پوتین نشست بریکس را تحریم کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اسکای نیوز اعلام کرد، پوتین به نشست سران بریکس در ماه اوت در آفریقای جنوبی نمیرود.
رئیسجمهور آفریقای جنوبی تأیید کرده است که براساس یک توافق دو جانبه، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نشست بینالمللی ماه آینده در این کشور شرکت نخواهد کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه به جای وی در این نشست حضور خواهد داشت.
آفریقای جنوبی قرار است ماه آینده میزبان اجلاس کشورهای بریکس - برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی باشد.
پیشتر دمیتری پسکوف، سخنگوی رئیسجمهور روسیه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت در رابطه با حکم دادگاه بینالمللی کیفری در آستانه اجلاس بریکس در افریقای جنوبی به خبرنگاران گفت: "در این دنیا برای همه روشن است که تلاش برای تعرض به رهبر روسیه چه معنایی دارد".
وی گفت "هیچکس هیچ چیزی را به کسی تصریح نکرده است. در این دنیا برای همه روشن است که تلاش برای تعرض به رئیس حکومت روسیه به چه معناست."
کمی بیشتر از یک ماه تا اجلاس سران بریکس که امسال در ژوهانسبورگ برگزار می شود باقی مانده است.
آفریقای جنوبی تحت صلاحیت دادگاه کیفری بین المللی قرار دارد، که اتاق پیش محاکمه آن در ۱۷ مارس حکم بازداشت ولادیمیر پوتین و ماریا لووا- بلوا، دادآور حقوق کودکان روسیه را صادر کرد. دادگاه آنها را از جمله به " خارج کردن کودکانی که مقامات روسیه آنها را از گلوله باران اوکراین نجات داده و از منطقه جنگی به مناطق امن منتقل کردند" متهم می کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد حکم دادگاه کیفری بینالمللی در مورد دستگیری رئیسجمهور روسیه غیرقابل قبول است و هر حکم آن از نظر قانونی باطل و بی اعتبار است، زیرا روسیه صلاحیت این دادگاه را به رسمیت نمیشناسد.
بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شدهاست. در ابتدا نام این گروه بریک نام داشت اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت.
سیریل رامافوسا، رئیسجمهور آفریقای جنوبی هشدار داده بود که اجرای حکم بازداشت ولادیمیر پوتین در دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) هنگام شرکت رهبر روسیه در نشست بریکس ماه آینده در ژوهانسبورگ به منزله «اعلان جنگ» علیه مسکو است.
رامافوسا گفت: روسیه به صراحت اعلام کرده است که دستگیری رئیس جمهور فعلی آن یک اعلان جنگ است. خطر وارد شدن به جنگ با روسیه با قانون اساسی ما ناسازگار است.
وی افزود که چنین اقدامی وظیفه او برای حفاظت از آفریقای جنوبی را نیز ناکام خواهد گذاشت.
آفریقای جنوبی به عنوان یکی از اعضای دیوان بین المللی کیفری، موظف است از دستورات دادگاه، از جمله حکم ماه مارس برای دستگیری پوتین به اتهام جنایات جنگی در اوکراین، پیروی کند. با این حال، این کشور همچنین میزبان اجلاس سران بریکس امسال است و به دنبال حفظ روابط خوب با روسیه است.
رامافوسا در برابر فشار ایالات متحده برای محکوم کردن مسکو در مورد درگیری در اوکراین مقاومت کرده و در این مورد بی طرفی خود را حفظ کرده و پیشنهاد کرده است که گسترش ناتو به سمت شرق به آغاز بحران کمک کرده است. حزب اپوزیسیون پیشرو آفریقای جنوبی، اتحاد دموکراتیک (DA)، از دولت خواسته که پوتین را دستگیر کند و در صورت پا گذاشتن او به کشور، او را به دیوان کیفری بینالمللی تحویل دهد. رامافوسا گفت که پرتوریا به دنبال معافیت از تعهدات خود بر اساس حکم دادگاه بین المللی کیفری است زیرا دستگیری پوتین می تواند "امنیت، صلح و نظم ایالت" را به خطر بیندازد.