پروتکل‌های امنیتی کنکور 1403

مجازات 100 میلیونی در انتظار کنکوری‌ها!

کدخبر: ۶۴۲۲۵۰
اقتصادنیوز: بر اساس پروتکل‌های امنیتی سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبان نوبت نخست کنکور سراسری 1403 باید از آوردن برخی وسایل غیرمجاز در جلسه آزمون اجتناب کنند.
مجازات 100 میلیونی در انتظار کنکوری‌ها!

به گزارش اقتصادنیوز، نوبت نخست آزمون سراسری سال 1403 روزهای 6 و 7 اردیبهشت ماه جاری با رقابت یک میلیون و 152 هزار و 518 داوطلب در 412 شهرستان و بخش کشور برگزار می شود. 

یکی از حواشی همیشگی برگزاری آزمون های سراسری، رخ دادن تقلب میان تعداد اندکی از داوطلبان است که قصد دور زدن کنکور دارند و با رعایت نکردن پروتکل های امنیتی آزمون و استفاده از وسایل غیرمجاز، قصد تقلب و دو تا یکی کردن پله های ورود به دانشگاه دارند. 

با این حال، سازمان سنجش آموزش کشور هر سال و با نزدیک شدن به روزهای برگزاری ماراتن کنکور، اقدام به انتشار قوانین مرتبط با تقلب در این آزمون سرنوشت ساز می کند.

در ادامه به مهمترین قوانین کنکوری اشاره می شود که بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبان باید در زمان ورود به جلسه آزمون رعایت کنند در غیر اینصورت طبق قوانین مصوب با آنها برخورد می شود. 

خبر مرتبط
روش مچ‌گیری متقلبان در کنکور/دستگاه تقلب‌یاب چگونه عمل می‌کند؟

اقتصادنیوز: کمتر از ۱۰ روز به برگزاری نوبت نخست آزمون سراسری باقی مانده است که مسؤولان از ورود نسل سوم تقلب‌یاب‌های کنکور خبر می‌دهند.

همراه داشتن و استفاده از وسایل غیرمجاز در جلسه آزمون سراسری از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های حافظه دار مثل تلفن همراه، پیجر، هندزفری، ساعت، دستنبد، عینک، انگشتر، خودکار و پاک کن هوشمند

تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دست اندرکاران آزمون

کمک به داوطلبان دیگر برای پاسخگویی به سوالات

لوازمی که داوطلب مجاز نیست در جلسه آزمون به همراه داشته باشد

در هنگام ورود به جلسات آزمون سراسری، کتاب، جزوه یا یادداشت، وسایل فلزی مانند گل سر، تل و آینه نباید همراه داوطلب باشد مگر اینکه پلاستیکی باشد.

همچنین ساک، کیف دستی و مواد خوراکی به جز آشامیدنی نباید همراه داوطلبان باشد. 

مواردی از قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری

ماده ۵ - تخلفات و جرایم در این قانون مشتمل بر موارد زیر است:

الف) ارتکاب هرگونه عملی که موجب بی نظمی در برگزاری آزمون شود یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی (حتی بصورت خاموش) و دستگاه‌های حافظه دار.

ج) استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه‌های حافظه دار.

ماده ۶ - هیأت‌های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حکم به مجازات‌های زیر را درباره متخلفان دارند:

الف - در مورد مشمولان بند (الف) ماده ۵: اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذیربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال.

ب - در مورد مشمولان بند (ب) یا بند (ج) ماده ۵: محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد.

ماده 7- در مورد مشمولان بندهای (د)، (هـ)، (و) (ز) و (ح) ماده (5) هیأت های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون (10,000,000) ریال تا یک میلیارد (1,000,000,000) ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاکم دادگستری معرفی می نماید. 

ماده 8 - ارتکاب هر یک از اعمال موضوع ماده (5) چنانچه در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه باشد موجب تشدید مجازات می شود و تشکیل دهنده و سرکرده گروه یا شبکه به حداکثر مجازات محکوم می شود. مجازات هر یک از اعضاء که در ارتکاب تخلفات و جرایم فوق دخالتی نداشته باشند، حسب مورد حداقل مجازات ذکر شده برای مرتکب است.

ماده 9 - رسیدگی در هیأت های رسیدگی به تخلفات در آزمون ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیأت های انتظامی اعضای هیأت علمی یا کمیته های انضباطی دانشجویان نیست و مرتکب علاوه بر مجازات مندرج در مواد (6) و (7) این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محکوم می شود. 

هشدار پلیس فتا در آستانه کنکور

به گزارش اقتصادنیوز، معاونت پیشگیری قوه قضائیه نیز در آستانه آغاز نوبت نخست کنکور سراسری 1403 اقدام به ارسال پیامک هشدار به داوطلبان کرده است. 

photo_2024-04-22_16-26-14

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید