جزئیات مذاکرات غیرمستقیم تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا،یک منبع ویژه در مقاومت اسلامی فلسطین امروز-سهشنبه- در اظهاراتی گفت که بهرغم دشواری در مذاکرات و مخالفت جنبش حماس با پیشنهادهای رژیم صهیونیستی اما مذاکرات همچنان ادامه دارد.
این منبع ویژه در گفتوگو با شبکه المیادین تاکید کرد: بهرغم انعطاف جنبش حماس بهویژه در مساله تبادل اسرا و کاهش تعداد آنها به منظور اثبات حسننیت، اما اسرائیل در پاسخ تعداد اسرا را به کمترین حد کاهش داد و پاسخ اسرائیل در مورد مساله اسرا بدتر از پاسخ قبلی بود.
وی در بخش دیگری از اظهارات گفت: جنبش حماس پیشنهاد اسرائیل در مورد تعداد و مکانیزم بازگشت آوارگان را نپذیرفت. اسرائیل پیشنهاد داد که آوارگان به اردوگاههایی در شمال غزه تحت نظارت سازمان ملل انتقال داده شوند و حماس این پیشنهاد را نپذیرفت.
این منبع افزود: حماس و مقاومت بر این مساله پافشاری دارند که آوارگان به خانههای خود بازگردند، حتی اگر ویران شده باشند. رژیم اسرائیل پیشنهاد بازگشت تدریجی و مشروط آوارگان زن، کودک و سالخورده را داد که تعداد آنها تقریبا ۶۰ هزار آواره است درحالی که آمار کلی آوارگان بیش از ۸۰۰ هزار نفر است.
وی همچنین تاکید کرد: اسرائیل مساله ایجاد آتشبس را ذکر نکرده و پیشنهاد روشنی در مورد خروج از مناطق پرجمعیت نداده است. روشن است که رژیم اشغالگر به دنبال تقویت حضور خود در شمال، مرکز، شرق و جنوب نوار غزه است. جنبش حماس و مقاومت بر دیدن نقشهها و خروج کامل اسرائیلیها از نوار غزه پافشاری دارند.
این منبع در ادامه اظهارات خود گفت که جنبش حماس بر بازگشت آژانس آنروا به شهر غزه و شمال این باریکه پافشاری دارد اما اسرائیل این مساله را نمیپذیرد.
این در حالی است که در پی انتشار اخباری مبنی بر خروج هیأت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی از دوحه، سخنگوی وزارت خارجه قطر امروز (سهشنبه) با تکذیب این خبر از ادامه مذاکرات برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه خبر داد و گفت، رایزنیها میان طرفین در سطح تیمهای فنی ادامه دارد.
او گفت: جدول زمانی مشخصی برای مذاکرات وجود ندارد، اما با شرکای خود به تلاشهای میانجیگری ادامه میدهیم. مشکلات میدانی در زمینه مذاکرات وجود دارد، اما دیدارها همچنان در دوحه ادامه دارد.
او درباره تصویب قطعنامه برقراری آتشبس فوری در نشست دوشنبه شورای امنیت نیز تاکید کرد: امیدواریم تصمیم شورای امنیت بر مذاکرات آتشبس منعکس شود.
این مقام قطری همچنین اضافه کرد: هیأت اسرائیل از دوحه خارج نشده و بخشی از هیأت همچنان در دوحه حضور دارد.
با گذشت ۱۵ روز از ماه مبارک رمضان، فعلا از توافق آتشبس در غزه خبری نیست.
حماس خواهان هرگونه توافقی است که شامل پایان دائمی جنگ باشد، در حالی که اشغالگران قصد دارند آن را تا دستیابی به هدف ادعایی یعنی «نابودی حماس» ادامه دهند.
به گفته منابع رسمی فلسطینی، اشغالگران دستکم ۹۱۰۰ فلسطینی را در زندانهای خود نگه داشتهاند، در حالی که تعداد اسرای صهیونیست در غزه به دلیل امتناع حماس از افشای این تعداد در هالهای از ابهام قرار دارد.
این در حالی است که رسانههای عبری از بین ۲۴۰ تا ۲۵۳ اسیر صهیونیست، از جمله سه نفر آزاد شده و ۱۰۵ نفر که توسط حماس در یک معامله تبادل اسیران در نوامبر گذشته آزاد شدند، صحبت میکنند.
جنبش حماس در عین حال از کشته شدن ۷۰ نفر دیگر در نتیجه بمباران اشغالگران خبر داده است.