زنان بخوانند/ علت تغییر عنوان قاعدگی چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز، سال گذشته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در نامه ای به انجمن علمی پزشکی حقوقی ایران خواست، به جای کلمات پریود و قاعدگی از واژه ماهینگی استفاده شود.
بعد از انتشار این خبر در تابستان سال گذشته، نسیمه ستایش پزشک بهداشت باروری، کتابی با عنوان ماهینگی به چاپ رساند. این نویسنده و پزشک در گفتوگو با اقتصادنیوز درباره دلایل انتخاب ماهینگی به جای قاعدگی توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی توضیحاتی داد.
این پزشک به خبرنگار اقتصادنیوز گفت: اصطلاح قاعدگی و دیگر اصطلاحات رایج در زبان فارسی مانند رگل، طمث، بینمازی و پریود اغلب تداعی ویژگیهای طبیعی این بخش زیستی زنان نیست، گفت: بعضی از آن ها با بار معنایی منفی و تابوگونهای همراه هستند.
وی گفت: در برخی جوامع، واژه قاعدگی با احساس شرم و گناه همراه است. بر اساس پژوهش انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضرورت واژه ای جدید و مناسبتر برای این فرآیند طبیعی که با معنای مثبتتر و کماثرتر بر سلامت روانی همراه باشد، همچنین از لحاظ آوایی و ساختاری متناسب فرهنگ امروز باشد احساس میشد.
ستایش درباره دلایل انتخاب این اصطلاح از سوی فرهنگستان و تصویب آن گفت: دوری از بار منفی کلمات، نزدیکتر بودن به مفهوم طبیعی و حساسیت فرهنگی از مهمترین دلایل این انتخاب بود.
نویسنده کتاب ماهینگی گفت: کتاب ماهینگی میتواند یکی از ابزارهای مؤثر در آگاهیبخشی و ارتقای سلامت نوجوانان باشد. نوجوانان در این دوران به دنبال اطلاعات دقیق و قابل فهم هستند و اگر این اطلاعات از منابع معتبر و به زبان ساده ارائه شود، میتواند به پذیرش و درک بهتر فرآیند ماهینگی کمک کند.