کشف شهر 3400 ساله در این کشور!

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، باستانشناسان در مصر بقایای یک شهر «بزرگ» ۳۴۰۰ ساله مربوط به دوره «پادشاهی نوین» را کشف کردهاند که احتمالاً توسط پدر «توتعنخآمون» ساخته شده و بعدها توسط «رامسس دوم» گسترش یافته است. «لایوساینس» نوشت، این سکونتگاه در محوطهی «Kom el-Nugus» واقع در شمال مصر، حدود ۴۳ کیلومتری غرب «اسکندریه»، روی یک خطالرأس صخرهای میان دریای مدیترانه و دریاچه «مریوط» کشف شده است. پیشتر، مصرشناسان بر این باور بودند که این مکان قبل از دورههای تاریخی مشخصی، یعنی زمانی که یونانیان سکونتگاه و گورستانی در آنجا، حدود سال ۳۳۲ پیش از میلاد و در دوران هلنیستی مصر بنیان نهادند، هنوز مسکونی نشده بود.
بر اساس مقالهای که در ۲۳ ژانویه در نشریه Antiquity منتشر شده است، پژوهشگران این سکونتگاه قدیمیتر مصری را هنگامی یافتند که در حال مطالعه روی سکونتگاه یونانی بودند. کشف غیرمنتظره خشتهایی مربوط به دوره «پادشاهی نوین» (حدود ۱۵۵۰ تا ۱۰۷۰ پیش از میلاد) قدیمیترین سکونتگاه شناختهشده مصری در شمال دریاچه «مریوط» را آشکار کرد.
به گفته نویسنده این مقاله، «سیلوَن دِنین» (Sylvain Dhennin)، باستانشناسی از مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه (CNRS)، دقیقاً مشخص نیست این سکونتگاه چقدر بزرگ بوده اما او گفته است: «کیفیت بقایا و سازمانیافتگی آنها پیرامون یک خیابان، ممکن است نشاندهنده سکونت در مقیاسی نسبتاً وسیع باشد.» خیابان به گونهای طراحی شده بود تا آب سطحی را تخلیه کرده و از فرسایش سازهها توسط آب جلوگیری کند.
«دِنین» توضیح داد: در اینجا معبدی وجود داشت که توسط فرعون رامسس دوم ساخته شده بود، همچنین شواهد بناهای خاکسپاری خصوصی که در آنها به پرسنل نظامی اشاره شده است. اگر این سکونتگاه واقعاً ماهیتی نظامی داشته، احتمال دارد که دارای دیواری مستحکم و ساختمانهای اداری نیز بوده باشد.
یکی از یافتههای جالب توجه در این مکان، مُهری روی بخشی از یک خمره است که نام «میریتآتون» (Merytaton) روی آن قرار دارد. «میریتآتون» دختر فرعون «آخناتون» (سلطنت از ۱۳۴۹ تا ۱۳۳۶ پیش از میلاد) و همسرش «نفرتیتی» بود. آخناتون یک انقلاب مذهبی به راه انداخت که تلاش داشت دین مصر را حول پرستش «آتون» متمرکز کند. پسرش، «توتعنخآمون» (که حدوداً از ۱۳۳۶ تا ۱۳۲۷ پیش از میلاد سلطنت کرد)، بعدها دین چندخدایی سنتی مصر را بازگرداند.