رأی منفی چین به قطعنامه شورای حکام؛

قطعنامه شورای حکام علیه روسیه /سریعتر از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا خارج شوید

کدخبر: ۵۲۱۹۸۳
در متن قطعنامه شورای حکام خواسته شده روسیه «فوراً تمامی اقدامات علیه نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا و در این نیروگاه و در هر نیروگاه هسته‌ای دیگر در اوکراین را متوقف کند.»
قطعنامه شورای حکام علیه روسیه /سریعتر از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا خارج شوید

به گزارش اقتصادنیوز 35 عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تصویب قطعنامه‌ای از روسیه خواستند نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین را ترک کند.

به گزارش فارس، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را به تصویب رساندند که از روسیه می‌خواهد از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین خارج شود.

این دومین قطعنامه‌ای است که شورای حکام در این خصوص صادر می‌کند. متن هر دو قطعنامه بسیار شبیه است، اگرچه قطعنامه نخست در ماه مارس و قبل از تصرف این نیروگاه توسط روسیه صادر شده بود.

هر دو قطعنامه توسط کانادا و لهستان به نمایندگی از اوکراین ارائه شدند. اوکراین عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بیش از یکبار در سال تشکیل جلسه می‌دهد نیست.

در متن قطعنامه مذکور خواسته شده روسیه «فوراً تمامی اقدامات علیه نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا و در این نیروگاه و در هر نیروگاه هسته‌ای دیگر در اوکراین را متوقف کند.»

این قطعنامه با ۲۶ رأی مثبت، دو رأی مخالف و هفت قطعنامه ممتنع در نشست غیرعلنی شورای حکام به تصویب رسید. متن قطعنامه ساعاتی بعد روی وب‌سایت آژانس منتشر شد.

روسیه و چین دو کشوری بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند. مصر، آفریقای جنوبی، سنگال، بروندی، ویتنام، هند و پاکستان رأی ممتنع دادند.

نیروگاه زاپوریژیا از ماه مارس (فروردین) تحت کنترل نیروهای روس قرار دارد اما توسط کارکنان اوکراینی گردانده می‌شود. در این مدت، حملات توپخانه‌ای و راکتی متعددی علیه این تأسیسات رخ داده و مسکو و کی‌یف یکدیگر را مقصر دانسته‌اند.

 زاپوریژیا که بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در اروپا محسوب می‌شود و فاصله چندانی با خط مقدم درگیری‌ها در اوکراین ندارد، ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت دارد و حدود یک چهارم برق مورد نیاز اوکراین را تامین می‌کند.

روسیه در  ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه گذشته ) به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی را در اوکراین آغاز کرد و از آن زمان تأکید کرد که به دنبال نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین و هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی است و به زیرساخت‌های غیرنظامی این کشور کاری ندارد.

کشورهای غربی با تشدید فشار تحریم‌های روسیه و عرضه سلاح‌های سبک و سنگین به کی‌یف به آتش درگیری‌ها در اوکراین دامن زده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید