بلایی که قرص‌های مسکن سر کلیه می‌آورند

کدخبر: ۶۷۷۷۰۳
اقتصادنیوز: مصرف روزانه مسکن یا برای مدت طولانی می تواند عوارض و خطرات بالقوه ای برای بدن و سلامت شما داشته باشد.
بلایی که قرص‌های مسکن سر کلیه می‌آورند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، آیا هر روز برای مبارزه با دردهای مداوم به سراغ مسکن ها می روید؟ آیا تا به حال در مورد عوارض جانبی بالقوه ای که ممکن است مصرف مسکن ها برای شما داشته باشد، فکر کرده اید؟

در اینجا برخی از عوارض جانبی رایج مصرف روزانه مسکن ها آورده شده است:

خبر مرتبط
معجزه‌ای در کار نیست؛ این قرص‌ها لاغرتان نمی‌کند

اقتصادنیوز: مدیر نظارت بر امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با تاکید بر اینکه در مورد کاهش و افزایش وزن، معجزه‌ای در کار نیست، گفت: تبلیغات‌ فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای برای سودجویی است. مهم‌ترین روش لاغری یا چاقی افراد، اصلاح الگوی زندگی‌ شامل استفاده از غذای سالم و تحرک بدنی کافی است.

مشکلات گوارشی

استفاده منظم از مسکن‌ها، به‌ویژه داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، می‌تواند مخاط معده را تحریک کرده و منجر به ورم معده، زخم، یا خونریزی گوارشی شود و استفاده طولانی مدت ممکن است خطر ابتلا به این شرایط را افزایش دهد.

آسیب کلیوی

برخی مسکن‌ها، به‌ویژه NSAID‌ها، می‌توانند بر کلیه‌ها فشار وارد کنند و استفاده طولانی مدت از آن ها ممکن است منجر به آسیب کلیه شود یا مشکلات کلیوی موجود را بدتر کند.

آسیب کبدی

دوزهای بالا یا استفاده طولانی مدت از برخی مسکن‌ها، مانند استامینوفن (پاراستامول)، می‌تواند برای سلامت کبد مضر باشد، در افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی وضعیت موجود را بدتر کند.

خطرات قلبی عروقی

NSAID ها با افزایش خطر مشکلات و مسائل قلبی عروقی، مانند حملات قلبی و سکته مغزی، به ویژه در افراد با سابقه بیماری قلبی یا افرادی که در معرض خطر قلبی عروقی بالاتری هستند، مرتبط است. مؤسسه کیفیت و کارایی در مراقبت‌های بهداشتی (IQWiG) شواهدی را پیدا کرده است که نشان می‌دهد در صورت استفاده از مسکن‌ها حتی برای مدت زمان کوتاه‌تر، خطر مشکلات سلامت قلبی عروقی ممکن است افزایش یابد. این تأثیر به ویژه برای افرادی که از قبل یک بیماری قلبی دارند قابل توجه است.

افزایش خطر خونریزی

مسکن‌ها می‌توانند بر لخته شدن خون تأثیر بگذارند و خطر خونریزی را افزایش دهند که ممکن است برای افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند یا مبتلایان به اختلالات خونریزی نگران‌کننده باشد.

مصرف بیش از حد دارو سردرد

استفاده مکرر از مسکن‌ها، به‌ویژه آنهایی که حاوی کافئین هستند، ممکن است منجر به سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو شود و چرخه‌ای از وابستگی به دارو را ایجاد کند.

دردهای بازگشتی

در برخی موارد، استفاده مکرر از مسکن‌ها می‌تواند منجر به پدیده‌ای به نام درد برگشتی شود که در آن درد پس از از بین رفتن دارو برمی‌گردد و تشدید می‌شود.

عکس العمل های آلرژیتیک

برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به مسکن ها داشته باشند که می تواند از بثورات پوستی خفیف تا واکنش های آنافیلاکتیک شدید متغیر باشد.

تداخل با سایر داروها

مسکن ها می توانند با داروهای دیگر تداخل داشته باشند و منجر به عوارض جانبی بالقوه یا کاهش اثربخشی سایر داروها شوند.

وابستگی و اعتیاد

در حالی که اکثر مسکن‌های بدون نسخه (OTC) معمولاً با اعتیاد مرتبط نمی شوند، برخی از مسکن‌های تجویزی، در صورت استفاده نادرست یا طولانی‌مدت، پتانسیل بالایی برای سوء استفاده و اعتیاد دارند.

دستورالعمل های زیر را برای کاهش خطر مصرف روزانه مسکن ها به خاطر بسپارید:

هنگام استفاده از مسکن ها، دستورالعمل های یک پزشک را دنبال کنید.

از کوچکترین دوز موثر برای کوتاهترین دوره مورد نیاز استفاده کنید.

از ترکیب چند مسکن بدون توصیه پزشک خودداری کنید.

در مورد طرح مدیریت درد خود با یک پزشک مشورت کنید تا جایگزین های غیر دارویی یا درمان های هدفمند را بررسی کنید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید