نگرانی از افزایش بیماری تنفسی در چین/ سویه جدید کرونا در راه است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، در روزهای گذشته بیمارستانهای چین مملو از موارد بیماریهای تنفسی و کودکان بیمار شدهاند که از علائم مشابه ذاتالریه شکایت دارند. یک بیمارستان کودکان در پکن پیشتر به رسانه دولتی CCTV گفته بود که روزانه حداقل ۷۰۰۰ بیمار در این مؤسسه پذیرش میشوند که بسیار فراتر از ظرفیت آن است.
سخنگوی کمیسیون ملی بهداشت گفت: «باید تلاشها برای افزایش تعداد کلینیکها و مراکز درمانی مربوطه، افزایش مناسب ساعات خدمات و تامین دارو انجام شود».
افزایش تعداد موارد ابتلا به این بیماری تنفسی در کودکان باعث شد سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه هفته گذشته درخواست رسمی خود را برای دریافت اطلاعات درمورد این بیماریهای تنفسی گزارش شده از ذاتالریه، صادر کند.
مقامات بهداشتی چین بعداً گفتند که هیچ بیماری غیرمعمول یا جدیدی پیدا نکردند. آنها گفتند که افزایش آلودگیها ترکیبی از ویروسهای شناخته شده است و با اولین فصل سرمای کشور پس از لغو محدودیتهای سختگیرانه کووید ۱۹ در دسامبر گذشته مرتبط است.
مقامات پیشنهاد کردند که برداشتن محدودیتها، همراه با گردش پاتوژنها (عوامل بیماریزا) شناخته شده مانند “مایکوپلاسما پنومونیه”، ممکن است در افزایش موارد چنین بیماریهایی نقش داشته باشد. سازمان جهانی بهداشت همچنین روز چهارشنبه اعلام کرد که هرگونه ارتباط بین موارد ذات الریه تشخیص داده نشده و افزایش عفونتهای تنفسی تاکنون نامشخص است.
علائم بیماری شایعشده در کودکان چینی چیست؟
به گفته مقامات بهداشتی چین، شیوع این بیماری میتواند با مایکوپلاسما پنومونیه، که به عنوان «سینه پهلو» یا «ذات الریه» نیز شناخته میشود، مرتبط باشد، یک عفونت باکتریایی رایج که معمولاً کودکان را تحت تأثیر قرار میدهد و از ماه می در گردش بوده است. علائم ذات الریه شامل گلودرد، خستگی و سرفه طولانی است که میتواند هفتهها یا ماهها ادامه یابد.
بیماری شایع شده در چین به ایران هم رسیده؟
شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت دراین باره گفت: اخیراً سازمان جهانی بهداشت به چین اعلام کرده است که افزایش موارد بیماریهای تنفسی را باید با جزییات به این سازمان ارائه کند. هنوز جزئیاتی از بیماری شایعشده تنفسی در چین منتشر نشده است و دولت چین اعلام کرده است که برآورد اولیه نشان میدهد که پس از رفع محدودیتهای کرونایی و کاهش رعایت پروتکلها، ویروسهای تنفسی در کودکان شایع شده است.
وی همچنین از افزایش موارد ابتلا به آنفلوانزا در هفتههای اخیر خبر داد و گفت: در تابستان ۳۰ درصد افراد دارای علائم سرماخوردگی کشور مبتلا به کرونا بودند، اما الآن زیر ۵ درصد موارد سرماخوردگی کرونا هستند. در حال حاضر ۲۰ درصد موارد سرماخوردگیها نیز آنفلوانزاست.
بهرام عیناللهی؛ وزیر بهداشت نیز اعلام کرد که سازمان جهانی بهداشت شیوع ویروس جدید در چین را تایید نکرده و این عامل بیماریزا هنوز به ایران نیز نیامده است.
متخصصان توصیه میکنند مردم در اماکن سرپوشیده از ماسک استفاده کنند و در صورت داشتن علائم بیماری، از منزل خارج نشوند.