سرخط خبری مهمترین رخدادهای جهان؛

موشک‌ها؛ اسرائیل را هدف گرفتند /آمریکا آماده رفع تحریم های بانکی و نفتی ایران

کدخبر: ۴۰۷۴۵۶
وال استریت ژورنال مدعی شده آمریکا آماده رفع تحریم‌های اعمال‌شده علیه بانک مرکزی ایران و شرکت‌های نفتی است.
موشک‌ها؛ اسرائیل را هدف گرفتند /آمریکا آماده رفع تحریم های بانکی و نفتی ایران

به گزارش اقتصادنیوز، اصابت موشک در نزدیکی نیروگاه اتمی اسرائیل، آمادگی آمریکا برای رفع تحریم های بانکی و نفتی، لغو چهار توافق با ایران، سوریه و چین از سوی استرالیا، هشدار پوتین نسبت به عبور اروپا از خط قرمز، توافق پارلمان و شورای اروپا برای کاهش گازهای گلخانه ای، قوانین جدید برای محافظت از شهروندان اروپا در برابر هوش مصنوعی، رزمایش مشترک امارات و اسرائیل، طوفان کرونا در هند و تعویق مذاکرات صلح افغانستان در استانبول سرخط رسانه های دنیا را در نیم روز گذشته شکل داده اند.

اصابت موشک در نزدیکی نیروگاه اتمی اسرائیل

به گزارش رویترز، ارتش اسرائیل ادعا کرده به دنبال شلیک یک موشک زمین به هوا از سوریه به یک جنگنده اسرائیلی و فرود آن در جنوب این کشور، آژیر هشدار در منطقه‌ جنوب صحرای نگب، در نزدیکی نیروگاه اتمی دیمونا به صدا در آمده است. ارتش اسرائیل مدعیست در جریان حمله جنگنده‌های اسرائیلی به بلندی‌های جولان در بامداد پنجشنبه، پدافند هوایی سوریه اقدام به شلیک موشک‌های زمین به هوا کرده است. بدین ترتیب یک موشک زمین به هوا که از خاک سوریه به سمت جنگنده اسرائیلی شلیک شده بود در منطقه نقب فرود آمد.

21

طبق این گزارش ارتش اسرائیل در پاسخ به این اقدام، محل شلیک این موشک و چند سکوی دیگر در خاک سوریه را مورد حمله قرار داده است. هیدای زیلبرمن، سخنگوی ارتش اسرائیل هم مدعی شده این حادثه حمله عمدی به خاک اسرائیل نبوده و قصدی برای حمله به راکتور هسته‌ای در دیمونا در کار نبوده است. ارتش اسرائیل همچنین تایید کرده است که سیستم پدافند هوایی این کشور در واکنش به ورود این موشک آسمان اسرائیل فعال شده است، اما هنوز مشخص نیست که آیا اقدام به رهگیری کرده است یا نه.

آمریکا آماده برای رفع تحریم های بانکی و نفتی

دو منبع آگاه به وال استریت ژورنال گفته اند آمریکا آماده رفع تحریم‌های اعمال‌شده علیه بانک مرکزی ایران و شرکت‌های نفتی و نفت‌کش این کشور به بهانه «تروریسم» و چند بخش دیگر اقتصاد ایران از جمله فولاد و آلومنیوم است. هم چنین یک مقام ارشد اروپایی مدعی شده آمریکا آمادگی خود را برای رفع تحریم‌ها علیه بخش‌های خودروسازی، کشتی‌رانی، بیمه و دیگر صنایعی که تحریم‌های آنها قرار بود در برجام رفع شود اعلام کرده است.

23

با این حال، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، درپاسخ به پرسشی در خصوص گزارش وال استریت ژورنال گفته، نشانه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات وین «وجود داشت، اما من نمی‌خواهم درباره آنها بزر‌گ‌نمایی بکنم». به گفته او به گفته ند پرایس آمریکا آماده برداشتن گام‌های ضروری برای بازگشت به برجام است که شامل برداشتن تحریم‌های ناسازگار با این توافق است. او هم چنین مدعی شده در هیچ جای برجام گفته نشده که آمریکا یا هر کشور دیگری در جهان نمی‌تواند ایران را برای پاسخگو کردن رفتارها و نفوذ نامطلوبش تحریم کند. او در ادامه مدعی شده: «درباره رفتارهای ایران نگرانی‌های عمیقی داریم و تهران نباید دچار این تصور شود که ما از تلاش خود برای پاسخگو کردن ایران درباره حقوق بشر، برنامه موشک بالستیک و حمایت از تروریسم در منطقه دست می‌کشیم».

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم در گفت وگو با کریستین امانپور، از شبکه سی ان ان، با اشاره به مذاکرات درباره احیای توافق هسته ای موسوم به برجام گفته است، در این مذاکرات پیشرفت هایی حاصل شد، اما همچنان راهی طولانی باید پیموده شود. او در خصوص مذاکرات هسته‌ای در وین گفته دو مساله اینجا وجود دارد. یکی مواد و محتوای مذاکرات و دیگری ترتیب زمانی اقدامات است. هم اکنون ما بر محتوا و مواد مذاکرات متمرکز هستیم و به موضوع ترتیب زمانی اقدامات هنوز نرسیده‌ایم. او با اشاره به این که تمایل ندارد از طریق تلویزیون مذاکره کند، گفت: آمریکا هیچ حرکتی در خصوص این مسائل نمی‌کند، مگر این که برایش روشن باشد و اطمینان داشته باشد که ایران آماده است برنامه هسته‌ای خود را به جعبه (محدودیت‌های) تعیین شده در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ باز گرداند.

لغو چهار توافق با ایران، سوریه و چین از سوی استرالیا

به گزارش رویترز، دولت فدرال استرالیا از لغو چهار توافق ایالت ویکتوریای این کشور با ایران، سوریه و چین، به‌دلیل آنچه «مغایرت با اهداف سیاست خارجی» استرالیا خوانده است، خبر داد. بر همین اساس، دولت فدرال استرالیا تفاهم‌نامه آموزشی امضا شده میان بخش آموزش و پرورش ایالت ویکتوریا با یک «نهاد دولتی» ایران را لغو کرده است. تاکنون به نام این نهاد ایرانی و دلایل لغو توافق با آن اشاره نشده است.

3

بنابر اختیارات جدید اعطایی، وزیر خارجه استرالیا می‌تواند توافق‌های امضا شده دولت‌های ایالتی، نهادهای دولتی، شوراهای محلی و دانشگاه‌های استرالیا با کشورهای و نهادهای خارجی را ارزیابی و در صورت لزوم لغو کند. اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا، برای نخستین‌بار با استفاده از اختیارات جدیدی که از دسامبر گذشته به دولت او اعطا شد، دستور لغو توافق‌های ایالت ویکتوریا با این کشورها را صادر کرده است.

هشدار پوتین نسبت به عبور اروپا از خط قرمز

به گزارش بی بی سی، هم‌زمان با بالا گرفتن تنش میان روسیه و کشورهای غربی، ولادیمیر پوتین به غرب هشدار داد که از خط قرمز این کشور عبور نکند. رئیس‌جمهوری روسیه در سخنرانی سالانه‌اش گفت که واکنش روسیه به هر گونه تحرکی علیه این کشور سریع و قاطع و نامتقارن خواهد بود. او خاطرنشان کرده بانیان هر گونه تحرکی که منافع بنیادین امنیت ما را به خطر بیندازد، از واکنش ما چنان پشیمان خواهند شد که قبلا نشده‌اند.

6

رئیس جمهور روسیه با ملامت کشورهای غربی به خاطر گرفتن مواضع مخالف نسبت به روسیه، گفت: «برخی کشورها به هر دلیلی یا بدون هیچ دلیلی به عادت ناخوشایند قلدری در برابر روسیه خو کرده‌اند، به گونه‌ای که به یک ورزش جدید تبدیل شده است». او کشورهای طرف مقابل روسیه را به کفتارهای دور ببر تشبیه کرد و هشدار داد که روسیه از منافع خود در چارچوب قوانین بین‌المللی دفاع خواهد کرد.

هم چنین، وزارت خارجه روسیه با احضار قائم مقام سفارت آمریکا در مسکو اعلام کرده دیپلمات این کشور به عنوان «عنصر نامطلوب» در خاک روسیه شناسایی شده‌اند و باید هرچه سریعتر از این کشور خارج شوند. تنش‌ها در هفته‌های اخیر میان روسیه و آمریکا بالا گرفته است و این دو کشور چندین دیپلمات یکدیگر را اخراج کرده‌اند. دولت آمریکا پنجشنبه هفته گذشته تحریم‌هایی را علیه ۲۳ شخصیت حقیقی و حقوقی اعمال کرده بود و ده دیپلمات روس را به اتهام جاسوسی از آمریکا اخراج کرد. واشنگتن می‌گوید این تحریم‌ها در خصوص پرونده دخالت روسیه در روند انتخابات سال ۲۰۲۰ ایالات متحده اجرایی شده است. بعد از آن بود که روسیه در واکنشی متقابل ۸ مقام آمریکایی را در لیست تحریم‌های خود قرار داده و اعلام کرده بود که به زودی ۱۰ دیپلمات آمریکایی را از این کشور اخراج خواهد کرد.

توافق پارلمان و شورای اروپا برای کاهش گازهای گلخانه ای

به گزارش دویچه وله، نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا و پارلمان این اتحادیه بر سر مسیری مشترک برای رسیدن به هدفی مشترک در جهت کاهش گازهای گلخانه ای به توافق رسیدند. بر این اساس و پس از 15 ساعت مذاکره در روز چهارشنبه، اتحادیه اروپا متعهد شده تا ده سال دیگر انتشار گازهای گلخانه‌ای در جو را دست کم ۵۵ درصد کاهش دهد و در پی اقتصادی همخوان با اقلیم تا سال ۲۰۵۰ باشد.

1

توافق بر سر قانون اقلیمی اتحادیه اروپا یک روز پس از فراخوان جو بایدن، برای برپایی یک نشست اقلیمی مجازی به دست آمد. انتظار می‌رود که بایدن هم هدف میانی اقلیمی تازه‌ای برای سال ۲۰۳۰ برای ایالات متحده آمریکا پیشنهاد کند. تاکنون اتحادیه اروپا خود را برای کاهش آلاینده‌ها تا ۴۰ درصد پایین‌تر از حجم آن در سال ۱۹۹۰ متعهد می‌دانست. اکنون مذاکره‌کنندگان این اتحادیه بر سر کاهش دست کم ۵۵ درصدی این گازها تا ۹ سال دیگر که از سوی سران کشورهای عضو این اتحادیه در پایان سال ۲۰۲۰ تعیین شده بود به توافق رسیده‌اند.

قوانین جدید برای محافظت از شهروندان اروپا در برابر هوش مصنوعی

به گزارش یورونیوز، اتحادیه اروپا در پی طرح تضمین توسعه و گسترش فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی  است. هدف اصلی این پروژه ممنوعیت استفاده از فناوری‌هایی است که حقوق اساسی بشر را تهدید می کند. طبق مقررات جدید سیستم‌های «نظارت عمومی برای استفاده در رفتار، نظرات یا تصمیمات شهروندان» از این پس ممنوع خواهد شد. . طراحان این قانون نسبت به خطرات زیادی که هوش مصنوعی دارد هشدار می دهند و معتقدند که برای گسترش این انقلاب باید به اروپایی‌ها تضمین داد و اعتمادسازی کرد.

2

البته این قوانین در مواردی که تهدیدات تروریستی امنیت جامعه را به خطر می اندازد قابل چشم پوشی خواهد بود. همچنین کمیسیون اروپا اعلام کرده است که نظارت روی هوش مصنوعی در زمینه نظامی متفاوت خواهد بود. در طرح جدید استفاده ازفناوری کنترل و رتبه بندی شهروندان، مانند آنچه در چین استفاده می‌شود به طورکامل ممنوع خواهد بود.

رزمایش مشترک امارات و اسرائیل

به گزارش آسوشیتدپرس، امارات متحده عربی، هفت ماه بعد از دستیابی به توافق صلح با اسرائیل، برای نخستین بار در یک رزمایش بزرگ هوایی مشترک در کنار اسرائیل و یونان شرکت کرده است. بر اساس این گزارش، شماری از جنگنده‌های نیروی هوایی امارات در این رزمایش هوایی، در کنار بمب‌افکن‌های ارتش اسرائیل و جنگنده‌های نیروی هوایی یونان به پرواز درآمده‌اند.

5

در حالی که اسرائیل و یونان روز ۳۰ فروردین در دومین روز از این رزمایش، توافق کلان همکاری دفاع هوایی را امضا کردند، مشارکت نیروی هوایی امارات در این مانور، نشانی از آمادگی حکومت ابوظبی برای اتحاد نظامی با این دو کشور تعبیر شده است.

طوفان کرونا در هند

به گزارش یورونیوز، هند روز چهارشنبه بیش از ۲ هزار مرگ ناشی از کووید-۱۹ و نزدیک به ۳۰۰ هزار ابتلای جدید به ویروس کرونا در یک شبانه روز را ثبت کرد که یکی از بالاترین آمار روزانه در جهان از زمان شروع همه‌گیری است و نگرانی‌ها درباره گونه هندی کرونا افزایش یافته است. هنوز مشخص نیست نوع جدید جهش‌یافته یعنی B.1.617 تا چه اندازه باعث افزایش شمار مبتلایان و سرعت شیوع شده است، با این حال وجود نشانه‌هایی این فرضیه را تقویت می‌کنند.

9

نارندرا مودی، نخست وزیر هند با حضور در تلویزیون با اذعان به اینکه هند و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از ساکنان آن، «یک بار دیگر، یک نبرد بزرگ» را در پیش دارند، از هموطنان خود خواسته تا برای جلوگیری از قرنطینه جدید اقدامات بیشتری در برابر ویروس کرونا انجام دهند. به گفته او «شرایط از چند هفته قبل تحت کنترل بود اما موج دوم مانند طوفان آمد». پس از موج اول شیوع کرونا در این کشور که در سپتامبر سال گذشته به اوج رسید، هند یک دوره آرامش را تجربه کرد. اما هفته‌های گذشته این کشور شاهد تجمعات گسترده بود و میلیون‌ها نفر در جشنواره‌های مذهبی هندوها، تجمعات سیاسی و رویدادهای ورزشی شرکت کردند.

هم چنین تأیید سازمان داروی اروپا، کشورهای اروپایی از آمادگی خود برای از سرگیری تزریق واکسن کرونای جانسون و جانسون خبر دادند. شرکت فایزر هم در پی شناسایی چند باند تولیدکننده واکسن‌های تقلبی در لهستان و مکزیک در بیانیه‌ای نسبت به تولید و فروش گسترده واکسن‌های تقلبی که گروه‌های تبهکار به نام این شرکت تولید می‌کنند هشدار داده است.

تعویق مذاکرات صلح افغانستان در استانبول

به گزارش بی بی سی، با اعلام مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، مذاکرات صلح افغانستان در این کشور به تعویق افتاده و پس از ماه رمضان و در اواسط ماه مه برگزار خواهد شد. نشست مذاکرات صلح افغانستان در ترکیه که از سوی سازمان ملل و قطر پشتیبانی می‌شود، قرار بود روز ۲۴ آوریل (چهارم اردیبهشت) آغاز شود و برای ده روز تا ۴ ماه مه در استانبول ادامه داشته باشد. هدف از برگزاری این نشست تسریع و تکمیل تلاش‌ها برای رسیدن به توافق صلح میان دولت افغانستان و طالبان عنوان شده است. از نمایندگان دولت افغانستان و همچنین طالبان برای شرکت در این نشست دعوت شده بود.

24

برخی از خبرگزاری‌ها نوشته‌اند دلیل تعویق برگزاری نشست، خودداری طالبان از شرکت در مذاکرات است. وزیر خارجه ترکیه اما گفته است که دولت متبوعش پس از رایزنی با سازمان ملل، قطر و آمریکا تصمیم به تعویق این نشست گرفته است. او ادامه داد: «دلیلی برای عجله نیست».

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید