کنفرانس ناسا درباره آوردن نمونه‌های مریخی به زمین

کدخبر: ۶۹۶۴۵۷
اقتصادنیوز: ناسا روز سه‌شنبه(۷ ژانویه) یک کنفرانس مطبوعاتی صوتی برگزار خواهد کرد تا برنامه آوردن نمونه از مریخ را به‌روزرسانی کند.
کنفرانس ناسا درباره آوردن نمونه‌های مریخی به زمین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، هنوز از سال ۲۰۲۵ یک هفته هم نگذشته است که ناسا در حال آماده شدن برای اولین اعلامیه بزرگ خود است. این اعلامیه درباره ماموریت جاه‌طلبانه این سازمان برای آوردن نمونه‌های مریخ به زمین است.

ناسا روز سه‌شنبه(۷ ژانویه) یک کنفرانس مطبوعاتی صوتی برگزار خواهد کرد تا برنامه آوردن نمونه از مریخ را به‌روزرسانی کند. این کنفرانس از ساعت ۱۳:۰۰ به وقت محلی آغاز و به صورت زنده از وبسایت ناسا پخش می‌شود.

خبر مرتبط
تصویر شگفت‌انگیز ناسا از نزدیک‌ترین منظومه ستاره‌ای به زمین

اقتصادنیوز: تصویر روز ناسا منظومه ستاره‌ای آلفا قنطورس را نشان می‌دهد. این منظومه در فاصله 4.3 سال نوری از ما قرار دارد.

بیل نلسون(Bill Nelson) مدیر ناسا و نیکی فاکس(Nicky Fox) مدیر مأموریت‌های علمی ناسا میزبان این جلسه درباره اکتشاف مریخ خواهند بود.

مقامات ناسا در بیانیه‌ای نوشتند: این جلسه شامل توضیح تلاش‌های ناسا برای تکمیل اهداف خود برای آوردن نمونه‌های علمی انتخاب شده از مریخ به زمین و در عین حال کاهش هزینه، خطر و پیچیدگی این ماموریت خواهد بود.

این برنامه دقیقاً برای همان چیزی که نامش نشان می‌دهد، طراحی شده است؛ آوردن مقداری از خاک و سنگ سطح مریخ به زمین تا دانشمندان بتوانند سیاره سرخ را از نزدیک مطالعه کنند.

برای این منظور، مریخ‌نورد استقامت(Perseverance) ناسا که از سال ۲۰۲۱ بر مریخ فرود آمده است، مجموعه‌ای از نمونه‌ها را جمع‌آوری و ذخیره کرده است.

ناسا در بیانیه خود نوشت: برنامه آوردن نمونه‌های مریخی ناسا برای بیش از دو دهه یک هدف بلندمدت اصلی در اکتشاف سیاره بین‌المللی بوده است. مریخ‌نورد استقامت ناسا در حال جمع‌آوری نمونه‌های علمی قانع‌کننده‌ای است که به دانشمندان کمک می‌کند تاریخ سطح‌شناسی مریخ و تکامل آب و هوای آن را درک کنند و برای کاوشگران آینده بشر آماده شوند. آوردن نمونه‌ها همچنین به جستجوی ناسا برای یافتن نشانه‌هایی از حیات باستانی در مریخ کمک خواهد کرد.

این در حالی است که ماموریت آوردن نمونه‌های جمع‌آوری شده توسط مریخ‌نورد استقامت به زمین بر سر یک دوراهی قرار دارد. یکی از طرح‌های آوردن نمونه‌های استقامت به زمین، مستلزم آن بود که یک فرودگر در نزدیکی این مریخ‌نورد قرار گیرد، از یک بازوی رباتیک پیچیده یا شاید پهپادهای رباتیک مانند بالگرد نبوغ(Ingenuity) برای جمع‌آوری نمونه‌ها و ذخیره آنها در یک موشک که به مدار مریخ پرتاب می‌شود، استفاده شود تا فضاپیمای دیگری که توسط آژانس فضایی اروپا ساخته شده است، کپسول‌های نمونه‌ها را برای سفر به زمین تحویل بگیرد.

در سال ۲۰۲۰، برآورد هزینه تخمینی طرح آوردن نمونه‌های مریخ به زمین به حدود ۳ میلیارد دلار رسید. تا آوریل ۲۰۲۴، پیچیدگی و چالش‌های فنی ماموریت روشن‌تر شد و هزینه این ماموریت در بالاترین حد خود به ۱۱ میلیارد دلار افزایش یافت.

سپس یک ارزیابی در سپتامبر ۲۰۲۳ خبرهای بدتری را فاش کرد. ناسا به دلیل معماری پیچیده این برنامه احتمالاً نمی‌تواند نمونه‌های استقامت را تا سال ۲۰۴۰ به زمین بازگرداند. این یعنی ۲۰ سال کامل پس از استقرار مریخ‌نورد استقامت به مریخ.

نلسون درباره این موضوع در یک اظهار نظر در آوریل ۲۰۲۴ گفت: نکته اصلی این است که ۱۱ میلیارد دلار بسیار گران است و آوردن نمونه‌ها تا سال ۲۰۴۰ به شکل غیرقابل قبولی طولانی است.

از طرفی چین نیز قصد دارد در سال ۲۰۲۸ ماموریتی را برای آوردن نمونه‌های مریخ به زمین پرتاب کند و آن نمونه‌ها را در سال ۲۰۳۱ به زمین بیاورد. بنابراین ناسا در این مسابقه برای آوردن نمونه‌های مریخ تنها نیست.

در طول سال ۲۰۲۴ ناسا تلاش کرد تا طرح آوردن نمونه‌های مریخ را به سناریویی تغییر دهد که هزینه و پیچیدگی آن را کاهش دهد. حالا کنفرانس مطبوعاتی روز سه‌شنبه ممکن است برخی از تفکرات جدیدی را که می‌تواند در این طرح وارد شود، آشکار کند.

بیل نلسون ماه گذشته در مرکز فضایی کندی ناسا به خبرنگاران گفت که طرح جدید آوردن نمونه‌های مریخ فراتر از ناسا را ​​شامل می‌شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید