پیام ملک سلمان به امیر قطر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا بر اساس گزارش این خبرگزاری، این پیام شفاهی توسط «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان در دیدار با امیر قطر که در دیوان امیری (دربار سلطنتی) این کشور برگزار شد. خبرگزاری قطر در ارتباط با متن این پیام نوشت که پیام ملک سلمان درباره مهمترین تحولات منطقهای و بینالمللی بوده است .
این اولین سفر وزیر خارجه عربستان پس از توافق صلح که ژانویه گذشته در سران شورای همکاری خلیج فارس در شهر «العلا» عربستان منعقد شد، به دوحه است.
سفر وزیر امور خارجه عربستان یک روز پس از سفر وزیر امور خارجه دولت مستعفی و فراری یمن به دوحه انجام شد که تلاش دارد روابط دیپلماتیک با قطر را از سربگیرد.
دولت مورد حمایت عربستان در یمن دیروز (یکشنبه) از بازگشت روابط دیپلماتیک با قطر پس از قطع مناسبات سیاسی با این کشور در نیمه سال ۲۰۱۷ خبر داد، اما مقامات دوحه تاکنون در این باره اظهارنظر رسمی نکردهاند.
وزارت خارجه دولت «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن دیروز ادعا کرد که «احمد عوض بن مبارک» وزیر امور خارجه وی (مورد حمایت عربستان) و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر در دیداری در دوحه بر سر بازگشت رسمی روابط دیپلماتیک توافق کردند.
وزارت خارجه دولت مستعفی و فراری یمن در ادامه اضافه کرد که در جریان دیدار یاد شده، بن مبارک، نامه منصور هادی رئیس جمهوری مورد حمایت عربستان در یمن را به «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر تحویل داده است.
پیش از این یک منبع آگاه در دولت مستعفی و فراری یمن، از تلاش وزیر امور خارجه این دولت برای برقراری ارتباط دیپلماتیک با قطر خبر داده بود.
دولت مستعفی و فراری یمن به ریاست منصور هادی از ژوئن ۲۰۱۷ در پی محاصره دوحه توسط عربستان، امارات، بحرین و مصر و به دلیل آنچه حمایت قطر از «شبه نظامیان حوثی» (جنبش انصارالله یمن) خواند، روابط خود با این کشور را قطع کرده بود.
با این حال به رغم گسست سیاسی با دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن، در چارچوب طرح سازمان ملل برای کمک به مردم این کشور، قطر متعهد شد ۷۰ میلیون دلار به یمن کمک کند.
«معمر الریانی» وزیر اطلاعرسانی دولت مستعفی منصور هادی اوایل امسال مدعی شد که قطر به دلیل روابط نزدیکش با ایران از حوثیها (انصارالله) حمایت و پشتیبانی میکند.
ناظران سیاسی منطقه معتقدند، تلاش اخیر دولت مستعفی و فراری یمن برای برقراری روابط با قطر پس از آن انجام میشود که ریاض و دوحه روابط خود را از سرگرفتند و از سوی دیگر روابط نزدیک قطر با ایران و عربستان میتواند به این گروه در مذاکرات احتمالی بین انصارالله و دولت مستعفی یمن کمک کند.
این ناظران در عین حال با اشاره به باقی ماندن پارهای اختلافها بین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله امارات، بحرین و حتی عربستان (روابط با ترکیه و حمایت از اخوان المسلمین از سوی قطر) با دوحه معتقدند، قطر برای از سرگیری روابط با دولت مستعفی یمن شتاب زده عمل نخواهد کرد و در صورت پافشاری منصور هادی برای برقراری این روابط، دوحه شروطی خواهد داشت که دولت مستعفی و فراری یمن باید آن را بپذیرد.