شرکت کرد بدون حضور سایر نمازگزاران. پوتین در این پیام که در وبت سایت کرملین با تصویری از او در حالی که مقابل نمادهای مذهبی ایستاده، منتشر شد صراحتا اعلام کرد که کلیسای ارتدوکس روسیه یک نیروی تثبیت کننده با اهمیت برای جامعه در در میانه نبرد روسیه با اوکراین است. حمایت کلیسای ارتدوکس روسیه از جنگ مسکو در اوکراین خشم بسیاری از مومنان ارتدوکس اوکراینی را برانگیخته و کلیسای ارتدوکس در سراسر جهان را درگیر چالش کرده است. از 260 میلیون مسیحی ارتدوکس جهان، 100 میلیون نفر در روسیه هستند و برخی خارج از کشور با مسکو متحدند. با این حال گروهی از انها به شدت مخالف رویکرد کرملین اند و ادعای مسکو مبنی بر این که حمله به اوکراین اهرمی پیشگیرانه بود در راستای امنیت روس ها را رد می کنند.
خیز «شی» برای خفه کردن مخالفان؛ حساب منتقدان سیاست کووید به حالت تعلیق درآمد
چین حساب های بیش از هزار منتقد سیاست های دولت در باب شیوع کووید 19 را در فضای مجازی به حالت تعلیق درآورد یا بست چرا که این کشور در حال عقب نشینی از محدودیت های سفت و سخت مرتبط با کووید است. پلتفرم محبوب سینا ویبو اعلام کرد که به بیش از 12 هزار 854 تخلف از جمله حمله به کارشناسان و کارکنان پزشکی رسیدگی کرده و فعالیت هزار و 120 حساب کاربری را به شکلی موقت یا دائم ممنوع کرده است. به نوشته خبرگزاری رویترز، حزب کمونیست حاکم عمدتا برای توجیه قرنطینه های سخت به جامعه پزشکی متکی بود اما ماه گذشته به ناگهان همه را رها کرد، رخدادی که منجر به افزایش موارد ابتلای جدید شد. با این همه حزب اجازه انتقاد مستقیم را نمی دهد و محدودیت های سختی را برای آزادی بیان وضع کرده است. سینا ویبو نیز اعلام کرده که به تحقیقات و پاکسازی انواع محتواهای غیر قانونی ادامه خواهد داد و یک محیط اجتماعی هماهنگ و دوستانه برای اکثر کاربران ایجاد می کند.
گردهمایی اعتراضی هزاران کرد در پاریس
هزاران نفر از جمعیت کردزبان ساکن اروپا ر از سراسر این قاره به پاریس آمدند و در یک راهپیمایی بزرگ برای نشان دادن خشم خود از معمای حل نشدۀ قتل سه تن از زنان کنشگر کرد در پایتخت فرانسه که ده سال پیش روی داد، شرکت کردند.در جریان این راهپیمایی برای سه کردی که دو هفته گذشته برابر مرکز فرهنگی کردها هدف حمله نژادپرستانه قرار گرفتند نیز مراسمی برگزار شد. به نوشته آسوشیتدپرس در حدود 12 وسیله نقلیه کردها را از مبدأ آلمان، هلند، سوئیس و بلژیک با اسکورت پلیس به پاریس آوردند. سکینه جانسیز(از بنیانگذاران حزب کارگران کردستان و نخستین زن عضو ارشد این حزب)، فیدن دوغان (نماینده کنگره ملی کرد در پاریس) و لیلا سویلِمز (رایزن دیپلماتیک کرد) 9 ژانویه 2013 میلادی در پاریس کشته شدند و فعالان کرد بر این باورند که سرویس اطلاعاتی ترکیه در قتل آنها دست داشته است.
واکنش اتحادیه اروپا به اعدام دو محکوم در ایران
ایسنا نوشت: سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای در واکنش به اجرای احکام اعدام دو تن از افراد بازداشتشده در جریان ناآرامیهای اخیر، خواستار توقف صدور و اجرای احکام اعدام علیه «معترضان» شد. سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای که در وبگاه آن منتشر شده است، به اجرای حکم اعدام محمد مهدی کرمی و سیدمحمد حسینی، دو تن از محکومان دادگاههای ناآرامیهای اخیر، واکنش نشان داده و گفت که اتحادیه اروپا از اجرای این احکام «شوکه» شده است.سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا اجرای این احکام را «نشان دیگری از سرکوب تظاهراتکنندگان مسالمتجو توسط مقامات ایران» خواند.این نهاد اروپایی در ادامه این بیانیه از مقامات ایران خواست که «فورا» به صدور و اجرای احکام اعدام علیه «معترضان» پایان دهند.