دولت بایدن هم مانند اسرائیل از حمله حماس غافلگیر شد!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، نشریه آکسیوس در گزارشی به تأثیر عملیات حماس علیه اسرائیل بر تلاشهای دولت جو بایدن برای نزدیککردن تلآویو و ریاض پرداخته و نوشته است: با عملیات غافلگیرانه طوفان الاقصی، حالا کاخ سفید باید منتظر واکنش تلافیجویانه اسرائیل باشد، اقدامی که نزاع در خاورمیانه را به درازا خواهد کشاند.
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی: با چشماندازی روشن در حال جنگ هستیم!
از آغاز این عملیات تا کنون بیش از ۶۰۰ اسرائیلی به هلاکت رسیده و هزاران تن زخمی شدهاند. صدها تن نیز به اسارت نیروهای حماس درآمدهاند.
دولت بایدن هم مانند اسرائیل از حمله حماس غافلگیر شد. به اعتراف دو مقام آمریکایی، نهادهای اطلاعاتی آمریکا که در ماههای اخیر با مقامات فلسطینی در گفتوگو بوده و بر کرانه باختری تمرکز کرده بودند، هیچ گزارشی از احتمال بروز چنین رویدادی ارائه ندادند.
همچنین یک مقام آمریکایی گفت که در دیدار اخیر نمایندگان واشنگتن با مقامات اسرائیل در روزها اخیر، هیچ اشارهای به احتمال حمله حماس نشد.
دولت آمریکا که نگران پنبهشدن تمام رشتههایش برای عادیسازی روابط ریاض و تلآویو است، از دیروز با چندین کشور از جمله مصر، قطر و ترکیه تماس گرفته و خواستار میانجیگری آنها برای پایان درگیریها شده است.
بایدن همچنین میکوشد تا اجازه ندهد که این مناقشه به دیگر مناطق خاورمیانه کشیده شود. به گزارش آکسیوس، رئیسجمهوری آمریکا گفت: بگذارید واضح بگویم. الان زمان آن نیست که دشمنان اسرائیل از این فرصت استفاده کرده و سودجویی کنند.
با وجود تمام تلاشهای واشنگتن در پشت پرده برای نجات طرح نزدیکی ریاض و تلآویو، کاخ سفید در انظار عمومی احتمال تأثیر طوفان الاقصی بر این طرح سیاست خارجه دولت بایدن را ناچیز پنداشته و اعلام کرد: حماس نمیتواند مسیر عادیسازی که ما برایش تلاش کردهایم را منحرف کند.
از سوی دیگر، به گفته یک مقام آمریکایی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا دوره افتاده و در تماس با کشورهای عرب منطقه که با اسرائیل رابطه دارند، از آنها خواسته تا حمله حماس را محکوم کنند؛ اما آنها چنین نکردهاند.
بلینکن همچنین از همتای عربستانی خود خواسته تا این حمله را محکوم کند، اما وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای با محکومکردن آسیبهای وارده به غیرنظامیان، از محکومکردن حمله حماس سر باز زده است.
همچنین وزیر خارجه آمریکا قرار بود در اواسط ماه میلادی جاری به اراضی اشغالی، عربستان و مراکش سفر کند، اما با وضع موجود، مشخص نیست که سرنوشت این دیدار برنامهریزیشده چه خواهد بود.
تجاوز تلافیجویانه اسرائیل به غزه در پی حمله روز شنبه، میتواند خشونت در دیگر بخشهای این منطقه را تشدید کند. اگر چنین شود، کار بایدن برای تحقق بزرگترین آرزوی سیاست خارجه او، یعنی عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل بسیار دشوار یا حتی غیرممکن خواهد شد.
چرا سفیری در اسرائیل نداریم؟