آمریکا و ژاپن چه برنامه‌ای برای محدودیت صادرات فناوری به چین دارند؟

کدخبر: ۶۷۳۳۷۱
اقتصادنیوز: فایننشال تایمز در گزارشی از توافق قریب الوقوع آمریکا و ژاپن برای محدود کردن صادرات فناوری تراشه به چین خبر داد و تأکید کرد که این توافق علی‌رغم نگرانی توکیو از تهدید پکن برای تلافی علیه شرکت‌های ژاپنی صورت می‌گیرد.
آمریکا و ژاپن چه برنامه‌ای برای محدودیت صادرات فناوری به چین دارند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم،  فایننشال تایمز در گزارشی از توافق قریب الوقوع آمریکا و ژاپن برای محدود کردن صادرات فناوری تراشه به چین خبر داد و تأکید کرد که این توافق علی‌رغم نگرانی توکیو از تهدید پکن برای تلافی علیه شرکت‌های ژاپنی صورت می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، کاخ سفید قصد دارد قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر، از محدودیت‌های صادراتی جدیدی رونمایی کند.

این محدودیت‌های شامل اقدامی است که شرکت‌های غیر آمریکایی را مجبور به دریافت مجوز برای فروش محصولاتی به چین می‌کند که بخش فناوری این کشور را توسعه می‌دهد.

مقامات دولت بایدن ماه‌هاست که در مذاکرات فشرده با همتایان خود در ژاپن و هلند برای ایجاد محدودیت‌های صادراتی مکمل تلاش می‌کنند که به معنای هدف قرار نگرفتن شرکت‌های ژاپنی و هلندی توسط "قانون محصول مستقیم خارجی" آمریکا است.

خبر مرتبط
خودروهای برقی چینی حریم خصوصی را نقض می‌کنند؟

اقتصادنیوز: خودروهای برقی چینی نگرانی هایی را در دولت انگلیس ایجاد کرده است.

افرادی در واشنگتن و توکیو که از جزئیات این مذاکرات آگاه هستند، گفتند که آمریکا و ژاپن اکنون به یک نقطه عطف نزدیک شده‌اند، هرچند یک مقام ژاپنی هشدار داد که این وضعیت به دلیل ترس از تلافی چین "بسیار شکننده" است.

به گفته این افراد، نگرانی ویژه دولت ژاپن این است که چین ممکن است در صورت تصویب محدودیت‌های صادراتی مورد حمایت آمریکا، صادرات مواد معدنی حیاتی - به ویژه گالیوم و گرافیت - را متوقف کند. پکن توکیو و شرکت‌های ژاپنی را تهدید کرده است.

ژاپن و آمریکا در مورد چگونگی محدود کردن تأثیر هرگونه اقدام تلافی‌جویانه چین بحث و مذاکره کرده‌اند. خنثی کردن اقدامات احتمالی چین چیزی است که واشنگتن و متحدانش برای رسیدن به آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

هدف از محدودیت‌های صادراتی آمریکا بستن راه‌های فرار در قوانین موجود و همچنین افزودن محدودیت‌هایی است که پیشرفت سریع هواوی و سایر شرکت‌های چینی در تولید تراشه طی دو سال گذشته را نشان می‌دهند.

خبر مرتبط
جنگ پنهان آمریکا با چین؛ شاخ و شانه پاکستان و هند با موشک‌های اتمی/ معمای بازدارندگی در جنوب و شرق آسیا

اقتصادنیوز: ایالات متحده بار دیگر به بهانه توسعه برنامه موشکی پاکستان گروهی از شرکت‌های چینی را که در این فرایند مشارکت داشتند، هدف تحریم‌های خود قرار داد. به باور ناظران این رویارویی در شرایطی که روابط واشنگتن و اسلام آباد رو به بهبود است، شاید نشان از رویارویی دو رقیب در زمین پاکستان باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید