درمان لکنت زبان اگر به تعویق بیافتد این مخاطرات را برای کودک دارد

کدخبر: ۶۸۸۱۹۰
اقتصادنیوز: عضو هیات علمی گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: والدین باید با مشاهده اولین علائم لکنت زبان برای درمان مراجعه کنند زیرا هر چه روند درمان به تعویق بیفتد به همان میزان نیز زمان و صبر بیشتری برای بهبود نیاز است.
درمان لکنت زبان اگر به تعویق بیافتد این مخاطرات را برای کودک دارد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، محمد حسین روحانی، با اشاره به اینکه لکنت زبان از سن 3 و نیم سالگی تا 6 سالگی در کودکان بروز می کند، خاطزر نشان کرد: در سنین بزرگسالی نیز لکنت های اکتسابی برای افراد پیش می آید که با تمرین و تکرار رو به بهبودی می رود. 

وی با بیان اینکه اگر لکنت رشدی درمان نشود شاید تا بزرگسالی نیز این اختلال ماندگار شود، تصریح کرد: برخی از خانواده ها پس از مشاهده علائم لکنت زبان به اشتباه برای درمان صبر می کنند که این موضوع روند درمان را با سختی همراه خواهد کرد. 

دکتر روحانی با اشاره به اینکه همکاری والدین حین درمان و انجام تمرینات در منزل می تواند به سرعت روند درمان کمک کند، ابراز کرد: فرآیند درمان لکنت زبان کودکان باید توام با صبوری و تلاش والدین باشد. 

وی با بیان اینکه شروع لکنت می تواند به صورت ناگهانی و یا تدریجی رخ دهد، گفت: علامت های لکنت زبان نیز شامل تگرار، گیر روی یک حرف، منقبض شدن عضلات صورت، کشیدگی گویی بروز کند. 

عضو هیات علمی گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کودکان سالم نیز دچار لکنت زبان می شوند، گفت: در برخی از اوقات کودک در حین تماشای یک فیلم و یا تنبیه از سوی والدین دچار لکنت می شود که این امر باعث ایجاد عذاب وجدان برای والدین می شود این در حالی است که کودک مستعد لکنت زبان بوده و فقط یک عامل خارجی علت بروز آن شده است. 

دکتر روحانی با اشاره به اینکه سایر اختلالات مانند سندروم داون ، اختلالات زبانی و گفتاری ، طیف اوتیسم نیز مستعد لکنت زبان هستند، گفت: بهترین ابزار برای بهبود گفتار تمرین و تکرار است اما به تازگی روی تاثیر واقعیت مجازی نیز تلاش هایی صورت گرفته است که هنوز پایه علمی قوی ندارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید