دست رد کی یف به پیشنهاد آلمان درخصوص کمک نظامی به اوکراین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در حالی که آمریکا و انگلیس با طرح ادعای استقرار ۱۰۰ هزار نظامی روس در مرز اوکراین برای حمله به این کشور، تجهیزات و ادوات نظامی به این کشور فرستاده اند، برلین در این مورد آشکارا بی میلی نشان داده است.
تارنمای سی ان بی سی گزارش داد، برخی از مقام های اوکراین این پیشنهاد آلمان را به تمسخر گرفته اند و ویتالی کلیچکو شهردار کی یف با محکوم کردن آن به عنوان شوخی، به روزنامه بیلد گفته ظاهرا وزارت دفاع آلمان هنوز نفهمیده ما با نیروهای کاملا مجهز روس روبه رو هستیم که هر لحظه ممکن است به ما حمله کنند. وی سپس گفته آلمان احتمالا در محموله بعدی برای نظامیان بالشت خواب خواهد فرستاد.
روزنامه بیلد نیز نوشته است که دولت آلمان درخواست کمکی از اوکراین دریافت کرده که شامل ۱۰۰ هزار کلاه خود نظامی و جلیقه های تاکتیکی می شود. آلمان پیش از این پیشنهاد ارسال یک بیمارستان کاملا مجهز صحرایی را به اوکراین داد، اما ظاهرا مقام های آلمان تمایلی به ارسال تجهیزات و تسلیحات دفاعی به این کشور ندارند. کریستین لمبرشت وزیر دفاع آلمان چند روز پیش به روزنامه ولت ام سونتاگ گفت که ارسال تسلیحات به اوکراین هم زمان با ادامه تلاش ها برای کاهش تنش میان کی یف و مسکو، مفید نخواهد بود.
اولاف شولتز صدراعظم آلمان نیز جمعه گذشته گفته بود که کشورش در سال های اخیر از صادرات تسلیحات مرگبار حمایت نمی کرده است.
به نوشته وال استریت ژورنال؛ برلین حتی جمهوری استونی در دریای بالیتک را از صدور تسلیحات پشتیبانی ساخت آلمان به اوکراین برحذر داشته است.
باتوجه به عضو نبودن کی یف در ناتو، این سازمان نظامی غرب، موظف از دفاع از این کشور نیست. کی یف در اتحادیه اروپا نیز عضویت ندارد، گرچه مایل به عضویت در هر ۲ نهاد است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه ضمن ارزیابی مثبت از پیشنهادهای امنیتی دریافتی از واشنگتن، تاکید کرد که مسکو خواهان جنگ با اوکراین نیست.
منابع دیپلماتیک گفته اند که واشنگتن برای همسو کردن مواضع سایر کشورها با خود در برابر روسیه، خواستار برگزاری نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد در دوشنبه آینده شده است.
کاخ سفید شامگاه پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همزمان با افزایش تنش ها با روسیه بر سر اوکراین، در گفت و گو با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود، ضمن تاکید دوباره بر آمادگی آمریکا و متحدان و شرکای آن برای پاسخ قاطع به حمله احتمالی روسیه به اوکراین، وعده حمایت های بیشتر اقتصادی را از کی یف داد.
بر اساس این بیانیه، رئیس جمهوری آمریکا مدعی آمادگی ایالات متحده، متحدان و شرکای خود برای پاسخ قاطع در صورت تجاوز بیشتر احتمالی مسکو به کی یف و نیز تاکید بر تعهد واشنگتن بر حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین شده است.
مسکو بارها ادعاها در مورد حمله به اوکراین را رد و اعلام کرده است که قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد و در عین حال هشدار داده که اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهایش، تهدیدی برای امنیت ملی روسیه است و این حق را برای خود محفوظ میدارد که نیروها را به دلخواه در قلمرو مستقل خود جابجا کند.
بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن خاطرنشان کرد که آمریکا در سال گذشته بیش از نیم میلیارد دلار کمک های توسعه ای و بشردوستانه به اوکراین ارائه کرده و در حال بررسی حمایت های کلان اقتصادی از اوکراین در میان فشارهای ناشی از افزایش حضور نظامی روسیه است. بایدن همچنین تصریح کرده که با وجود خروج اعضای خانواده دیپلمات های آمریکایی از اوکراین، سفارت این کشور در کی یف همچنان باز و کاملا فعال است. پیش از این، سخنگوی پنتاگون همزمان مدعی افزایش حضور نظامی مسکو نزدیک مرزهای اوکراین و بلاروس شد و از ارسال کمک های نظامی جدید به کی یف خبر داد. جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز پنجشنبه به وقت محلی گفت که واشنگتن تحویل کمک های نظامی جدید به اوکراین را که شامل سلاح های کشنده و غیر کشنده است، آغاز می کند. ما سه محموله نظامی به اوکراین ارسال کرده ایم و کمک های نظامی دیگر نیز انجام خواهد شد.
وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه به وقت محلی همزمان با ارائه پاسخ کتبی کشورش به پیشنهادات روسیه درباره تضمین های امنیتی، مدعی حمله مسکو به اوکراین تا اواسط ماه فوریه (ماه آتی میلادی) شد.
این مقام ارشد آمریکایی در نشست استراتژی اروپایی موسوم به یالتا ادعا کرد، واشنگتن معتقد است با وجود کارزار فشار علیه رئیس جمهوری روسیه، وی در اواسط ماه فوریه علیه اوکراین به زور متوسل خواهد شد.
معاون آنتونی بلینکن گفت: من نمی دانم که آیا او (پوتین) تصمیم نهایی را گرفته یا خیر، اما همه نشانه ها حاکی از استفاده از نیروی نظامی علیه اوکراین از اکنون تا اواسط ماه فوریه است.