پیشنهاد به رئیسی برای تغییر در تیم دیپلماسی دولت /رئیسی در یکسال اخیر به نقص های این حوزه پی نبرده است؟
به گزارش اقتصادنیوز ، این روزنامه نوشت: ارتقا در حوزه سیاست خارجی ضرورتش از بسیاری حوزههای دیگر کماهمیتتر نیست. وزارت امور خارجه از آن جهت که نیروهایش کمتر تغییر میکنند و معمولا کارشناسانش از ابتدا تا انتها در حوزه خاص حرفهای میشوند؛ بنابراین خطاهای سهوی در حوزه مأموریتشان کمتر اتفاق میافتد. پس اگر میبینیم در مسکو و سمرقند دو اتفاق ناگوار پیش میآید، از دو حال خارج نیست: یا خطای عمد در کار بوده یا افرادی که در سمت مهم تشریفات به کار گرفته شدهاند، هیچ آشناییای با این حوزه نداشتهاند.
شرق ادامه داد: با اینکه تشریفات در سفرها بسیار حائز اهمیت است، اما خودش جزئی از دیپلماسی و سیاست خارجی کشور است. وقتی وزارت امور خارجه در سطح کلان دچار ناکارآمدی است، رخدادهایی که میتواند به مخدوششدن حیثیت مسئولان کشور، بهخصوص رئیسجمهور بینجامد، کاملا قابل پیشبینی است. هماینک موضوعات مهمی مانند بلاتکلیفی در برجام، زمینگیربودن سیاست خارجی حتی در تعامل با برخی همسایگان و کشورهای منطقه و نیز بیابتکاربودن در عرصه منطقه و دنیا بر سر وزارت امور خارجه سایه افکنده و اگر چنین روندی ادامه یابد، تبلیغات غربیها برای توسعه ایرانهراسی و موجه جلوهدادن تحریمها به پای سیاست خارجی و وزارت خارجه خواهد پیچید و ناکارآمدی فعلی را مضاعف خواهد کرد.
گذشت یک سالواندی از عمر دولت سیزدهم، باید رئیس دولت را متوجه نقایص بزرگ قوه مجریه ازجمله در وزارت خارجه کرده باشد. اگر چنین حس و توجهی به وجود آمده باشد، راه برای ترمیم باقی است وگرنه، نه.