پیش بینی رجایی از تغییر کابینه ابراهیم رئیسی/ برجام مثل سابق امضا نخواهد شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، غلامعلی رجایی، مشاور پیشین مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به این سوال که مهمترین چالشهایی که آقای رئیسی در سال جدید پیش رو دارد از نظر شما چیست و راهحل این چالشها چه خواهد بود، گفت: میتوان چالشهای دولت آقای رئیسی در سال جدید را به دو دسته چالش داخلی و خارجی تقسیم کرد.
وی افزود: در چالش داخلی، مهمترین و کلیدیترین بحث، چالش کارآمدی است. تصور میکنم، دولت آقای رئیسی کابینه خود را ترمیم کرده و پیشبینی میشود چند وزیر را که برای شرایط فعلی کشور راهکاری ندارند، تعویض کند. چالش بعدی دولت موضوع مقبولیت است که نتیجه آن وجود ضعف کارآمدی در دولت فعلی است.
رجایی تصریح کرد: عدهای به دلایل مختلف از صندوقها فاصله گرفتند که نتیجه انتخابات این شد که امروز میبینیم. بنابراین دولت باید کاری کند تا محبوبیت و مقبولیت خود نزد مردم بالا برود. اعتبار هر دولتی بستگی به اعتبار و اقتدار اجتماعی دارد و اگر این دو را نداشته باشد، نمیتواند در داخل و خارج چانهزنی بکند و از منافع دولت، ملت و کشور دفاع کند. نکته دیگر این است که کمتر دولتی مثل دولت آخر آقایان روحانی و رئیسی در این شرایط بینالمللی قرار داشته است. تقریبا میشود و راهحل این موضوع به اقتصاد و معیشت مردم برمیگردد. ریشه حل این معضل هم بهبود روابط خارجی و تحریمها است.
وی افزود: اینکه برجام به چه شکلی امضا شود بحث مهمی است، امروز براساس شواهد موجود برجام مثل سابق امضا نخواهد شد و درصدی از مسائل حل نشده باقی خواهد ماند و اگر در مورد آن مشکلاتی که امروز وجود دارد توافق نشود، مشکلزا خواهد بود که روابط دیپلماتیک ما را به ویژه در ارتباط با آمریکا و اروپا دچار مشکل خواهد کرد.
رجایی تصریح کرد: چالش بعدی، در منطقه است که آبستن حوادثی خواهد بود که رابطه با عربستان امروز به مرحله بغرنج خود رسیده است. البته مذاکراتی انجام شده تا یخ روابط آب شود اما قانعکننده و رضایتبخش نبوده است. به نظرم اینها چالشی است که آقای رئیسی با آنها در سال آینده رو به رو خواهد بود.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که راهکار حل این چالشها در کجاست، گفت: هر چالشی، راهحل متناسب به خود را دارد. دولت باید دل مردم را به دست بیاورد و سفره مردم را پرتر و رنگینتر کند. امروز معیشت مردم باید مسئله اصلی دولت باشد. همانطور که زمان امام (ره) جنگ مسئله اصلی بود. همه باید به سمتی حرکت کنند که روابط با منطقه و جهان حالت طبیعی خود را پیدا کند که فکر میکنم دولت در این مسیر راه سختی دارد.
وی افزود: اگر برجام امضا شد، باید دید با رفع تحریمها، گشایشهایی که ایجاد میشود و دست دولت را در حل برخی از مشکلات باز میگذارد به چه شکلی است و میتواند در جهت بهبود وضعیت اقتصادی مردم از آنها استفاده کرد؟ چون برجام بیش از آنکه تبعات سیاسی داشته باشد، تبعات اقتصادی دارد. امیدواریم دولت از فرصتی که برایش فرهم شده حداکثر استفاده را داشته باشد تا بار دیگر آن اشتباهات تکرار نشود و بعد از آن که برجام امضا شد، نگوییم دیگر با آمریکا کاری نداریم. اگر بار دیگر این اتفاق بیفتد، در بار دیگر بر همان پاشنه خواهد چرخید.
رجایی در پایان گفت: دولتها دست به دست میشوند و میچرخند. البته باید این اتفاق رخ دهد. مهم منافع کشور و ملت است. ما باید به سمتی حرکت کنیم تا منافع ملی به بالاترین درجه حفظ و یکپارچگی ملت در کنار دولت حفظ شود. انشاالله سال جدی سال بهتری برای مردم عزیز ما باشد که بتوانیم در کنار آسیبهای حداقلی کرونا، شاهد رفاه نسبی برای مردم باشیم تا بتوانند سالهای سخت اخیر خود را پشت سر بگذرانند.