نقش شیمی درمانی در سرطان مری
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، دکتر «جنیفر تسنگ»، از مرکز پزشکی بوستون، توضیح داد: «در مورد اینکه آیا انجام تمام درمانهای کمکی شیمیدرمانی قبل و بعد از جراحی استاندارد بهتری برای مراقبت است یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد. اما کارآزمایی پاسخ میدهد: قبل از عمل به علاوه شیمی درمانی پس از عمل، نتایج بهتری را ارائه میدهد.»
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان مری در مردان بسیار بیشتر از زنان شایع است.
این سوال که چه زمانی باید شیمی درمانی برای سرطان مری انجام شود، موضوع بحث بوده است.
کارآزمایی جدید توسط دکتر «ینس هوپنر» از دانشگاه بیله فلد در دتمولد آلمان انجام شد. تیم او بر روی ۳۷۱ فرد مبتلا به سرطان مری که فراتر از مری گسترش نیافته بودند، اما اندازه تومور آنقدر بزرگ بود که پیشرفته در نظر گرفته شوند، تمرکز کردند. همه بیماران برای برداشتن تومور تحت عمل جراحی قرار گرفتند.
اقتصادنیوز: لیفوزا (Lifoza®)، با نام علمی ایبروتینیب (Ibrutinib)، یک درمان هدفمند و خوراکی است که تنها با یک بار مصرف در روز میتواند روند غیرطبیعی رشد و تقسیم گلبولهای سفید در برخی ازسرطانهای خون را متوقف کند.
حدود نیمی از بیماران فقط قبل از عمل شیمی درمانی دریافت کردند، در حالی که نیمی دیگر قبل و بعد از جراحی شیمی درمانی شدند.
این کارآزمایی که بهطور میانگین بیش از چهار سال و نیم پس از جراحی ردیابی شد، نشان داد که بیماران کمتری در گروه «قبل و بعد» جراحی در مقایسه با گروه «فقط قبل از» جراحی جان خود را از دست دادند - ۳.۲ درصد در مقابل ۵.۶ درصد.
به گفته محققان، بعد از ۳ سال، بیمارانی که قبل و بعد از جراحی شیمی درمانی شده بودند، ۳۰ درصد کمتر از افرادی که قبلاً شیمی درمانی شده بودند، کمتر در معرض خطر مرگ بودند. پسرفت کامل تومور اصلی مری نیز در گروه قبل و بعد بیشتر بود.
اقتصادنیوز: مطالعه جدید نشان میدهد که قند موجود در شیر مادر عوارض جانبی شیمیدرمانی را کاهش می دهد.
بیمارانی که دو بار تحت شیمی درمانی قرار گرفتند به طور متوسط ۶۶ ماه زندگی کردند، در حالی که افرادی که فقط قبل از جراحی شیمی درمانی شده بودند، ۳۷ ماه زنده ماندند.
به گفته هوپنر، این مطالعه نشان میدهد که شیمی درمانی قبل و بعد از جراحی باید به منظور بهینه سازی شانس درمان تومورهای آنها در دراز مدت توصیه شود.