تهدید جدی برای جهان/ منتظر حمله ملخ‌ها باشید

کدخبر: ۶۲۸۹۰۷
اقتصادنیوز: هشدار یک مطالعه می گوید: تغییرات آب و هوایی باعث گسترش ملخ‌ها در سراسر جهان خواهد شد.
تهدید جدی  برای جهان/ منتظر حمله ملخ‌ها باشید

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه جدید درباره احتمال ظهور دسته‌های بزرگ ملخ به دلیل تغییرات اقلیمی هشدار داده است؛ به گونه‌ای که کارشناسان دانشگاه ملی سنگاپور می‌گویند که باد و باران شدید می‌تواند منجر به شیوع بزرگ‌تر و بدتر ملخ‌های بیابانی شود و تغییرات آب و هوایی ناشی از رفتار‌های انسان به طور بالقوه باعث تشدید الگو‌های آب و هوایی و افزایش خطر گسترش بیماری شود.

طبق این مطالعه، آنچه که نگران کننده است این که محققان هشدار می‌دهند این دسته‌های بزرگ ملخ می‌توانند اثرات مخربی بر زنجیره غذایی جهانی داشته باشند.

خبر مرتبط
تغییر رنگ اقیانوس‌ها بر اثر تغییرات آب و هوایی

بر اساس داده‌های ماهواره‌ای طی بیش از دو دهه گذشته رنگ ۵۶ درصد از سطح اقیانوس‌های جهان از آبی به سبز تغییر کرده است. این تغییر رنگ نشان می‌دهد که در پی تغییرات آب و هوایی زیست‌بوم‌های دریایی در معرض خطر قرار گرفته‌اند.

شیاو هانگ هی، محقق این مطالعه گفت: عدم رسیدگی به این خطرات می‌تواند فشار بر سیستم‌های تولید غذا را افزایش دهد و ناامنی غذایی جهانی را تشدید کند.

ملخ بیابانی حشره‌ای مهاجر است که به صورت دسته‌های میلیونی در مسافت‌های طولانی سفر می‌کند و محصولات کشاورزی را از بین می‌برد و باعث قحطی و ناامنی غذایی می‌شود.

خبر مرتبط
بررسی تغییرات آب و هوایی توسط جان کری و بن سلمان!

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و جان کری فرستاده رئیس‌جمهوری آمریکا در امور تغییرات آب‌وهوایی به بررسی طرح‌های عربستان برای مقابله با پدیده تغییرات آب‌وهوایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حفظ محیط زیست و مولفه‌های آن به ویژه دو طرح "عربستان سبز" و "خاورمیانه سبز" سعودی‌ها پرداختند.

ازدحام یک کیلومتر مربعی این گروه‌های ملخ شامل ۸۰ میلیون ملخ است و می‌تواند محصولات غذایی کافی برای تغذیه ۳۵۰۰۰ نفر را در یک روز مصرف کند.

این مطالعه که در ژورنال Science Advances منتشر شد، توضیح داده است که پیشگیری و کنترل این دسته‌های مخل در آب و هوای گرم دشوار است.

برای ارزیابی خطرات شیوع ملخ در آفریقا و خاورمیانه و ارتباط آن با تغییرات آب و هوایی، دانشمندان با استفاده از ابزار داده مرکز ملخ فائو، شیوع ملخ صحرا را از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۲۰ تجزیه و تحلیل کردند.

آن‌ها یک چارچوب مبتنی بر داده را برای بررسی الگو‌های حشرات ایجاد و از آن استفاده کردند تا ببینند چه چیزی ممکن است باعث شیوع بیماری در فواصل طولانی شود.

آن‌ها دریافتند که ۱۰ کشور از جمله کنیا، مراکش، نیجر، یمن و پاکستان بیشترین مورد از شیوع ملخ را در میان ۴۸ کشور آسیب دیده تجربه کرده اند.

بدترین شیوع ملخ بیابانی در ۲۵ سال گذشته در شرق آفریقا در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ رخ داد، زمانی که حشرات به صد‌ها هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی حمله کردند و به محصولات، درختان و سایر گیاهان آسیب رساندند و امنیت غذایی و معیشت را تحت تأثیر قرار دادند.

محققان همچنین ارتباطی قوی بین اندازه شیوع ملخ‌های صحرا و شرایط آب و هوایی و زمین مانند دمای هوا، بارش، رطوبت خاک و باد پیدا کردند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید