سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: برای احیای برجام، یک موضوع و چند عبارت در متن توافق باقی مانده است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، ابوالفضل عمویی، درباره آخرین وضعیت مذاکرات احیای برجام، اظهار داشت: برجام به عنوان توافقی که در سال ۲۰۱۵ بین ایران و گروه ۱+۵ شکل گرفت، همچنان بین جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ وجود دارد.
وی متذکر شد: طرف آمریکایی بود که از توافق برجام خارج شد و بعد از آن اعلام آمادگی کرد که مجدداً به برجام بازگردد و شروط بازگشت آمریکاییها، محور مذاکرات ما در یک سال و نیم گذشته بوده است. این طرف آمریکایی بود که به دلیل تحولات داخلی خودش از جمله انتخابات از روند پیشبرد سریعتر مذاکرات فاصله گرفت و بعد از آن هم به دلیل تحلیلهای غلط سیاسی آنان، پیشبرد مذاکرات با کندی مواجه شده است.
ایران از منافع خودش در مذاکرات عقبنشینی نمیکند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شاید غربیها امید داشتند اغتشاشات اخیر برای آنان منافع سیاسی تأمین کند یا موضع ایران را در مذاکرات تضعیف کند، اما امروز که شرایط امنیت عمومی در کشورمان بهتر شده، غربیها میتوانند به این جمع بندی برسند که ایران قصد ندارد از منافع خودش در مذاکرات عقب نشینی کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر این رویکرد بین مقامات آمریکا شکل گیرد که ایران قصد ندارد از منافع خودش در مذاکرات عقب نشینی کند، دست یابی به توافق دور نیست چرا که یک موضوع و چند عبارت در متن توافق باقی مانده است. یکی از این موارد بحث همکاریهای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی است که طرف مقابل در پیشنهادی که داشت، موظف بود به عادی شدن پرونده هستهای ایران در آژانس کمک کند و در عین حال ایران هم مسیر جدیدی را به موازات مذاکرات، با دبیرخانه آژانس و مدیرکل آژانس آغاز کرده که در مورد سه موضوع باقیمانده در مذاکرات همکاری شکل گیرد.
طرف غربی به تعهداتش بازگردد و تحریمها را رفع کند
عمویی ادامه داد: بر این اساس دستیابی به توافق نشدنی نیست، اما این مسئله به اراده سیاسی طرف مقابل بازمیگردد. موضع ما همچنان ثابت است و از ابتدای مذاکرات اعلام کردیم، اگر طرف مقابل آماده بازگشت به تعهدات سابق خودش باشد و به نحو مؤثری تحریمها را رفع کنند، ما هم آماده ایم اقدامات جبرانی خودمان را انجام دهیم.
وی اظهار داشت: از جانب جمهوری اسلامی ایران احیای برجام دست یافتنی است اما نتیجه آن به واقع بینی طرف مقابل بازمی گردد که به درک درستی از تحولات ایران در عرصه داخلی، منطقهای و جهانی برسد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مذاکرات هیچ گاه قطع نشده و از طریق واسطه و ارسال پیام و متنهای پیش نویس غیررسمی دنبال شده است. با وجود این، تحلیل اروپاییها از تحولات داخلی ایران دقیق نیست. نفوذ بیش از اندازه جریانات معاند ضد ایرانی در تصمیم سازی های کشورهای مؤثر اروپایی منجر به ایجاد این تصویر غلط شده که ایران آماده دادن امتیاز است که لازم است این تصویر تغییر کند و غربیها باید واقعبین باشند. در شرایط طبیعی امکان گفتگوی مجدد و تقویت ارتباطات حتماً وجود دارد.