هشدار طالبان به آمریکا: داراییهایمان را آزاد کنید
به گزارش اقنصادنیوز به نقل از یورونیوز، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ نوامبر در نامهای سرگشاده اعلام کرد که بزرگترین چالش پیش روی افغانستان ناامنی مالی است و ریشههای این نگرانی به مسدود کردن داراییهای مردم این کشور توسط دولت آمریکا بازمیگردد.
از همین رو او هشدار داد که آشفتگی اقتصادی در افغانستان میتواند به بروز مشکلاتی در خارج از کشور منجر شود.
واشینگتن نزدیک به ۹.۵ میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را مصادره کرده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، کارمندان دولت در افغانستان ماهها حقوق نگرفتهاند و خزانهداری قادر به پرداخت هزینه واردات نیست.
کشورهایی که نگران وضعیت افغانستان هستند با ارائه صدها میلیون دلار کمک به شهروندان این کشور موافقت کردهاند اما تمایلی به اختصاص بودجه ندارند. آنها اختصاص بودجه به این کشور را به تعهد طالبان برای ایجاد یک دولت فراگیر و تضمین حقوق زنان واقلیتها منوط کردهاند.
متقی در نامه خود با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۱ صدمین سالگرد به رسمیت شناختن حاکمیت افغانستان از سوی واشنگتن است، نوشت: «روابط دوجانبه ما مانند سایر کشورهای جهان فراز و نشیبهایی داشته است.»
تهدید مهاجرت دستهجمعی
سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در ادامه نامه خود نوشت: «افغانستان برای نخستین بار در بیش از ۴۰ سال از حکومت باثبات برخوردار شده است، دورهای که با تهاجم اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۹ آغاز شد و با خروج آخرین نیروهای آمریکایی در ۳۱ اوت ۲۰۲۱ به پایان رسید.»
این در حالی است که به گفته برخی از فعالان مدنی در افغانستان، طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با «مشت آهنین» بر این کشور حکومت میکردند و حقوق بشرا را به شکلی آشکار به نام شریعت اسلامی نقض میکردند، روشی که باعث ترس و نگرانی مردم از بازگشت آنها به قدرت شد.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، تمام تلاش خود را کرده است تا جامعه جهانی را متقاعد کند که این بار قصد دارد حکومت را به گونهای دیگر اداره کند. البته اینبار نیز زنان در دولت حکومت طالبان نقشی ندارند و دختران هنوز از بازگشت به دبیرستان منع میشوند.
با وجود این متقی در نامه خود به اعضای کنگره آمریکا نوشت: «گامهای عملی در راستای حکمرانی خوب، امنیت و شفافیت برداشته شده است.»
او همچنین گفت که هیچ تهدیدی از سوی افغانستان برای منطقه و جهان وجود ندارد و راه برای همکاری «مثبت» هموار شده است.
فرد نخست دیپلماسی طالبان در ادامه گفت: افغانها نگرانیهای جامعه جهانی را درک میکنند اما لازم است که همه طرفها گامهای مثبتی برای ایجاد اعتماد بردارند.»
او در ادامه هشدار داد که وضعیت اقتصادی افغانستان میتواند زمینهساز مهاجرت دستهجمعی افغانها از این کشور باشد.
متقی گفت: «در صورت ادامه وضعیت کنونی، دولت و مردم افغانستان با مشکلاتی مواجه خواهند شد و بدین گونه به عاملی برای مهاجرت گسترده در منطقه و جهان تبدیل خواهد شد که در نتیجه مشکلات انسانی و اقتصادی بیشتری را ایجاد خواهد کرد.»
او با بیان اینکه آمریکا با خطر لطمه خوردن به اعتبارش در افغانستان مواجه است، ابراز امیدواری کرد که اعضای کنگره آمریکا در این زمینه فکر کنند.
امیرخان متقی در پایان نامه خود به اعضای کنگره آمریکا نوشت: «در خواست میکنم تا درهای روابط آینده میان دو کشور باز شوند، داراییهای بانک مرکزی افغانستان آزاد شود و تحریمها علیه بانکهای ما برداشته شوند.»