شکارچیان غیرمجاز نقره داغ میشوند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مطابق این مصوبه جرایم موضوع ماده ۱۰ که مروبط به شکار و صید جانوران وحشی عادی و از بین بردن رستنیها است از ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۱۰۲ میلیون ریال افزایش یافت همچنین در این مصوبه جرایم موضوع ماده ۱۱ که به جرایم شکار و صید در فصول و ساعات ممنوع مقرر، شکار و صید با وسایل و از طرق غیرمجاز، تخریب چشمهها و آبشخور حیوانات در مناطق حفاظت شده و ... اشاره دارد از ۱۵۳ میلیون تا ۳۰۶ میلیون ریال افزایش یافت.
جرایم ماده ۱۲ و ۱۳ نیز که به ترتیب مربوط به شکار و صید جانوران وحشی حمایت شده، شکار و صید در مناطق حفاظت شده و پناهگاههای حیات وحش بدون تحصیل پروانه، آلوده کردن آب رودخانهها، دریاچهها و تالابهای حفاظت شده و شکار جانوران وحشی کمیاب و در معرض خطرانقراض، شکار در پارکهای ملی، شکار، صید و یا کشتار جانوران وحشی با استفاده از سموم و مواد منفجره، مبادرت به اقداماتی که موجب آلودگی آب دریای خزر و خلیج فارس و دریای عمان با مواد غیر نفتی و... میشود به ترتیب از ۲۰۴ تا ۳۴۰ و ۴۰۸ تا ۵۷۸ میلیون همچنین جرایم موضوع تبصره ۲ ماده ۱۳ از ۴۰۸ تا ۸۱۶ میلیون ریال افزایش یافت.
اقتصادنیوز: منابع طبیعی و محیط زیست ایران فارغ از تغییر دولتها طی نیمقرن اخیر، روند نامطلوب خود را طی کرده است. در این مسیر تغییرات پیشآمده در دولتها نهتنها بر سیاستهای اتخاذی دولتهای جدید تاثیر مثبتی نداشته، بلکه با تشدید شعارهای رشدمحور و خلأ جدی رویکردهای توسعه پایدار، روزبهروز شرایط محیط زیست و منابع طبیعی ایران بدتر و بحرانیتر شده است.
با توجه به اینکه آخرین بروز رسانی جرایم مذکور در سال ۹۷ انجام گرفته بود و این جرایم در حال حاضر بازدارندگی لازم را نداشتند، به روزرسانی آن از سال ۱۴۰۱ در دستور کار معاونت قرار گرفت و طی بررسیهای فنی موضوع در جلسات کارشناسی پیشنهاد تنظیم و به وزارت دادگستری اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت دادگستری پس از اعمال ملاحظات جرایم پیشنهادی به دولت اعلام و مصوبه هیات وزیران را اخذ کرد و بدیهی است از این پس رسیدگی به جرایم شکار و صید برمبنای مبالغ مذکور صورت خواهد گرفت.