قدم های حاشیه ساز نمایندگانی با رأیِ حداقلی /پارلمانِ محدودیت ساز!
به گزارش اقتصادنیوز ، پارلمان نشینان یازدهم در سومین سال از حضور خود در مجلس، همچنان اصرار بر ارائه طرحهای پرحاشیه و کماثر بر زندگی مردم دارند. هنوز حواشی مربوط به طرحهایی چون طرح صیانت اینترنت طبقاتی پابرجاست اما طی چند هفته اخیر نیز دوباره طرحهایی مطرح شده که با نقد و اعتراض عمومی همراه گردیده است.
این طرحها در حالی از سوی برخی از نمایندگان ارائه میشود که کشور در ماههای اخیر یک فضای اعتراضی را پشت سر گذاشته و هنوز نیز فضای سیاسی و اجتماعی کشور در شرایط ناآرامی به سر می برد؛ اما به نظر می رسد برخی نمایندگان در حال و هوایی دور از فضای افکار عمومی به سر می برند.
طرحی برای مجازات افراد مشهور
اکثر طرح هایی که طی یک ماه اخیر از سوی بهارستانی ها بیان شده است با واکنش های تندی از سوی سیاسیون، رسانه ها و مردم مواجه شده است. طرح هایی که گاه از سوی نمایندگان تکذیب می شود و گاهی هم ماجرا آنقدر جدی می شود که دیگر نمی توانند از زیر آن شانه خالی کنند.
یکی از طرح هایی که در این مدت اخیر حاشیه ساز شده است، طرح الحاق یک ماده به ماده 512 قانون اساسی که از دل کمیسیون قضایی مجلس بیرون آمده و به اسم طرح «مجازات و تعزیرات بازدارنده درمورد اظهارنظرهای افراد» شهرت پیدا کرده است.
این طرح یک ماده جدید را به عنوان ماده ۵۱۲ مکرر به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی الحاق کرده و می گوید:« افراد مشهور دارای موقعیت اجتماعی به خاطر اظهارنظرهای خود میتوانند به حبس از ۱۰ تا ۱۵ سال محکوم و همچنین ۵ تا ۱۰ سال از شغل و حرفهای که منجر به شهرت آنها شده محروم شوند.»
با این حال اگر چه این طرح ابهامات زیادی دارد و مخالفان آن را طرحی بی سرانجام می دانند اما، گویی این طرح روز دهم بهمن ماه به هیات رئیسه مجلس رسیده است. حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه این طرح به آزادی بیان آسیبی نمی رساند به انتخاب گفت:« این طرح مختص به افرادی مثل علی کریمی است، آقای کریمی که در خارج از کشور است باید بداند اظهار نظر نابه جا تبعات دارد و هر کسی که باعث می شود به آزادی دیگران اسیب بخورد باید پاسخگو باشد.»
روزنامه اصولگرای فرهیختگان با انتقاد از طرح مجازات افراد مشهور و ابهامات و ایرادات آن، تاکید کرد که پیشنهاد جدید کمیسیون قضایی مجلس درنهایت به اهداف خود نخواهد رسید.
از سوت زنی تا محدود شدن خبرنگاران
همچنین دو طرح دیگر نمایندگان مجلس یازدهم که در روزهای اخیر بسیار حاشیه ساز شده و آن را متناقض هم دانستند، طرح سوت زنی یا همان حمایت از گزارشگران فساد بود و دیگری طرحی مبنی بر پیگیری حقوقی اخبار کذب در فضای مجازی و مجازات منتشرکنندگان آن. دو طرحی که آنچنان ضد هم هستند که این سوال را ایجاد می کند که در زمانی که قرار است برای خبرنگاران و شهروند خبرنگاران تعیین جرم شود، چگونه طرح سوت زنی قرار است از افشاکنندگان فساد حمایت کند؟
سوالی که تا به این لحظه پاسخی به آن داده نشده و هنوز از سرنوشت این دو طرح خبری نیست.
بی توجهی نمایندگان به خواست مردم
با این حال این سه طرح تنها طرحهای پرحاشیه نمایندگان مجلس یازدهم نبوده است، طرح صیانت از فضای مجازی از جنجالیترین اقدامات این مجلس بود که به گفته غلامرضا نوری قزلجه، بخشی زیادی از محتوای طرح صیانت درحال حاضر توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شده و درحال اجراست. ایده اینترنت طبقاتی، تلاش برای محرومیت اجتماعی بد حجابان، تلاش برای ممنوعکردن ورود آلات موسیقی به کشور، تعیین مجازات برای نگهداری حیوان خانگی، تغییرنکردن ساعت رسمی کشور و... از دیگر اقدامات مجلسیها در سه سال گذشته بوده است.
در شرایطی که کشور اعتراضات گسترده مردمی را به برخی مسائل اجتماعی و اقتصادی دیده است، نمایندگان مجلس به جای توجه به خواست مردم و توجه به مطالبات آن به دنبال هرچه محدودتر شدن آنان و رسانه هستند و بر آتش خشم آنان می دمند. در حالی که مستاجران بهارستان باید کم کم خود را برای انتخابات سال آینده آماده کنند، اما گویی رای حداقلی مردم و رسیدن به کرسی نمایندگی به دور از انتخابات رقباتی به مذاقشان خوش آمده که دیگر اهمیتی به افکار عمومی نمی دهند.