به این دلیل مرغ چاق نخرید!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، افرادی که مشکل چربی خون و کلسترول دارند باید از مرغهای جوان با وزن لاشه پایین استفاده کنند زیرا هر چه سن مرغ بالا رود و وزن لاشه آن سنگینتر باشد چربیها و مخصوصاً اسیدهای چرب اشباع بیشتری در داخل بافتها ذخیره شده و مصرف این نوع گوشتها باعث افزایش چربی خون و نهایتاً مشکلات قلبی و عروقی میشود.
بر اساس پژوهش انجام شده توسط سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی مرغ سایز یا مرغ با وزن استاندارد، مرغ با وزن زنده معادل 00/2-8/1 و وزن لاشه 5/1-3/1 کیلوگرم است.
خرید و مصرف مرغ در اندازه استاندارد به دلیل کیفیت مطلوب میتواند سطح سامت و بهداشت عمومی را ارتقا بخشیده و به امنیت غذایی جامعه را کمک کند.
از مزایای مصرف مرغ سایز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید محصول سالم، ارتقای سطح سامت و بهداشت عمومی جامعه
- بهبود مزه، طعم و تردی گوشت گوشت ران و سینه
- کاهش افت لاشه به دلیل بروز بیماریهای متابولیکی مثل سندرم آسیت و بیماری عضله سبز
- کاهش باقیماندههای آنتی بیوتیکی در لاشه
- کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی در مصرفکنندگان به دلیل مصرف مرغ سالم
- کاهش مقدار پوست لاشه به عنوان بخش غیر قابل مصرف بهصورت درصدی از وزن لاشه
- کاهش چربی محوطه بطنی
- کاهش بیماریهای قلبی عروقی در مصرفکنندگان
- پخت و پز راحت و آسان
- امکان خرید بیشتر توسط اقشار کم درآمد
مصرف کمتر دارو و واکسن در مرغ سایز
دولت با توجه به این ویژگیها و اهمیت تولید مرغ سایز در کشور دولت نیز اقدامات ترویجی و مدیریتی را در این خصوص انجام داده است و وزارت جهاد کشاورزی به دنبال آن است با همکاری تشکلهای صنفی، عرضه مرغ سایز را بازار افزایش پیدا کند.
حسین دماوندینژاد؛ معاون امور تولیدات دامی وزارتخانه در این ارتباط اظهار داشت: هر چقدر دوره پرورش پرنده در واحدهای مرغداری کوتاهتر باشد، دارو و واکسن کمتری مصرف میکند و از این رو مرغ سایز، محصولی است که سلامتی آن حفظ شده است.
ویافزود: دوره پرورش مرغ سایز از دید ما 38 تا 42 روز است و سپس به کشتارگاه منتقل میشود.
وی اظهار داشت: پرنده پیش از آن که درگیر بیماری شود و یا چربی زیادی بگیرد و کیفیت لاشه برای مصرف پایین بیاید باید کشتار شود.
دماوندینژاد کاهش هزینه تولید، افزایش کیفیت لاشه پرنده به علت مصرف کمتر دارو و بازارپسندی بالاتر را از مزیتهای تولید مرغ سایز برشمرد.
وی ادامه داد: ما به طور جدی پیگیری میکنیم که از طریق تشکلهای صنفی، پرورش دهندگان مرغ ترغیب شوند که هرچه بیشتر مرغ سایز را روانه بازار کنند.
این مقام مسوول گفت: در مورد مصرف مرغ سایز اقدامات ترویجی آغاز شده و به ویژه این موضوع را از طریق مراجعی همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیگیری میکنیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: از آنجایی که مرغهای قطعهبندی شده در بازار رواج پیدا کرده، ترویج مصرف مرغ سایز کمی سخت است، اما تلاش ما برای ترویج مصرف مرغ سایز در جامعه مصرف کننده ادامه دارد.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در این باره تصریح کرد: افزایش تولید و عرضه مرغ سایز به میزان تقاضا در بازار بستگی دارد.
دماوندینژاد گفت: از سالها پیش بحث مرغ سایز، مرغ سالم و عاری از آنتیبیوتیک جزو دغدغههای وزارت جهاد کشاورزی بوده و پروژهها و برنامههای مختلفی برای آن تهیه شده است.