توطئه اسرائیلی علیه ایران /یادلین: دولت بایدن حاضر به فشار بر ایران براساس دیدگاه های نتانیاهو است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارسف یک مقام سابق رژیم صهیونیستی خواستار همکاری واشنگتن و تلآویو برای دامن زدن به اعتراض در ایران شد.
«عاموس یادلین»، ژنرال سابق نیروی هوایی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی این رژیم با نگارش یادداشتی در مجله فارنافرز توصیههایی را به کابینه «بنیامین نتانیاهو» برای جلب همکاری آمریکاییها علیه تهران مطرح کرده و خواستار همکاری دو طرف برای دامن زدن به اعتراض در ایران شده است.
یادلین در این یادداشت مفصل که روز سهشنبه در وبگاه مجله «فارنافرز» شده منتشر شده تصریح میکند که «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل نمیتواند در تمامی جوانب سیاست خارجی و سیاست داخلی حمایت دولت آمریکا را به سوی خود جلب کند و مجبور است با نرمشهایی در بعضی از زمینهها، بایدن را به حرکت به سمتِ مطلوبِ تلآویو در سیاستهای راهبردیتر به ویژه در جلوگیری از برنامه هستهای ایران و عادیسازی روابط با عربستان سعودی سوق دهد.
یادلین در بخش آغازین این یادداشت درباره جنبههای جنجالی سیاست داخلی کابینه نتانیاهو نوشته است: «در داخل، سیاست نتانیاهو برای قانونی کردن شهرکها و شهرکسازی در کرانه باختری و همچنین تضعیف استقلال نظام قضائی اسرائیل انتقادات شدید دولت بایدن را به همراه داشتهاند.»
این مقام سابق رژیم صهیونیستی همچنین عدم حمایت تلآویو از اوکراین در جنگ علیه روسیه و نزدیک شدن به چین در ادوار گذشته نخستوزیری نتانیاهو را جنبههایی از سیاست خارجی او دانسته که واگرایی با آمریکا را به همراه داشته.
وی سپس اهمیت جلب حمایت آمریکا در دو موضوع عربستان سعودی و ایران را اینطور توضیح میدهد: «بایدن تنها رهبر جهان است که قادر به برداشتن گامهایی است که میتواند مانع از دستیابی همیشگی ایران به سلاح هستهای شود. او مضاف بر این، تنها رهبری است که میتواند ضمانتهای امنیتی مورد نیاز عربستانیها را به آنها برای عادیسازی روابط با اسرائیل بدهد.»
با وجود این، به نوشته یادلین، رئیسجمهور ایالات متحده در شرایطی که آتش تنشها در مسئله فلسطین «شعلهور است» نمیتواند به این دو موضوع وقت کافی اختصاص دهد و دولتش را برای کمک به اسرائیل مجاب کند- آن هم در زمانی که تلآویو با عدم حمایت از اوکراین و تضعیف نظام قضائی خودش را از جهان غرب دور کرده است.
در ادامه این یادداشت آمده است: «بنابراین، نتانیاهو برای اینکه بتواند این اهداف سیاست خارجی و امنیتیاش را پیش ببرد مجبور است در برخی زمینهها مصالحه کند. او مجبور خواهد بود برای جلب همکاری کامل بایدن در بعضی از زمینههای سیاست خارجی و داخلی امتیازهایی بدهد و حسن نیتش را اثبات کند.»
عاموس یادلین در ادامه به تشریح سیاستهای نتانیاهو در قبال ایران و ضرورت همکاری واشنگتن و تلآویو علیه برنامه هستهای تهران پرداخته است.
او مینویسد: «نتانیاهو در نطقهایش اولویتهای بینالمللی خود را کاملاً آشکار بیان کرده است. نخستوزیر، خواستار اعمال بیشترین فشار ممکن علیه ایران و مجبور کردن تهران به امتیازدهی در خصوص برنامه هستهای و دست کشیدن از ستیزهجوییهای منطقهای است.»
یادلین با بیان اینکه بایدن نیز اکنون مایل به در پیش گرفتن سیاست سختگیرانهتری علیه ایران است مینویسد: «نتانیاهو این را میداند و امیدوار است که بتواند رضایت بایدن را برای کمک به خودش جهت پیشبرد نوعی سیاست فشار حداکثری بهتر به دست بیاورد.»
یادلین نوشته چنانچه آمریکا و اسرائیل در نتیجه این همکاریها مرگ برجام را اعلام کنند ممکن است بتوانند ایران را به دست کشیدن از پیشرفتهای هستهای و موافقت با توافق «طولانیتر و قویتر» که دولت آمریکا گفته خواستار آن است متقاعد کنند.
او همچنین پیشنهاد میکند ایالات متحده و اسرائیل برای منزوی کردن ایران همکاری کنند و مینویسد: «به عنوان مثال، ایالات متحده و اسرائیل میتوانند با برجسته کردن همکاریهای ایران و روسیه اتحادیه اروپا را وادار کنند ممنوعیتهای مربوط به تسلیحات متعارف علیه ایران را تمدید کنند.»
در ادامه یادداشت آمده است: «آمریکا و اسرائیل مضاف بر این میتوانند ائتلاف گستردهای از کشورهای مختلف ایجاد کرده تا اعتراضهای داخلی در ایران را ترغیب کرده و به آن کمک کنند.»
این ژنرال سابق نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی سپس به برشمردن شواهدی میپردازد که نشان میدهد دولت بایدن حاضر به اتخاذ مواضع سختگیرانهتر علیه ایران، منطبق با دیدگاههای نتانیاهو است.
به نوشته یادلین، بایدن و نتانیاهو هر دو خواستار «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای» هستند و در خصوص ضرورت انجام این اقدام اتفاقنظر دارند.
عاموس یادلین در پایان یادداشت خود اذعان کرده که اسرائیل بدون مصالحه با ایالات متحده نمیتواند از پس تأمین امنیت خود برآید و به همین سبب نتانیاهو باید این موضوع را در صدر اولویتهای خود قرار دهد.