مرزهای خسروی و پرویزخان در این روزها تعطیل شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمد نجفی روز دوشنبه افزود: براساس تصمیم اتخاذ شده مبادلات تجاری شامل صادرات و همچنین تردد مسافر و زائر در مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی در این شهرستان در روزهای سهشنبه و چهارشنبه به کشور عراق متوقف است از این رو از زوار و مسافرانی که قصد تشرف به عتبات عالیات از مرز خسروی و یا سفر به اقلیم کردستان عراق از مرز پرویزخان را دارند درخواست میشود که سفر خود را به روزهای دیگر موکول کنند.
وی اظهار کرد: برای از سرگیری فعالیت های تجاری و مسافری در مرزهای خسروی و پرویزخان و اعلام رفع محدودیت ها از سوی کشور عراق، اطلاع رسانی خواهد شد از این رو تجار و مسافران و زائران رفع محدودیت ها را از منابع رسمی خبری پیگیری کنند.
فرماندار قصرشیرین در ادامه با بیان اینکه مرز خسروی ۲۴ ساعته و شبانهروزی برای تردد زائران فعال است، گفت: مرز خسروی بعد از برگزاری مراسم اربعین تاکنون روزانه پذیرای یک هزار و ۵۰۰ زائر است که از این مرز عازم عراق می شوند و شرایط عزیمت زائران از این مرز با امکانات و زیرساخت های قابل توجه بدون هیچ محدودیتی فراهم است ضمن اینکه طرف عراقی نیز در مرز منذریه به صورت شبانه روزی آمادگی پذیرش زائران ایرانی را دارد.
وی ادامه داد: همچنین در مرز رسمی پرویزخان به عنوان یکی از مهمترین مرزهای کشورمان با عراق و به عنوان نبض تپنده صادرات غرب کشور روزانه ۲ هزار کامیون کالای صادراتی و ترانزیتی تخلیه و بارگیری می شود.
اقتصادنیوز: وزیر کشور علام کرد: قرار شد کاروانهای حج و زیارت بتوانند در تمام سال از مرز خسروی تردد کنند.
سرشماری نفوس و مسکن در عراق از ۲۰ نوامبر ۲۰۲۴ ( ۳۰ آبان ۱۴۰۳) در نقاط مختلف این کشور اجرا میشود.
آخرین سرشماری عمومی کشور عراق در سال ۱۹۹۷ میلادی انجام شده است.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در غرب کرمانشاه امسال نیز یکی از گذرگاه های عبور زائران اربعین حسینی بود.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
اقتصادنیوز: رئیس ستاد اربعین کشور تصریح کرد: مرز خسروی سال به سال وضعیت بهتری داشته و امسال وضعیت مطلوبتری را تجربه کرده که در این راستا شاهد رضایت بالای زائرین هم در سهولت عبور و هم در امر حمل و نقل زوار در مرز خسروی هستیم.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.