حق اولاد و عائله مندی چند درصد حقوق حداقل بگیران را افزایش می دهد؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا علیاصغر عنابستانی به تشریح جزئیات افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۳ پرداخت و اظهار کرد: اگرچه متوسط افزایش حقوق و مزایای کارمندان در سال آینده ۲۰ درصد تصویب شده و حداقل حقوق نیز به ۱۰ میلیون تومان رسیده است، اما مطابق با مصوبات مجلس کل دریافتی کارکنان بسیار بیشتر از ۲۰ درصد افزایش مییابد.
وی افزود: تمام دستگاههایی که تا پیش از این از فوقالعاده ویژه استفاد نکردهاند (که شامل اکثر دستگاهها میشود) به حقوق تمام کارکنانشان ۳۰۰۰ امتیاز (معادل حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان) اضافه میشود. همچنین بر اساس قانون جوانی جمعیت، حق عائلهمندی و اولاد نیز به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. بنابراین مجموع "متوسط افزایش ۲۰ درصدی حقوق"، "۳۰۰۰ امتیاز گفتهشده" و "افزایش حق عائلهمندی" باعث میشود کارکنانی که اکنون زیر ۲۰ میلیون تومان دریافتی دارند، سال آینده کل دریافتیشان حدود ۴۰ درصد یا حتی بیشتر افزایش یابد.
اقتصادنیوز: بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور بابیان اینکه با اجرایی شدن مزد منطقه ای ضعف بازرسی و نظارتی کار کلاًاز بین می رود گفت:دستمزد باید به صورت ملی تعیین شود در مشاغلی که فنی تر و سخت تر است باید ۱۰تا۲۰درصد مازاد بر حقوق تعیین شود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ همچنین با اشاره به اینکه کف حقوق بازنشستگان به ۹ میلیون تومان، معادل ۹۰ درصد حداقل حقوق شاغلین رسیده است، عنوان کرد: حقوق تمام بازنشستگان نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته و به علاوه، مابهالتفاوت فوقالعاده خاص شاغلان نیز به حقوق بازنشستگان اضافه میشود. همچنین قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز از سال آینده اجرا خواهد شد که بر اساس آن در طی ۳سال، حقوق هر بازنشستهای به رقم ۹۰ درصد شاغل همتراز خودش میرسد و در سال آینده ۴۰ درصد از این میزان محقق میشود. لذا بر اساس مجموع مصوبات مجلس برای حقوق بازنشستگان در سال آینده، بازنشستگانی که حقوق پایین دریافت میکنند، سال آینده حقوقشان تا ۶۰ الی ۷۰ درصد افزایش مییابد.
عنابستانی با بیان اینکه مصوبات بودجهای مجلس بار مالی اضافه برای دولت ندارد و منابع آن کاملا مشخص است، گفت: مجلس علیرغم میل باطنی خود افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کرد که باعث ایجاد ۷۰ همت درامد برای دولت شد. همچنین مجلس دولت را مکلف کرد با افزایش مولدسازی، منابع درآمدی حاصل از این بخش را افزایش دهد. ما به دولت پیشنهاد دادیم حتما حداقل ۸۰ همت درامد از محل فروش شرکتهای دولتی در نظر بگیرد.
اقتصادنیوز: رئیس مجلس گفت:اهتمام مجلس شورای اسلامی بر این بود که قانون بودجه به نحوی تصویب شود که در پایان سال آینده شاهد تحقق اهداف این برنامه در سال اول در رشد سرمایه گذاری، مهار تورم و کمک به معیشت مردم باشیم.
وی اضافه کرد: آن میزان بار مالی و هزینهای که مصوبات مجلس برای دولت ایجاد کرده است، اصلا در آن حدی که دولت اعلام میکند، نیست. دولت پیشنهاد افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارمندان را داده بود که ما آن را به ۲۰ درصد رساندیم. این ۲ درصد مابهالتفاوت کلا ۱۶ همت هزینه اضافه برای دولت داشت. مابقی مصوبات برای افزایش حقوق شاغلین و بازنشستگان و همچنین همسانسازی، در مجموع حدودا ۹۷ همت بار مالی دارد. یعنی کلا مصوبات مجلس در مورد افزایش دستمزدها حدود ۱۱۵ همت بار مالی داشته است که منابع آن از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مولدسازی کاملا قابل وصول است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ با تاکید بر اینکه مصوبات مجلس ابدا باعث ناترازی بودجه نشده است، بیان کرد: دولت باید به فکر معیشت مردم باشد. اگرچه ما امیدواریم سال آینده روند کاهش تورم شیب بیشتری بگیرد و به تورم زیر ۲۰ درصد برسیم، اما در شرایط فعلی و با وجود تورم بالای ۴۰ درصد، دولت باید چنین افزایشهایی را بر حقوق شاغلین و بازنشستگان لحاظ کند.
صداوسیما رسانه ملی ماست و باید بودجه مناسبی برایش در نظر بگیریم
عنابستانی همچنین در خصوص انتقادات نسبت به مصوبه مجلس در مورد افزایش ۵۸ درصدی بودجه صداوسیما در سال آینده، اظهار کرد: اینکه برخی میگویند عملکرد صداوسیما موفقیتآمیز نبوده، حرف غلطی است. عملکرد صداوسیما تابعی است از میزان توجهی که به این نهاد میشود. حتی اگر فرض کنیم تا کنون عملکرد صداوسیما خوب نبوده هم نمیتوان با این استدلال بودجه آن را کم کرد. اتفاقا وقتی عملکرد نهادی خوب نیست باید به آن پول دهید تا عملکردش ارتقا یابد.
وی ادامه داد: صداوسیما رسانه ملی ماست و دلیل نمیشود که چون برخی معتقد اند عملکرد آن خوب نبوده، کنار گذاشته شود و بودجه مناسبی برایش در نظر نگیریم. ما در برنامه هفتم تکالیف بسیار سنگینی برای صداوسیما در نظر گرفتیم و این نهاد باید بتواند اعتماد مردم را جلب کند. اینها بدون هزینه کردن ممکن نیست. شما ببینید در سایر کشورها چگونه برای رسانهها و شبکههای تلویزیونیشان خرج میکنند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ اضافه کرد: کشور باید به مسائلی که الویتش است توجه کند. اگر در حوزه تقویت رسانه ملی کاری نکنیم، رسانههای غربی بیش از پیش فعال میشوند و وضعیت میشود همین چیزی که ما اکنون میبینیم. باید به صداوسیما توجه شود و اعتبارش افزایش یابد و در کنار آن باید عملکردش مورد نظارت دقیق نهادهای نظارتی قرار گیرد.