اولین واکنش شی جین پینگ به خیزش اخیر کرونا در چین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین دوشنبه (۲۶ دسامبر) در اولین اظهارنظر عمومی بعد از آن که پکن اقدامات محدودکننده سختگیرانه برای مهار کرونا را این ماه کاهش داد، از مقامات خواست اقداماتی را برای محافظت از جان مردم انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، چین که در اغلب دوران همهگیری کووید-۱۹ در امان بود، اکنون و بعد از لغو ناگهانی محدودیتها با بزرگترین خیزش در جهان مواجه است. به ادعای این گزارش، مطالعات تخمین زده که حدود یک میلیون نفر ممکن است در چند ماه آینده جان خود را از دست بدهند.
به گزارش شبکه دولتی سیسیتیوی، شی گفت «در حال حاضر پیشگیری و کنترل کرونا در چین با وضعیت و وظایف جدید روبرست. باید کارزار سلامت میهنپرستانه را به روشی هدفمندتر راهاندازی کنیم. خط دفاعی جامعه برای پیشگیری و کنترل همهگیری را تقویت کنیم و به شکلی موثر از جان، ایمنی و سلامت مردم حفاظت کنیم».
پیشتر، شبکه آمریکایی «بلومبرگ» و روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» گزارش دادند بر اساس برآوردهای داخلی مقامات ارشد بهداشتی چین، احتملاً حدود ۲۵۰ میلیون نفر در ۲۰ روز اول دسامبر (دهم تا سیاُم آذرماه) در این کشور به کرونا مبتلا شدهاند.
به گزارش سیانان، اگر این برآورد درست باشد، تقریباً ۱۸ درصد ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت چین است و بزرگترین شیوع تا به امروز در سطح جهان است. طبق این گزارش به نقل از این دو رسانه که به گفتههای منابع آگاه آشنا به این موضوع یا شرکتکننده در این جلسه استناد کرده، این آمار در یک نشست داخلی کمیسیون بهداشت ملی چین (NHC) در روز چهارشنبه ارائه شد.
به نوشته سیانان، در بین آمار ارائه شده در هر دو گزارش، ادعا شده که تنها در روز سهشنبه (۲۰ دسامبر) ۳۷ میلیون نفر در سراسر چین به کووید-۱۹ مبتلا شدند که با آمار سه هزار و ۴۹ نفر اعلام شده به طور رسمی اختلاف فاحشی دارد.
پیشتر، رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت که درباره موج بیسابقه موارد کرونا در چین بسیار نگران است و از پکن خواست واکسیناسیون افراد آسیبپذیر را تسریع کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، از سال ۲۰۲۰، چین محدودیتهای بهداشتی شدید را به عنوان بخشی از سیاست «کووید صفر» اعمال کرده است. اما دولت چین اغلب آن اقدامات را بدون اعلام قبلی، اوایل دسامبر در میانه خشم فزاینده عمومی و تاثیر قابل توجه بر اقتصاد پایان داد. از آن زمان، موارد ابتلا افزایش یافته و ترس از نرخ مرگ و میر بالا در بین افراد سالمند که آسیبپذیر هستند را تشدید کرده است.