معرفی هواپیمای جدیدی که در اختیار نظامیان ایران قرار گرفت + تصاویر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان داستان سیمرغ از جایی شروع شد که نیاز به ساخت انواع هواپیماهای بومی نظامی، مسافربری، ترابری در ایران احساس شد.
پس از اتمام جنگ تحمیلی و شروع دهه ۷۰ شمسی، در زمان دولت سازندگی طرح ساخت انواع هواپیماهای داخلی برای ساخت در داخل کشور پیگیری شد.
یکی از این هواپیماها ایران ۱۴۰ بود که نسخه اولیه هواپیمای ترابری سبک «سیمرغ» ساخت متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع است که دیروز با حضور امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در شرکت هِسای اصفهان رونمایی شد.
هواپیمای ساخت داخل ایران ۱۴۰
هواپیمای ایران ۱۴۰ در واقع نسخه ایرانی هواپیمای آنتونوف ۱۴۰ اوکراینی است که در کارخانجات هسا دراصفهان تولید شده است.
سال ۱۳۷۵ شرکت هواپیماسازی آنتونوف قراردادی را با شرکت هواپیماسازی هسا ایران امضا کرد که به موجب آن اجازهنامه تولید این هواپیما در ایران و در استان اصفهان با نام ایران-۱۴۰ فراز (AnIr140) صادر شد.
این شرکت در شاهین شهر اصفهان و در زمینی بالغ بر ۲۵۰٬۰۰۰ متر مربع تاسیس شده که از این مقدار، قسمتی به کارگاه و قسمتی به آشیانه هواپیماها اختصاص داده شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا آبان پارسال شرکت هسای اصفهان
را تحریم کرد
ساخت هواپیمای مسافربری ایران - ۱۴۰ با همکاری اوکراین، طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین ابابیل، تولید هلی کوپتر شاهد 278، ساخت هلیکوپتر ظفر - 300، ساخت هلیکوپتر شاهد - 274، تولید هلی کوپتر شاهد 285، ساخت پروانه با مواد کامپوزیت، تعمیرات هواناو، طراحی و ساخت قطعات
آذرخش، هواپیمای جنگی صاعقه، شفق و هواپیمای اموزشی سیمرغ گوشه ای از دستاوردهای این شرکت است.
ایران ۱۴۰ با داشتن دو موتور توربو پراپ که به آن توان نشست و برخاست در باندهای خاکی را نیز می دهد یک گزینه مناسب در حوزه هواپیماهای ترابری سبک برای نیروهای مسلح و سایر بخش های کشور بود.
این هواپیما از نوع میانبرد و برای سفر های داخلی مناسب بوده و می تواند بدون سوخت گیری ۳۰۰۰ کیلومتر پرواز داشته باشد که با توجه به وسعت کشورمان قابلیت مناسبی است.
فضای داخلی ایران ۱۴۰
در همان دولت سازندگی نمونه اولیه ساخته شد که در ادامه در اصلاحات تولید انبوه این هواپیما آغاز شد.
سال ۱۳۸۷ اعلام شد که تولید هواپیمای ایران-۱۴۰ را با تولید ۱۲ فروند در سال ادامه یافته و متخصصان هسا قصد دارند یک مدل نظامی نیز برای گشتزنی دریایی تولید کند تا جایگزین هواپیماهای آمریکایی پی-۳ اوریون شوند که این هواپیما چندی بعد با حضور وزیر وقت دفاع رونمایی شد.
هواپیمای پی ۳ اف اوریون ارتش
اما تولید نسخه مسافربری هواپیمای ایران ۱۴۰ که با گنجایش ۵۲ مسافر در سال های میانی دهه هفتاد شروع شده بود، پس از سقوط دو فروند از آن با وقفه روبروشد.
پس از آن بود که امیر خواجه فرد مدیر عامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع گفت پس از مطالعات فراوان از سوی متخصصان داخلی و رفع ایرادات و نواقص قبلی، قرار است نمونه باری این هواپیما با همت وزارت دفاع تولید شود.
هواپیمای ترابری سیمرغ با بهرهبرداری از طرح هواپیمای ایران ۱۴۰
ساخته شده است
نیاز به تولید سیمرغ از آن جهت بود که ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و گستردگی منطقه ای، همواره امکان مواجهه با مخاطرات طبیعی گوناگون از جمله، سیل، آتش سوزی، زلزله و .. را دارد؛ لذا وجود هواپیمای ترابری سبکی مثل سیمرغ در کنار بالگرد های امداد رسانی می تواند کمک رسانی خوبی در مواقع ایجاد حوادث انجام دهد.
سیمرغ در شرکت هسا اصفهان طراحی شده است
همچنین باتوجه به تحولات منطقه و تهدیدات پیش روی ایران اهمیت و جایگاه ترابری هوایی برای انجام مأموریت های لجستیکی، حمل بار، حمل نفرات، ارسال تدارکات و پشتیبانی از نیروهای مسلح در میدان های نبرد بیش از پیش احساس میشود که ایران با تولید این نوع از هواپیماها میتواند نیاز خود را در شرایط تحریمی تامین کند.
بخش انتهایی سیمرغ، بدنه و دم عمودی آن بازطراحی و درب بارگیری شیبدار به آن اضافه شده است
این هواپیما باز طراحی و توسعه یافته ی هواپیماهای هم نسل خود است که کاملا متناسب با نیاز های مورد تقاضای داخل و همچنین لحاظ نمودن شرایط آب و هوایی کشور و مطابق با استانداردها و مقررات بین المللی در وزارت دفاع و شرکت های دانش بنیان، طراحی، تولید و ساخته شده است.
تونل بادی هواپیمای ترابری سیمرغ
هواپیمای ترابری سبک «سیمرغ» به منظور رفع نیازِ حمل بارهای سبک تا سقف ۶ تن طراحی و ساخته شده است که قابلیت و مزیتهایی را برای ناوگان ترابری هوایی کشور به ارمغان خواهد آورد.
ساخت فیکسچر مونتاژ قسمت انتهایی بدنه و انتقال به سالن مونتاژ
ظرفیت تولید این نسل از هواپیما در کشور وجود داشته و در سال های اخیر تمامی تست های زمینی و پروازی و همچنین سیستم پیشرانه ی هواپیمای ترابری سیمرغ به دست متخصصان صنعت هوایی وزارت دفاع در حال بررسی و انجام بوده است.
قسمت انتهایی بدنه و زیر سکان عمودی
هم اکنون هواپیمای ترابری سبک«سیمرغ» اگر چه به لحاظ پلتفرم ساختاری مشابه نسل های هم رده ی خود دارد، اما سیستم اویونیک، پیشرانه ی هواپیما، قطعات جدید و قدرت مانور این پرنده، قابل مقایسه با نمونه های مشابه نیست و در واقع هواپیمای ترابری سیمرغ زمینه، بستر و دانشی جدید را برای طراحی و ساخت هواپیماهای پیشرفته تر به وجود آورده است.
درب بارگیری شیبدار ( رمپ) در مرحله اضافه شدن به بخش
جلویی و میانی بدنه
سبک بودن، میزان حمل بار، شعاع عملیات پروازی، تناسب با شرایط اقلیمی کشور، توان نشستن و برخاستن در باندهای کوتاه، چابکی و سریع بودن این هواپیما در خدمات رسانی هایی از قبیل آمبولانس هوایی و قابلیت فرود در باندهای خاکی را از دیگر ویژگی ها و کاربردهای هواپیمای ترابری سبک «سیمرغ» است.
اضافه شدن بالها به بدنه
همچنین این هواپیمای ترابری سبک پرنده ای با قبلیت های چندگانه و مجهز به درب رمپ عقب ویژه حمل بار و تحهیزاتی مثل خودروهای سبک و امداد رسانی است.
دو درب جانبی مخصوص پرش چتربازان
مراحل پایانی ساخت هواپیمای ترابری سیمرغ
بنا به اعلام سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع طرح هواپیمایی ترابری سبک سیمرغ نه تنها ۱۰ هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایحاد کرده، بلکه در پس این اشتغالزایی از خروج مبالغ هنگفت ارزی نیز جلوگیری کرده است.