ایران رکورددار تعداد فیلترینگ /رقابت با افغانستان و بورکینافاسو

کدخبر: ۵۵۰۲۷۱
اقتصادنیوز: گزارش اخیر سرف‌شارک از وضعیت محدودیت‌های اینترنتی در سال گذشته میلادی، نشان می‌دهد که ۱۰کشور جهان بیشترین و شدیدترین محدودیت‌های اینترنتی را اعمال کرده‌اند
 ایران رکورددار تعداد فیلترینگ /رقابت با افغانستان و بورکینافاسو

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد در آسیا شامل افغانستان، ایران، قزاقستان، سریلانکا و ازبکستان، در آفریقا شامل بورکینافاسو، سیرالئون، سودان و زیمبابوه و در آمریکای جنوبی شامل کوبا بوده‌اند.

این بررسی‌ها نشان می‌دهند که ۱۰کشور جهان از نظر تعداد محدودیت‌های اینترنتی جدید در سال ۲۰۲۲ به ترتیب عبارتند از: جامو و کشمیر، ایران، هند، سودان، بورکینافاسو، زیمبابوه، پاکستان، روسیه، کوبا و سیرالئون. جامو و کشمیر که از سال ۱۹۴۷ منطقه مورد مناقشه‌ای بوده است، در سال گذشته میلادی با ۲۴ مورد محدودیت اینترنتی جدید، ۳۱ درصد از سهم این محدودیت‌ها در جهان را به خودش اختصاص داده و در جایگاه اول قرار گرفته است. بعد از آن ایران با یازده مورد محدودیت اینترنتی جدید در سال گذشته میلادی، رتبه دوم را دارد.

بر اساس گزارش سرف‌شارک، ۱۰مورد از این یازده مورد، مربوط به اعتراضات بوده و دولت ایران نیز به همین دلیل در سال ۲۰۲۲ دو شبکه اجتماعی را فیلتر، اینترنت چهار منطقه را قطع کرده و پنج قطع سراسری اینترنت را در کارنامه داشته است. بعد از ایران، هند با ۱۰مورد محدودیت اینترنتی جدید در رتبه سوم قرار دارد که از این میان ۹مورد مربوط به اعتراضات بوده‌اند. این کشور از ژوئن سال ۲۰۲۲ شبکه اجتماعی تیک‌تاک را فیلتر کرده است.

بر اساس این بررسی‌ها، کشورهای بورکینافاسو، روسیه و آذربایجان طولانی‌ترین محدودیت‌های اینترنتی را در سال ۲۰۲۲ داشته‌اند. با این حال ایران در این زمینه رکورد بیشترین تعداد محدودیت‌های طولانی را در اختیار دارد. به این ترتیب، آمارهای سرف‌شارک نشان می‌دهد که ایران در سال ۲۰۲۲، محدودیت واتس‌اپ و اینستاگرام به مدت ۲۴۲۴ ساعت، محدودیت اسکایپ به مدت ۲۳۵۳ ساعت، قطع اینترنت در کردستان به مدت ۳۳۶ ساعت و قطع اینترنت سراسری به مدت ۳۳۰ ساعت را تجربه کرده است. به عقیده کارشناسان سرف‌شارک، شدیدترین موارد محدودیت‌های اینترنتی در سال گذشته میلادی در روسیه، هند، ایران و جامو و کشمیر اتفاق افتاده است؛ در روسیه به دلیل جنگ با اوکراین بسیاری از پلتفرم‌های کلیدی و محبوب فیلتر شده‌اند؛ در هند اعتراضات مربوط به سربازگیری نیروهای مسلح باعث اعمال محدودیت‌های اینترنتی شد؛ در ایران به دنبال اعتراضاتی که از اواخر شهریور شکل گرفتند، محدودیت‌های گسترده اینترنتی اعمال شدند و در نهایت جامو و کشمیر همچنان به دلیل مناقشات و مجادلات سیاسی با محدودیت‌های متعدد اینترنتی مواجه بوده است.

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید