تخم‌مرغ سرطان‌زا است؟

کدخبر: ۷۱۳۲۸۰
اقتصادنیوز: آیا به طور معمول تخم مرغ می‌خورید؟ نتایج یک مطالعه جدید ممکن است شما را کمی در خوردن این ماده غذایی محتاط کند. این مطالعه نشان داده که تخم مرغ می‌تواند در سرطان نقش داشته باشد. اما آیا این یک نظر درست است که بر اساس آن بتوان به نخوردن تخم مرغ حکم داد؟
تخم‌مرغ سرطان‌زا است؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، محققان در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و رشد سرطان هستند، به ویژه در مورد اینکه چگونه برخی چربی‌ها ممکن است باعث اشکال تهاجمی سرطان سینه شوند. به گزارش تامیز آف ایندیا، این مطالعه جدید که در نشریه «ساینس» انتشار یافته نشان داده است که اسید لینولئیک، نوعی چربی که معمولا در تخم‌مرغ و سویا و همچنین در رژیم غذایی غربی یافت می‌شود، می‌تواند مسیر رشد کلیدی را در سرطان سینه فعال کند.

همه سلول‌ها، از جمله سلول‌های سرطانی، باید رشد خود را بر اساس مواد مغذی موجود تنظیم کنند. یک بازیگر کلیدی در این فرآیند یک شبکه سیگنالینگ سلولی به نام mTORC۱ است که مانند یک حسگر و تنظیم کننده برای ارتقاء رشد سلول در هنگام وجود مواد مغذی عمل می کند. این مسیر به ویژه در زیست شناسی سرطان، که در آن رشد غیر طبیعی یک ویژگی تعیین کننده است، اهمیت دارد. در سرطان سینه، سیگنال دهی mTORC۱ تقریبا در نیمی از موارد مختل می شود.

در حالی که محققان عمدتا بر چگونگی تأثیر اسیدهای آمینه و گلوکز بر این مسیر متمرکز شده‌اند، سایر مواد مغذی مانند اسیدهای چرب ضروری مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.
دو اسید چرب برجسته هستند: اسید لینولئیک امگا ۶ (LA) و اسید آلفا لینولنیک امگا ۳ (ALA). بدن نمی‌تواند این اسیدهای چرب را به تنهایی تولید کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. چربی‌های امگا ۶ تمایل به تحریک التهاب دارند، در حالی که امگا ۳ به طور کلی اثرات آرام بخش و ضد التهابی دارند. با این حال، در نتیجه مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته، محققان به وضوح نشان نداده بودند که چگونه چربی‌های امگا ۶ ممکن است باعث رشد سرطان در سطح مولکولی شوند.

این مطالعه اخیر اما نشان می‌دهد که اسید لینولئیک، که در روغن‌های دانه مانند گلرنگ و روغن سویا، و همچنین در محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ یافت می‌شود، می‌تواند مسیر mTORC۱ را فعال کند، اما فقط در سلول‌های سرطان سینه سه‌گانه منفی. این فرآیند شامل پروتئینی به نام FABP۵ است.

FABP۵ به عنوان یک انتقال دهنده اسید چرب عمل میکند و در تومورهای سه گانه منفی، سلول ها مقادیر بالایی از این پروتئین را تولید می کنند. محققان کشف کردند که اسید لینولئیک به FABP۵ متصل میشود و یک واکنش زنجیره‌ای را ایجاد می‌کند که در نهایت مسیر mTORC۱ را فعال می کند. در نتیجه، سلول‌های تومور با سرعتی سریع رشد می‌کنند.

دکتر جان بلنیس، نویسنده ارشد این مطالعه، استاد تحقیقات سرطان در بخش فارماکولوژی و عضو دپارتمان سرطان ساندرا و ادوارد مایر در مرکز پزشکی ویل کورنل، گفت: اکنون می‌دانیم که اسید لینولئیک رشد سلول‌های سرطانی را به روشی بسیار خاص تغذیه می کند. این کشف رابطه بین چربی‌های غذایی و سرطان را روشن می‌کند و به شناسایی بیمارانی که ممکن است از توصیه‌های تغذیه‌ای خاص به شیوه‌ای شخصی‌شده بهره ببرند، کمک می‌کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید