غفوری فرد: به راحتی میتوانیم با اروپا به توافق برسیم/ بعید می دانم از اصولگرایان فردی به اصل برجام اعتراض داشته باشد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، این روزها که متن پیشنویس توافق احیای برجام روی میز مذاکرات قرار دارد، ظاهراً مصاحبهها و اظهار نظرهای ضد برجامی اصولگرایان تندرو نیز بسیار کمتر از سابق در مطبوعات، صدا وسیما و مجلس شنیده میشود.
زیباکلام: پذیرش یا عدم پذیرش برجام در اختیار رهبر انقلاب است
حسن غفوری فرد ، فعال سیاسی اصولگرا درباره تغییر مواضع برخی از هم جناحیهایش در دولت سیزدهم گفت: « من نمیدانم منظورتان از اصولگرایانی که تغییر مواضع دادهاند دقیقاً چه کسانی هستند. اما برجام در هر حال با دستور مقام معظم رهبری شروع شده؛ اصولگرایان هم دقیقاً پیرو دستورات رهبری هستند. منتها ایشان شرایطی گذاشته بودند و قرار بود از این خطوط قرمز عبور نشود؛ بنابراین من بعید میدانم که از اصولگرایان، فردی به اصل برجام اعتراض داشته باشد. اما در دولت قبل کارهایی در خصوص امتیاز به اروپا و آمریکا انجام میشد که هرچند من خودم شخصاً وارد این مسأله نشدم ولی در موردش بحث فنی انجام دادم. من همان ابتدا پیشبینی کرده بودم که آمریکا یقیناً از برجام خارج خواهد شد و بعد هم تقصیر را گردن ایران می اندازند.»
با این حال اگر چه اکثریت فعالان سیاسی جناح های مختلف سیاسی کشور پیرامون ضرورت احیای برجام ، متفق القول هستند اما هنوز هم برخی تندروها و از جمله اعضا و جامیان جبهه پایداری از تریبون مجلس و رسانه ها، مخالفت صریح یا ضمنی خود را با امضای توافق نهایی، اعلام می کنند.
غفوری فرد، ضمن تاکید بر اینکه در بررسی مواضع به جای توجه به شخص، اصول حکم می کند که به سخن و منطق او توجه شود در پاسخ که این منطق مواضع در بین چهرههای شناخته شده اصولگرا و آن هم نمایندگان مجلس که منتخب مردم هستند، چه تأثیری در افکار عمومی خواهد گذاشت گفت: « در منشور آسیبی اصولگرایان و اساسا مانیفست آن ها، این فرمایشامیر المؤمنین که میفرمایند لاَ تَنْظُرْ إِلَی مَنْ قَالَ وَ اُنْظُرْ إِلَی مَا قَال؛ یعنی به گوینده نگاه مکن و به سخن نگاه کن تاکید شده است. بنابراین ما به این موضوع که این حرف را آقای رئیسی زدند یا دکتر روحانی، نگاه نمیکنیم. من نمیتوانم راجع به دیگران نظر بدهم و سخنگوی آنها نیستم. اما به هر حال وقتی ترامپ از برجام خارج شد؛ خیلی قبل تر، مقام معظم رهبری فرموده بودند که اگر آمریکا برجام را پاره کند ما آن را آتش میزنیم. الان هم مشکل اصلی ما توطئههای این کشور است.
وی ادامه داد: ما به راحتی میتوانیم با اروپا به توافق برسیم. اروپا هم که نقش میانجیگری بین ما و آمریکا دارد و خودش نقش مستقلی ندارد، بنابراین تحریمهای ظالمانهای که در طول این ۴ دهه از زمان کارتر تا امروز، چه دموکراتها و چه جمهوری خواهان آمریکایی در قبال ایران داشتند به مردم ما واقشار آسیب پذیرجامعه وارد شد. بایدن هم الان تحریمهای جدیدی اضافه کرده است. تا آمریکاییها از این توطئهها دست برندارند، برجام بیمعنی خواهد بود. هدف اصلی از مذاکرات این است که تحریمها برداشته شود بنابراین اگر در مسأله هستهای یک مقدار مماشات کردیم برای همین بود که آن تحریمها برداشته شود اما متأسفانه نه تنها برداشته نشد بلکه روز به روز هم افزوده شد با این حال باید گفت که با همه نگرش ها و مواضع جناحی جریان های سیاسی، اگر چه سنگ بنای برجام در همان نخستین سال دولت یازدهم گذاشته شد، اما، حالا این توافقنامه با پشت سر گذاشتن سالهایی پر فراز و نشیب به ۹ سالگی رسیده اما هنوز هم بلاتکلیف است