هزینه‌های ترانزیتی کانال پاناما صدای آمریکا را درآورد

کدخبر: ۷۰۲۹۸۷
اقتصادنیوز: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا که در سانتو دومینگو، آخرین ایستگاه تور پنج کشوری حضور دارد، پس از دیدار با «لوئیس ابی‌نادر» رئیس جمهور جمهوری دومینیکن نسبت به همکاری نزدیک آمریکا و این کشور درباره «مواد معدنی باارزش» جمهوری دومینیکن ابراز امیدواری کرد.
هزینه‌های ترانزیتی کانال پاناما صدای آمریکا را درآورد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وزیر امور خارجه آمریکا در انتقاد از هزینه‌های ترانزیتی برای عبور کشتی‌های آمریکایی از کانال پاناما مدعی شد: «پرداخت هزینه‌ها برای عبور از کانالی که برای ایمن کردن آن به نیروهای مسلح آمریکایی نیاز است معنا ندارد.»

روبیو هم‌چنین تأکید کرد: «مواد معدنی با ارزش در جمهوری دومینیکن متعلق به این کشور است.»

وزیر امور خارجه آمریکا هم‌چنین گفت که جمهوری دومینیکن می‌تواند به یکی از «هاب‌های» نیم‌رسانا تبدیل شود.

تحولات در هائیتی و «شورش گروه‌های خشونت‌بار» نیز یکی از محورهای گفت‌وگوی روبیو و ابی‌نادر بوده است. در همین راستا، روبیو اظهار داشت: «آمریکا به همکاری با نیروهای امنیتی بین‌المللی در هائیتی ادامه خواهد داد.»

خبر مرتبط
فوری/ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران+ جزئیات

اقتصادنیوز: وزارت خزانه داری آمریکا تحریم‌های جدیدی در حوزه انرژی، کشتیرانی و نفت علیه ایران اعمال کرده است.

وزیر امور خارجه آمریکا هم‌چنین تصریح کرد: «آمریکا از جمهوری دومینیکن نمی‌خواهد که مهاجران هائیتی را بپذیرد.»

او افزود: «بخش‌های بزرگی از هائیتی توسط گروه‌های شورشی و مسلح کنترل می‌شود.»

روبیو که با ورود خود به وزارت امور خارجه آمریکا دستور توقف کمک‌های خارجی آمریکا را صادر کرده بود، هم‌چنین اعلام کرد: «امروز کمک‌های خارجی به جمهوری دومینیکن از سر گرفته خواهد شد.»

او در ادامه با اشاره مجدد به تحولات در هائیتی گفت: «شیوه کنونی مأموریت امنیتی در هائیتی کافی نیست.»

روبیو هم‌چنین در دفاع از اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره «انتقال دائمی» فلسطینیان از غزه مدعی شد: «غزه محلی برای زندگی نیست. شما نمی‌خواهید کنار مواد منجره زندگی کنید.»

او از پاسخ دادن به سوالی درباره توانایی بازگشت فلسطینیان به غزه در صورت اجرایی شدن طرح ترامپ طفره رفت.

وزیر امور خارجه آمریکا هم‌چنین در انتقاد از هزینه‌های ترانزیتی برای عبور کشتی‌های آمریکایی از کانال پاناما مدعی شد: «پرداخت هزینه‌ها برای عبور از کانالی که برای ایمن کردن آن به نیروهای مسلح آمریکایی نیاز است معنا ندارد.»

انتقاد روبیو از این مسئله درحالی است که پس از ادعای وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر تصمیم دولت پاناما برای چشم‌پوشی از هزینه‌های تردد کشتی‌های دولت ایالات متحده در کانال پاناما، این کشور، ادعاهای مذکور را رد کرد.

بحث تردد کشتی‌های آمریکایی از کانال پاناما به مناقشه‌ای میان دولت دوم ترامپ و مقامات پاناما تبدیل شده است. کانال پاناما یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های تجارت دریایی جهان است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پیشتر با طرح اتهاماتی علیه پاناما تهدید کرده بود، کنترل این کانال را دوباره پس می‌گیرد. ترامپ ادعاهایی درباره هزینه زیاد تردد و حضور چینی‌ها در کانال پاناما مطرح کرده بود؛ ادعاهایی که دولت پاناما رد می‌کند.

او هم‌چنین در دفاع از تصمیم خود برای لغو کمک‌های خارجی تأکید کرد: «آمریکا فقط کمک‌هایی که عقلانی باشد ارائه خواهد کرد».

روبیو هم‌چنین در دفاع از سیاست‌های خصمانه ترامپ و آغاز جنگ تجاری تازه در جهان توسط او مدعی شد: «سیاست‌های آمریکا تنبیهی نیست.»

او در ادامه اظهارات خود، بدون ارائه توضیحی بیشتر نسبت به وقوع «تغییرات سیاسی» ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه ابراز امیدواری کرد و گفت: «البته در آینده نزدیک این اتفاق رخ نخواهد داد».

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید