نامه مرندی به پزشکیان درباره نظام سلامت + جزئیات

کدخبر: ۶۷۵۶۵۶
اقتصادنیوز: سید علیرضا مرندی طی نامه‌ای به مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران دغدغه‌های اصلی و اولویت‌های کاری بخش سلامت دولت چهاردهم از دیدگاه فرهنگستان علوم پزشکی را به او اعلام کرد.
نامه مرندی به پزشکیان درباره نظام سلامت + جزئیات

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، سید علیرضا مرندی طی نامه‌ای به مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران دغدغه‌های اصلی و اولویت‌های کاری بخش سلامت دولت چهاردهم از دیدگاه فرهنگستان علوم پزشکی را به او اعلام کرد. متن نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

برادر ارجمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

 سلام علیکم

با احترام، ضمن تبریک مجدد انتخاب جنابعالی و آرای اعتماد کامل مجلس محترم شورای اسلامی به کابینه محترم و به خصوص وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جناب آقای دکتر ظفرقندی و تشکر از هردو بزرگوار، جهت شرکت در صدو نهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران که بازتاب گسترده‌ای در درون و برون بخش سلامت داشت و با استقبال از پیشنهاد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر پزشکیان مبنی بر تقویت جایگاه فرهنگستان علوم پزشکی به عنوان اتاق فکر نظام سلامت، موارد ذیل بعنوان دغدغه‌های اصلی و اولویت‌های کاری مهم بخش سلامت دولت چهاردهم از دیدگاه فرهنگستان علوم پزشکی، اعلام می‌گردد و امید می‌رود با همکاری تنگاتنگ وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر نهادهایی که عملکردشان در تامین، حفظ و ارتقای سلامت آحاد جامعه اثر دارد، توفیقات بیشتری حاصل گردد.

توضیح اینکه اولویت‌ها در دو قسمت  بین بخشی و داخل وزارت بهداشت تقسیم گردیده است و در هر مورد مستندات مربوطه که طی سالیان اخیر در قالب نامه‌ها، بیانیه‌ها و خلاصه های سیاستی از طرف فرهنگستان علوم پزشکی به مسئولین  ارسال شده‌اند، آدرس داده شده و مجموعه این مستندات در سه مجلد پیوست شده است. البته همان گونه که در جلسه مزبور آن مقام محترم تاکید فرمودند، کارگروه ویژه‌ای، جهت ارتباط مستمر با وزارت بهداشت و نهادهای موثر بر سلامت تشکیل شده و پیشنهادات تکمیلی و تفصیلی، متعاقباً ارسال خواهد شد که امید است مورد استفاده و عمل مسئولان ذیربط قرار گیرد. این فرهنگستان آمادگی کامل خود را در کمک به سیاستگذاری‌های اجرایی، رصد و نظارت بر اجرای اهداف سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و قوانین بالادستی اعلام می‌نماید.

1) اولویت‌های مربوط به همکاری‌های بین بخشی

  1. در اولویت قرار گرفتن بعد معنوی سلامت در همه سیاستها و برنامه‌های دولت
  2. تعمیق و تکمیل ادغام آموزش و پژوهش پزشکی در مراقبت‌ها و خدمات سلامت و توسعه آن به سایر بخش‌های آموزش عالی
  3. توجه جدی به افزایش اعضای مرتبط با حوزه سلامت درشورای عالی انقلاب فرهنگی و تشکیل ستاد سلامت در کنار چهار ستاد موجود در دبیرخانه این شورا و تقویت نقش بخش سلامت دربازنگری نقشه جامع علمی کشور
  4. توجه جدی به اصلاح ابر چالش‌های محیط زیست ( بحران آب – آلودگی هوا و خاک)
  5. توجه جدی به موضوع جمعیت و جوانی آن با توجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و از جمله خطاب معظم له به وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه اول هیات دولت با ایشان و تاکید بر عوامل برون بخش سلامت در موضوع جمعیت
  6. توجه جدی به موضوع منزلت جامعه پزشکی و نگهداشت نیروی انسانی بخش سلامت، با توجه جدی به حمایت‌های مادی و معنوی از آنان
  7. تاکید بر تامین پایدار منابع مالی در بخش سلامت، رساندن سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی به سطح کشورهای منطقه( بر اساس بند 10.1 سیاستهای کلی سلامت) به صورتی که سهم دولت در این بخش افزایش یافته باشد و توجه به بحث اقتصاد مقاومتی در بخش سلامت
  8. مدیریت صحیح موضوع طب سنتی بر اساس بند 12 سیاست‌های کلی سلامت. ( بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران)
  9. تاکید بر نقش شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و لزوم ارتقای جایگاه دبیرخانه آن، به این صورت که در دفتر رئیس جمهور جایگاه و ستادی برای ابلاغ و پیگیری اجرای مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با مدیریت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شود.
  10. توجه به نقش حیاتی امنیت غذایی، ایمنی غذا و تغذیه حلال و سالم در سلامت آحاد مردم خانواده، جامعه و با اولویت مادران باردار، کودکان و اقشار آسیب پذیر
  11. تمرکز جدی و مستمر با هدف ارتقای سواد سلامت آحاد جامعه، توانمند کردن و مشارکت فعال آنان در ارتقای سلامتی خود، خانواده و جامعه. بر اساس بند 11 سیاست‌های کلی سلامت. ( افزایش آگاهی، مسؤولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای کشور تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) و نقش برجسته صدا و سیما، وزارت اموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتقای سواد سلامت جامعه

2) اولویت‌های مربوط به حیطه اختیارات وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

  1. مهم ترین اولویت وزیر محترم در روزهای اول کاری انتخاب مدیران ارشد ( معاونین و روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی) است در این خصوص فرهنگستان علوم پزشکی مجموعه شاخص‌هایی را معرفی کرده است. واضح است که در این دوره بیش از پیش همفکری و هم راستایی اهداف مجموعه‌ها با سیاست‌ها و قوانین بالا دستی و نگرش متعالی رئیس محترم جمهور مد نظر قرار خواهد گرفت. یکی از پیشنهادات اجرایی برای این مورد ایجاد شورای مشورتی همه جانبه نگر، برای انتخاب مدیران با تجربه، توانمند و پیگیر اجرای سیاست‌های کلی سلامت، با محوریت وزیر محترم و معاون بهداشت خواهد بود.
  2. اولویت دوم دقت در ایجاد ساختار برنامه ریزی کلان در سطح وزارت برای اجرایی سازی جدی سیاست‌های کلی سلامت، قانون برنامه هفتم پیشرفت و سایر قوانین و مقررات جاری حاکم بر وزارت بهداشت است. در حال حاضر برنامه‌ریزی در یکی از دفاتر زیر مجموعه معاونت توسعه و مدیریت منابع صورت می‌گیرد که جایگاه مناسبی نیست. فارغ از اینکه تغییر ساختاری به وجود آید یا خیر، لازم است موضوع برنامه‌ریزی کلان با مدیریت وزیر محترم انجام شود. دقت در تفکیک وظایف جاری و توسعه‌ای واحدها و جایگذاری برنامه‌های توسعه ای و جاری به صورت تفکیکی در سامانه برنامه عملیاتی وزارت و واحدهای زیرمجموعه مورد تاکید است.
  3. برنامه ریزی جدی و نظارت بر احیای شبکه بهداشتی درمانی از جهت زیر ساخت و برنامه‌ها و باز بینی کلیه برنامه‌های در حال اجرا در معاونت‌های بهداشت، درمان، آموزش و تحقیقات و سایر واحدها بر اساس اهداف شبکه
  4.  لازم بذکر است شبکه بهداشتی درمانی کشور بستری است که کلیه اهداف مد نظر در سیاست‌های کلی سلامت از جمله تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت، همکاری‌های بین بخشی، آموزش پزشکی جامعه نگر و پاسخگو، بیماری‌های غیر واگیر و همه برنامه‌های بهداشتی درمانی اعم از درمان سرپایی، بستری، درمان‌های تخصصی و فوق تخصصی با هزینه و نیروی انسانی کمتر در آن جای می‌گیرد و  احیا و تکمیل و توسعه این شبکه بهداشتی درمانی، نیاز به نیروهای آموزش دیده ، نظام ارجاع و پرونده الکترونیک با داده‌های معتبر دارد.
  5. احیا و اجرای کامل نظام ژنریک و اصلاح وضعیت دارو و بازنگری در طرح دارویار با تامین منابع ارزی و ریالی لازم
  6. تحول نظام آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در راستای بند های 1 و 13 سیاست‌های کلی سلامت
  7. تقویت شتاب علمی و تحقیقات کاربردی با رویکرد نظام نوآوری در کشور
  8. تاکید و تمرکز بر موضوع عدالت در سلامت هم در توزیع نیروی انسانی سلامت و منابع مالی و تجهیزات بر اساس سیاست‌های آمایش سرزمینی و سطح بندی، بین آحاد مردم و هم در توزیع منابع و درآمدها بین ارائه کنندگان مراقبت‌ها و خدمات سلامت
  9. توجه به موضوع سلامت روان و ابعاد مختلف آن. با تمرکز بر کنترل استرس‌های سیاسی و اجتماعی
  10. توجه جدی به توسعه سلامت دیجیتال(رقومی) و هوش مصنوعی مورد استفاده در تامین و ارتقای سلامت با در نظر گرفتن و رعایت ارزیابی فن آوری‌های آن، با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و تکالیف برنامه هفتم توسعه ( ماده 69)

در انتها برای جنابعالی و دولت محترم و به خصوص دستگاه‌هایی که نقش جدی در تامین، حفظ و ارتقای سلامت مردم و جامعه دارند، آرزوی موفقیت و سلامتی نموده و آمادگی کامل مجموعه کارشناسی عظیم فرهنگستان علوم پزشکی را برای تحقق آرمان‌های مقدس جمهوری اسلامی ایران و رهنمودهای مقام عظمای ولایت، اعلام می‌دارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید