افشای برگ برنده اصلاح طلبان در انتخابات آینده/ عارف تابع نظر افراد نیست

کدخبر: ۵۱۶۰۹۶
منتجب نیا گفت: تنها دولت اصلاح طلبی که مردم از آن خاطره شیرین دارند، دولت آقای خاتمی بوده است که حتی خواص نیز از آن بدگویی نمی کنند. در دولت آقای روحانی نیز علی رغم کارهای بزرگی که انجام شد اما، رضایت مردم را تامین نکردند.
افشای برگ برنده اصلاح طلبان در انتخابات آینده/ عارف تابع نظر افراد نیست

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از قرن نو، بیش از یک سال تا برگزاری انتخابات مجلس 1402، زمان باقی مانده است اما، گاهی زمزمه هایی به گوش می رسد که خبر از برنامه اردوگاه های چپ و راست برای انتخابات می دهد. گاهی نیز از احتمال کاندیداتوری یک چهره معروف سیاسی در انتخابات روایت می کنند. 

مانند علی صوفی که با اشاره به اظهارات عارف گفته بود:« معنای صحبت‌های آقای عارف این بود که من بدون توجه به رای جبهه اصلاحات وارد میدان می‌شوم و منتظر تصمیم دقیقه نودی جریان اصلاحات نخواهم شد.»

بر همین اساس، رسول منتخب نیا، دبیرکل حزب جمهوریت و فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کاندیداتوری عارف گفت:« اطلاعی ندارم اما، آقای عارف تابع نظر افراد نیستند. همانطور که در گذشته کاندیدا شدند و با اکراه در سال 92 کناره گیری کردند.»

نماینده چند دوره مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه اصلاح طلبان به سمت تحریم انتخابات نخواهند رفت، تاکید کرد؛«تحریم انتخابات در قاموس اصلاح طلبان نیست و نخواهد بود. اگر یک حزبی اینکار را کند نظر خودش است اما، مجموعه در انتخابات شرکت می کند یا ممکن است کاندیدا معرفی نکرده اما پای صندوق های رای می روند.»

مشروح گفتگوی حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا را بخوانید.

*****************

آقای منتجب نیا! برنامه اصلاح طلبان برای انتخابات آینده چیست؟ احتمال تحریم انتخابات از سوی برخی طیف های اصلاح طلب وجود دارد یا بنا بر حضور در انتخابات است یا ...

با توجه به فاصله زیادی که تا انتخابات مجلس باقی مانده است و با عنایت به مشکلات فراوانی که در جامعه وجود دارد، هم مردم، هم مسئولان و نخبگان سرگرم این مشکلات بوده و فرصت نمی کنند درباره انتخابات بحث کنند. از این جهت در جلسات بحث انتخابات مطرح نشده است. آنچه که مسلم است همه دلسوزان نظام چه اصلاح طلب و چه اصولگرایان، دوست ندارند نسبت به انتخابات بی تفاوت باشند، چه برسد به تحریم انتخابات. 

تحریم انتخابات در قاموس اصلاح طلبان نخواهد بود

تحریم انتخابات در قاموس اصلاح طلبان نیست و نخواهد بود. اگر یک حزبی اینکار را کند نظر خودش است اما، مجموعه در انتخابات شرکت می کند یا ممکن است کاندیدا معرفی نکرده اما پای صندوق های رای می روند.

انتخابات 3 بعد دارد. یک ضلع آن به حاکمیت مربوط می شود، یک ضلع دیگر فعالان سیاسی و کاندیداها هستند و ضلع دیگر هم مردم. اگر ان 3 ضلع برای انتخابات آماده باشند ما شاهد انتخابات باشکوهی خواهیم بود. 

اگر حاکمیت انتخابات آزاد برگزار کند انتخاباتی باشکوه خواهیم داشت

اگر حاکمیت قصد داشته باشد انتخابات آزاد و مردمی برگزار کند، انتخابات باشکوهی برگزار می شود. به طور مثال، در دوم خرداد 1376 حاکمیت تصمیم گرفت مردم حضور گسترده‌ای پای صندوق های رای داشته باشند و کاندیداها با سلایق مختلف تایید صلاحیت شدند. دوره هایی هم بود که انتخابات حداقلی برگزار شد و کاندیداهای مورد نظرشان رای آورد.

اصلاح طلبان باید همه احزاب را وارد بازی انتخابات کنند

اما، ضلع دوم این مثلث، کاندیداهای انتخابات، احزاب و فعالان سیاسی هستند که یکی از دلایل وجود آنان، حضور در صحنه هایی مانند انتخابات است. اصلاح طلبان تا به الآن وارد بحث های انتخاباتی نشدند اما، به نظر من، اصلاح طلبان باید یک ساز و کاری را طراحی کنند که همه احزاب به بازی گرفته شوند و همه فعالان سیاسی به توانند نظر بدهند. بهترین راه نیز خود احزاب قانونی هستند برای معرفی کاندیداهای انتخابات. البته، شخصیتی های حقیقی و غیر حزبی نیز می توانند از این کاندیداها و احزاب حمایت کنند ولی دخالت کردن اشخاص در انتخابات به معنای نفی دموکراسی و نادیده گرفتن احزاب است. 

انتظار آمدن مردم ناراضی پای صندوق های رای، انتظار ناحقی است

ضلع سوم هم مردم است. حاکمیت می خواهد یک انتخابات باشکوه و مردمی برگزار کند و احزاب و جناح های سیاسی نیز وارد صحنه شدند، اما، مردم حرف آخر را می زنند. حضور یا عدم حضور مردم در انتخابات علل و عواملی دارد. مردمی که از مسئولان، چندان خیری ندیدند و دارای مشکلات فراوان معیشتی هستند کارد به استخوانشان رسیده و اصلا آمادگی برای انتخابات ندارند.

اجازه نمی دهند کسی درباره انتخابات صحبت کند. حال برویم با مراجع دیدار و سخنرانی کنیم. چند درصد از مردم به خطبه های ائمه جمعه توجه می کنند که ما از آنان خرج می کنیم؟ برخی مراجع هم به شیوه مدیریت انتقاد دارند. رضایت مردم باید تامین شوند و انتظار آمدن مردم ناراضی پای صندوق های رای، انتظار ناحقی است. 

برگ برنده اصلاح طلبان در انتخابات آینده

نارضایتی مردم از مجلس اصولگرا چقدر شانس اصلاح طلبان را بیشتر خواهد کرد؟

در حال حاضر نارضایتی مردم آنقدر زیاد است که فرق زیادی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان نمی گذارند، به این دلیل که می گویند که شما اصلاح طلبان بودید که آقای روحانی را حمایت کردید و او نتوانست انتظارات ما را فراهم کند. الآن نیز اصولگرایان یکدست و هماهنگ شده و مشکلاتی را به وجود آورند. خدای ناخواسته اگر مشکلات بیشتر شود و دولت نتواند آنان را حل کند، مردم می گویند صد رحمت به دولت روحانی و احمدی نژاد.

یعنی، چنان عصبانی می شوند که حتی نقطه ضعف های دولت های گذشته را نبینند و الآن نیز گاهی این سخن شنیده می شود. جایگاه اصولگرایان و اصلاح طلبان در بین مردم نزدیک به هم هستند اما، با این تفاوت که اصلاح طلبان یک چهره مظلوم داشته و معتقدند ما را به حاشیه برده و بایکوت کردند.

این یک قیافه مظلومانه‌ای به اصلاح طلبان می دهد و از آنجایی که مردم هم طرفدار مظلوم هستند یک برگ برنده اصلاح طلبان است. اما، اگر اصلاح طلبان بگویند ما روی کار بیاییم چنین می کنیم و چنان می کنیم، مردم باورشان نمی شد. 

اصلاح طلبان باید به اشتباه خود اعتراف کنند

تنها دولت اصلاح طلبی که مردم از آن خاطره شیرین دارند، دولت آقای خاتمی بوده است که حتی خواص نیز از آن بدگویی نمی کنند. در دولت آقای روحانی نیز علی رغم کارهای بزرگی که انجام شد اما، رضایت مردم را تامین نکردند. اصلاح  طلبان باید به مردم بگویند اشتباه کردند و به آن اعتراف کنند، سپس خود را بازسازی کرده و ارتباط خود را با مردم بیشتر کنند تا در انتخابات بتوانند میوه‌ای بچینند. 

نمی توان همه تقصیر را به گردن آقای جنتی انداخت

با توجه به بازداشت اخیر آقای تاجزاده، بیانیه آقای موسوی و ... پیش بینی شما از رفتار شورای نگهبان در برابر اصلاح طلبان در انتخابات چیست؟

درست است که شورای نگهبان بر اساس سلیقه‌اش عمل می کند اما، تابع تصمیم حاکمیت هستند. همین شورای نگهبان آقای خاتمی، آقای روحانی و مجلس ششم را تایید صلاحیت کرد. شورای نگهبان مستقل نیست و منتظر دستور است. هر تصمیمی که کلیت نظام بگیرد آنان اجرا می کنند.

اگر به آنان بگویند فلانی باید تایید شود، تایید می شود. شاید به صورت مصداقی نباشد اما زمانی که چراغ سبزی به مجموعه ای داده شود آنان تایید می شوند. اگر بگویند این مجموعه رد شود، به یک بهانه رد صلاحیت می شوند. بنابراین، نمی توان همه تقصیر را به گردن آقای جنتی یا شورای نگهبان انداخت. آنان هم مجری هستند و بازوی نظام هستند. قطعا، اگر کلیت نظام بخواهند، شورا هرگز نمی توان خلاف رفتار کند.

مثلا در اتفاقات سال 1400، رهبری خواستار جبران ظلم به آقای لاریجانی شد اما در عمل اتفاق رخ نداد و ...

جبران به معنی تایید صلاحیت ایشان نبود. 

عذرخواهی شورای نگهبان از لاریجانی فایده ای نداشت

عذرخواهی هم نکردند. 

دیگر عذرخواهی فایده نداشت. در سال 1400، همه مطمئن بودند آقای رئیسی قرار است رئیس جمهور به شود و من در ده ها سخنرانی و جلسه، به دوستان گفتم رئیس جمهور آینده آقای رئیسی بوده و رای ایشان هم بالای 15 میلیون است.

بنابراین تصمیمات از سوی نظام گرفته می شود، وزارت کشور نیز در دست خودشان است، شورای نگهبان هم با وزرات کشور آقای رئیسی هماهنگ است. اگر تصمیم بگیرند انتخابات مردمی برگزار شده و شایستگان روی کار بیایند، آن وقت مشکلات حل می شود. 

عارف تابع نظر افراد نیست

آقای منتجب نیا، از اظهارات آقای عارف این برداشت می شود که ممکن است ایشان تصمیماتشان را از اصلاح طلبان جدا کند، برخی هم از احتمال کاندیداتوری‌ ایشان در انتخابات می گویند، نظر شما چیست؟

اطلاعی ندارم اما، آقای عارف تابع نظر افراد نیستند. همانطور که در گذشته کاندیدا شدند و با اکراه در سال 92 کناره گیری کردند. اجمالا، فکر نمی کنم آقای عارف از اصلاحات کناره گیری کند. ایشان یک چهره اصلاح طلب است البته، هر کسی نقطه نظراتی دارد و لازم نیست با همه متفق نظر باشد. چه بسا در آینده نیز احساس وظیفه کرده و وارد انتخابات شوند. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید