این علائم یعنی مغزتان خسته است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک ،خستگی ذهنی از مشکلات روزمره بسیاری از افراد است که بر روی کیفیت زندگی و عملکرد روزانه تاثیر منفی می گذارد. مغز مهآلود و خسته بهراحتی میتواند انگیزه، نشاط و شادی را از بین برده و عوامل روانی را افزایش دهد. در این بخش نشانه های یک مغز خسته و درمان خستگی ذهنی را آورده ایم، باید بدانید خستگی ذهنی درماننشده میتواند اثر منفی زیادی بر سلامت ذهن و بدن، روابط شما با دیگران بگذارد و از کیفیت زندگیتان بکاهد.
ناراحتی معده
درد معده یکی از مشکلات شایع در بسیاری از افراد است اما گاهی درد معده ممکن است ناشی از عوامل عصبی مانند استرس، اضطراب و یا نگرانی رخ دهد. استرس باعث افزایش ترشح اسید معده میشود که باعث تحریک مخاطی معده و ایجاد درد معده میشود.
مشکلات خواب
مشکلات و اختلالات خواب ممکن است، به دلایل گوناگونی روی دهد که یکی از آنها خستگی ذهن است. وقتی مدام با شرایطی سر و کار داشته باشید که پاسخ استرس بدن را فعال میکنند، سطح کورتیزول بالا میماند. درنهایت، این وضعیت باعث ایجاد اختلال در عملکردهای بدن و خواب میشود.
نداشتن تمرکز
اگر خیلی کمتر از حد معمول احساس هوشیاری میکنید و تمرکزکردن، حتی بر کارهای روزمره یا روتین، برای شما چالشبرانگیز است،شما به خستگی ذهنی دچار هستید.
خستگی جسمی
برخی افراد گاهی به بیماری های جسمی مبتلا می شوند که علت مشخصی ندارند، علت این بیماری ها و خستگی جسمی را می توان در خستگی ذهنی جستجو کرد، خستگی ذهنی میتواند به سلامت جسم شما هم لطمه بزند.
احساس غم
غم واندوه واکنشی چند وجهی است که پس از یک رویداد دردناک یا آسیب زا تجربه خواهید کرد. احساس غم گاهی به دلیل خستگی مغز و خستگی ذهنی ایجاد می شود.
عصبانیت و زودرنجی
زودرنجی شدید یا احساس تحریک پذیری طولانی مدت، گاهی اوقات می تواند نشان دهنده یک بیماری جسمی یا بیماری های روانی باشد. در برخی مواقع عصبانیت و زودرنجی، حالت ناراحتی یا ناامیدی مداوم از نشانه های یک ذهن خسته است.
درمان خستگی مغز و پیشگیری از خستگی ذهن
با اقدامات زیر میتوانید احتمال خستگی ذهنی را کاهش بدهید:
از شرایط استرسزا دوری کنید.
زمانی از روز را به استراحت، ورزش و فعالیتهای لذتبخش اختصاص دهید.
با دوستان و عزیزانتان در ارتباط باشید.
درباره دغدغههای ذهنی خود صحبت کنید.
نه گفتن در هنگام مشغله و... را یاد بگیرید.
برخی از مسئولیتهایتان را به دیگران واگذار کنید.
کارهای غیرضروری خود را برای چند روز عقب بیندازید و استراحت کنید.
از ترفندهای آرامشبخش که سبب افزایش آرامش و کاهش استرس و تنش میشوند، مثل مدیتیشن، یوگا و... کمک بگیرید.
خواب منظم داشته باشید.
روزانه چندین چیزی را که بهخاطرش سپاسگزار هستید، یادداشت کنید.
ورزش کنید زیرا ورزش منظم تأثیر مثبتی بر خلقوخو، میزان انرژی و عملکرد مغز شما داشته باشد.
به تغذیه و نوشیدن آب توجه کنید.
از متخصص کمک بگیرید.