برنج پخته شده را چگونه گرم کنیم که خطرناک نباشد؟

کدخبر: ۵۷۷۷۳۸
برنج پس از پختن در دمای اتاق می‌تواند حاوی باکتری‌های مختلفی باشد که تکثیر می‌شوند و سموم مضر را آزاد می‌کنند.
برنج پخته شده را چگونه گرم کنیم که خطرناک نباشد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین برنج می‌تواند شرایط ایده آلی را برای رشد باکتری‌های بالقوه خطرناک ایجاد کند و همین امر بر اهمیت نحوه نگهداری آن می‌افزاید.

در برنج نپخته معمولا باسیلوس سرئوس همراه با سایر باکتری‌ها یافت می‌شود. پختن برنج به تنهایی برای از بین بردن آن کافی نیست، زیرا این باکتری با ایجاد هاگ‌هایی گرما را تحمل می‌کنند.

برنج پس از پختن در دمای اتاق می‌تواند حاوی باکتری‌های مختلفی باشد که تکثیر می‌شوند و سموم مضر را آزاد می‌کنند. این گاهی اوقات منجر به مسمومیت غذایی با این باکتری می‌شود. بسته به نحوه تهیه، پخت و نگهداری برنج پس از پختن، می‌توانید از این امر اجتناب کنید.

تهیه و نگهداری برنج

شستن برنج باعث خلاص شدن از شر این باکتری نمی شود. پس از پخته شدن، برنج را باید فوراً به صورت پخته یا سرد شده سرو کنید و در ظرفی در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. برنج پخته شده را بیش از یک ساعت بیرون نگذارید.

چگونه برنج را گرم می‌کنید؟

برنج باقیمانده را می‌توان هنگام گرم کردن مجدد در مایکروویو گرم، سرخ یا بخار پز کرد. با این حال، این تنها در صورتی بی خطر است که برنج پخته شده به درستی در یخچال نگهداری شود. اگر برنج برای چند ساعت بیرون از خانه باشد، گرم کردن مجدد می‌تواند مضر باشد. به این دلیل که گرم کردن، خنک کردن و گرم کردن مجدد فرصت خوبی را برای رشد باکتری های مضر مانند باسیلوس سرئوس فراهم می‌کند.

مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس چقدر خطرناک است؟

مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس در موارد شدید می‌تواند کشنده باشد این مسمومیت می‌تواند با مواد غذایی دیگری مانند ماکارونی هم رخ دهد. یک مطالعه موردی در سال ۲۰۱۱ نشان داد که یک دانشجوی ۲۰ ساله بر اثر مسمومیت با این باکتری در عرض ۱۰ ساعت پس از خوردن ماکارونی پنج روز مانده جان خود را از دست داد. مورد مشابهی در سال ۲۰۰۳ رخ داد که یک خانواده سالاد ماکارونی هشت روزه خوردند که منجر به مرگ یک مرد و بستری شدن پنج کودک در بیمارستان شد.

علائم این مسمومیت چیست؟

استفراغ و اسهال ناشی از سمی که باسیلوس سرئوس هنگام رشد تولید می‌کند شایع است. در بیشتر موارد، این بیماری محدود است و ظرف یک یا دو روز بهبود می‌یابد، اما در برخی افراد می‌تواند پیشرفت کند و حتی کشنده باشد.

آنتی بیوتیک ها در این بیماری موثر نیستند زیرا سم باعث بیماری می‌شود و نه باکتری. به این ترتیب، درمان در درجه اول بر نوشیدن آب زیاد متمرکز است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید