فیلترینگ، نوجوانان را به زیست زیرزمینی در فضای مجازی می برد
به گرارش اقتصادنیوز مرضیه ادهم در این باره گفت: محدودیتِ فیلترینگ که نوجوانها را از تکنولوژی روز محروم میکند، یک شکاف آگاهی نسلی ایجاد میکند. فرد در چنین وضعیتی، مهارت، دانش و تفکر لازم برای حضور در آن فضا را ندارد و نمیداند برای توسعه فردی خود در آن بستر چه کند. به این ترتیب، به شکلی دومینووار اتفاقهای نامطلوبی برای زیست اقتصادی، سلامتی و... او رخ میدهد.
مشکل بعدی، درباره فیلترینگ از دست رفتن مرجعیتِ مراجع آموزشی است. والدین نمیتوانند فرزندشان را درباره استفاده از فیلترشکن محدود کنند و کودک و نوجوان اتفاقا به علت دسترسی نداشتن مجبور به استفاده از فیلترشکن و دسترسی آزاد میشود! او در چنین وضعیتی برای انجام تکالیف مدرسهاش هم نیاز به استفاده از فیلترشکن دارد.
با فیلترینگ زیست زیرزمینی کودک یا نوجوان را توسعه میدهیم و نمیتوان هیچ نظارت یا مراقبتی از او داشت، چراکه با دکمه فیلترشکن هیچ محدودیت مرتبط با ردهبندی سنی وجود ندارد. علاوه بر اینها او با دسترسی به محتوای نامناسب نسبت به ردهبندی سنیاش، احساس مبارزه اجتماعی و سیاسی و قهرمانپنداری نسبت به خودش خواهد داشت.
در چنین وضعیتی ممکن است نوجوانان، انتشار فحشهای رکیک یا ایجاد شایعه و اخبار زرد را نوعی فعالیت قهرمانانه تلقی کنند. در چنین وضعیتی اگر از او سوءاستفاده یا کلاهبرداری شود هم مرجعی برای شکایت یا سازوکاری برای قانونگذاری وجود ندارد.