چگونه از احساس گم‌شدگی رها شویم؟

کدخبر: ۶۸۳۱۸۳
اقتصادنیوز: همه ما آن لحظاتی زا که زندگی طاقت‌فرسا به نظر می‌رسد و نمی‌توانیم راه خود را پیدا کنیم تجربه کرده ایم. از خود می پرسیم "من واقعا کی هستم؟" یا "من با زندگیم چه کار می کنم؟"
چگونه از احساس گم‌شدگی رها شویم؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سلامت نیوز، همه ما آن لحظاتی زا که زندگی طاقت‌فرسا به نظر می‌رسد و نمی‌توانیم راه خود را پیدا کنیم را تجربه کرده ایم. از خود می پرسیم "من واقعا کی هستم؟" یا "من با زندگیم چه کار می کنم؟"

خبر مرتبط
آثار چاقی بر سلامت روان/ افسردگی در کمین است

اقتصادنیوز: غذا و خلق و خو به طور معمول با هم در ارتباط هستند. وقتی احساس ناراحتی می‌کنید ممکن است فکر کنید با خوردن یک بسته چیپس از این حس منفی خلاص می‌شوید یا اینکه آنقدر استرس داشته باشید که حتی نتوانید به خوردن فکر کنید.

ایمی داراموس روانشناس بالینی می‌گوید: «ما در زندگی گم می‌شویم همانطور که هنگام رانندگی گم می‌شویم: با پیچیدن به یک مسیر اشتباه، برای مثال، با نداشتن برنامه، یا زمانی که چیزی غیرمنتظره مسیر ما را به جایی که می‌رویم تغییر می‌دهد.

کریستین ویلسون، مدیر ارشد تجربه در Newport Healthcare می‌گوید: «این احساسات اغلب در زمان‌های تغییر، گذار یا استرس ظاهر می‌شوند. چه در یک دوراهی شغلی خود قرار داشته باشید، چه با غم و اندوه کنار بیایید، چه احساس جدایی از خود و عزیزانتان دارید، یا کمی در هرج و مرج زندگی روزمره سرگردان هستید، بدانید که تنها نیستید.» ویلسون می‌گوید احساس از دست دادن یک تجربه مشترک انسانی است که اغلب باعث رشد و کشف خود می‌شود.

یافتن خود به این معنی نیست که همه پاسخ ها را فوراً پیدا کنید. این در مورد برداشتن گام های کوچک به سمت درک اینکه شما چه کسی هستید و چه چیزی واقعا برای شما اهمیت دارد است.

 

خوشبختانه، قدم هایی وجود دارد که می توانیم برای یافتن راه بازگشت به خودمان برداریم. با گذراندن مدتی برای خودمان و تمرین تامل در خود، کاوش در علایق و ایجاد روابط معتبر – البته با مرزهای سالم، می‌توانیم به تدریج با آنچه واقعاً هستیم ارتباط برقرار کنیم.

 

 

اهمیت درک خود

گم شدن در واقع، اغلب می‌تواند شبیه یک دوره افسردگی باشد، با احساس غم، سردرگمی، ناامیدی و بی‌هدفی.

مشبرن اضافه می‌کند که می‌تواند ما را مضطرب کند، زیرا احساس می‌کنیم در زندگی‌مان مسیر یا معنایی نداریم و آینده نامشخص است.

یافتن خودمان و داشتن حس قوی از اینکه چه کسی هستیم - ارزش‌ها، علایق، نقاط قوت و حتی ضعف‌هایمان - فقط خودخواهی نیست، بلکه برای سلامت روان ما نیز مهم است. در واقع، تحقیقات به ما نشان می دهد که داشتن یک حس قوی از هویت مثبت با رفاه بهتر مرتبط است.

داشتن احساس هدف برای بهزیستی کلی و سلامت روان بسیار مهم است و به ما جهت، انگیزه و معنا در زندگی می دهد.

 

 

چگونه خودتان را پیدا کنید

موارد زیر چند استراتژی هستند که می توانند به شما کمک کنند خودتان را بهتر بشناسید و هدف خود را در زندگی پیدا کنید:

 

انعکاس خود را تمرین کنید

خود اندیشی ابزاری قدرتمند برای درک اینکه چه کسی هستید، برای چه چیزهایی ارزش قائل هستید و از زندگی چه می خواهید است. در اینجا نحوه استفاده از آن برای کشف بیشتر در مورد خود توضیح داده شده است:

  • به دوران تربیت خود نگاهی بیندازید: فکر کردن به تربیت خود و ارزش هایی که با آنها بزرگ شده اید می تواند مفید باشد. دکتر داراموس توصیه می کند از خود بپرسید: چه چیزی در مورد خانواده و فرهنگ شما هنوز برای شما مفید است و مسیر شما در کجا ممکن است متفاوت باشد؟
  • تجارب مهم زندگی را تجزیه و تحلیل کنید: در مورد تجربیات مهم زندگی خود فکر کنید. آنها چگونه افکار، اعمال و باورهای شما را شکل داده اند؟ مشبرن توضیح می‌دهد: «تعمل در گذشته به ما کمک می‌کند تا بفهمیم که در زمان حال چه کسی هستیم، زیرا به شدت تحت تأثیر تجربیات خود هستیم.
  • ارزش های اصلی خود را شناسایی کنید: به این فکر کنید که واقعاً چه چیزی برای شما مهم است و چرا. ویلسون می گوید: این تمرین می تواند به شما کمک کند مطابق با باورها و ارزش های خود عمل کنید. «این عناصر به‌عنوان اصول راهنما عمل می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تصمیم‌هایی بگیرید که با خود واقعی‌تان همسو باشد.»
  • فرضیات خود را زیر سوال ببرید: همه ما مجموعه خاصی از باورها و مفروضات را در مورد خود و دنیای اطراف خود داریم. با این حال، احساس از دست دادن می‌تواند نشانه‌ای باشد که فرضیات شما دیگر لزوماً درست نیستند. به چالش کشیدن آنها و کشف نتایج ممکن است مفید باشد.
  • اهدافی را برای آینده تعیین کنید: مدتی را به فکر کردن در مورد آینده ایده آل خود از نظر شغل، خانواده، روابط و سایر علایق خود اختصاص دهید. سپس، مسیری را مشخص کنید که می تواند به شما در رسیدن به آنجا کمک کند. برای خود اهداف و جدول زمانی تعیین کنید، بنابراین هدف و جهتی دارید که باید به سمت آن کار کنید.
  • نقاط قوت و ضعف خود را ارزیابی کنید: در مورد نقاط قوت و ضعف خود با خود صادق باشید. همه ما انسان هایی هستیم با مجموعه ای از نقص ها و نقص های منحصر به فرد خودمان. ویلسون می گوید، تجزیه و تحلیل درست نقاط قوت و ضعف می تواند به شما در شناسایی مناطقی که نیاز به بهبود دارند کمک کند.
  • از اشتباهات خود درس بگیرید: به تمام اشتباهاتی که در زندگی خود مرتکب شده اید فکر کنید . به جای اینکه خودتان را در مورد آنها سرزنش کنید، روی شناسایی کارهایی که دفعه بعد می توانید متفاوت انجام دهید تمرکز کنید.

این می تواند مفید باشد که هر روز زمان کمی را برای اندیشیدن به زندگی خود اختصاص دهید. اگر دوست دارید، می توانید افکار خود را در یک دفتر یادداشت کنید. تحقیقات به ما نشان می دهد که ژورنال نویسی انعکاسی به بهبود خودشناسی و خودآگاهی ما کمک می کند در حالی که سعی می کنیم خودمان را پیدا کنیم، آن را به ابزاری مفید تبدیل کنیم.

علایق خود را کاوش کنید

کشف علایقتان می تواند به شما کمک کند بفهمید چه چیزی واقعاً شما را هیجان زده می کند. در اینجا نحوه استفاده از این روش آورده شده است:

  • فعالیت‌های جدید را امتحان کنید: سرگرمی‌ها، ورزش‌ها یا فعالیت‌های خلاقانه مختلف را آزمایش کنید تا آنچه را که از انجام آن لذت می‌برید بیابید. این فرآیند کاوش می‌تواند به شما کمک کند تا کارهایی را کشف کنید که با شما طنین‌انداز می‌شوند و به احساس هدف و رضایت در زندگی کمک می‌کنند.
  • علایق گذشته را دوباره مرور کنید: اگر در گذشته فعالیت‌هایی را دوست داشتید که ارتباطتان را با آن‌ها قطع کرده‌اید، دوباره به آن‌ها رجوع کنید.
  • کنجکاوی خود را دنبال کنید: موضوعات یا فعالیت هایی را دنبال کنید که به طور طبیعی کنجکاوی شما را تحریک می کنند، حتی اگر خارج از منطقه راحتی شما به نظر برسند.
  • توجه داشته باشید که چه چیزی به شما انرژی می دهد: توجه کنید که فعالیت های مختلف چه احساسی در شما ایجاد می کنند و آنچه در مورد خودتان به شما می آموزند. دنبال مواردی باشید که باعث می شود احساس انرژی و رضایت کنید.
  • نقاط قوت خود را کشف کنید: توجه کنید که در چه زمینه هایی عالی هستید یا یادگیری آنها آسان است. ممکن است خود را با توانایی های غیرمنتظره غافلگیر کنید.
  • علایق خود را با ارزش های خود هماهنگ کنید: مطمئن شوید که علایق شما با باورها و ارزش های اصلی شما هماهنگ است.
  • با افراد همفکرها ارتباط برقرار کنید: با افراد یا گروه هایی که علایق مشترک شما را دارند درگیر شوید تا روابط معناداری ایجاد کنید.
  • علایق خود را در زندگی روزمره ادغام کنید: علایق خود را در برنامه روزانه خود بگنجانید تا آنها را بخشی از هویت خود کنید.
  • گزینه های شغلی را کاوش کنید: در نظر بگیرید که علایق خود را به مسیر شغلی تبدیل کنید، تا بتوانید در حین انجام کاری که دوست دارید، درآمد کسب کنید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید