تشکیل ائتلاف راهبردی ضدایرانی آذربایجان - اسرائیل صحت دارد؟

کدخبر: ۵۶۰۳۲۹
روزنامه هاآرتص چند روز پیش در گزارشی مدعی شده بود که اسراییل طی دو دهه گذشته، ائتلافی راهبردی با جمهوری آذربایجان شکل داده است و به گفته منابع مطلع، در ازای دریافت نفت و ایجاد جای پایی در نزدیکی ایران، تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار به این کشور می‌فروشد.
تشکیل ائتلاف راهبردی ضدایرانی آذربایجان - اسرائیل صحت دارد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، سفیر جمهوری آذربایجان در اراضی اشغالی ادعای مطرح شده در روزنامه‌ هاآرتص مبنی بر شکل گرفتن ائتلاف راهبردی ضدایرانی میان جمهوری آذربایجان و رژیم اسراییل را رد کرد.

به گزارش روزنامه اورشلیم‌پست، مختار محمداف، سفیر جمهوری آذربایجان در قدس اشغالی در گفت‌وگو با این روزنامه ادعای مطرح شده علیه جمهوری آذربایجان در گزارش روزنامه هاآرتص را رد کرد.

روزنامه هاآرتص چند روز پیش در گزارشی مدعی شده بود که اسراییل طی دو دهه گذشته، ائتلافی راهبردی با جمهوری آذربایجان شکل داده است و به گفته منابع مطلع، در ازای دریافت نفت و ایجاد جای پایی در نزدیکی ایران، تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار  به این کشور می‌فروشد.

هاآرتص همچنین این ادعا را مطرح کرد که «طبق گزارش رسانه‌های خارجی، آذربایجان به موساد اجازه داده ایستگاهی را برای نظارت بر رخ‌دادهای داخل ایران ایجاد کند؛ ایران همسایه جنوبی آذربایجان است. جمهوری آذربایجان حتی فرودگاهی به منظور کمک به اسراییل در صورت تصمیم آن برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران آماده کرده است.»

این روزنامه در ادامه با اشاره به ادعای مطرح شده در برخی رسانه‌ها درباره اقدامات موساد علیه ایران، نوشت: در گزارش‌های دو سال پیش آمده است که ماموران موساد، اسناد آرشیو هسته‌ای ایران را از طریق آذربایجان از ایران خارج کرده بودند.»

محمداف در این باره گفت: آذربایجان از همان ابتدا اعلام کرده است که در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نخواهد کرد و اجازه نخواهد داد که از قلمرو آن علیه دیگر کشورها استفاده شود.

او در این راستا بیان کرد: به این خاطر که ما هم از کشورهای دیگر انتظار داریم در موضوعات داخلی ما دخالت نکنند.

سفیر جمهور آذربایجان در پاسخ به این که آیا منظورش این است که این گزارش‌ها در رسانه‌های خارجی کذب هستند، گفت: بله.

این دیپلمات آذربایجانی با گفتن این که نگرانی‌ها درباره خرید تسلیحات توسط کشورش از رژیم اسراییل را درک نمی‌کند، اظهار داشت: هر کشوری مسئول حفاظت و دفاع از تمامیت ارضی و استقلال شهروندانش است. آذربایجان مستثنی نیست. اسراییل هم تسلیحات زیادی تولید می‌کند. پس خریداری این تسلیحات از اسراییل عادی است.

محمداف همچنین با تکرار ادعاهای رییس جمهور این کشور درباره رزمایش‌هایش نظامی ایران در مرزهای این کشور، امری که از سوی مقامات ایران بخشی از برنامه معمول رزمایش‌های نظامی ایران تلقی شده است، گفت که از زمان «اشغال» منطقه قره‌باغ توسط ارمنستان، «شاهد حتی یک رزمایش نظامی در این محل‌ها نبوده‌ایم.»

او در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران در هفتم بهمن‌ماه(27 ژانویه) گفت: تصور این که این شخص قصد داشت به طبقه بالا برود[که دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان در آن زندگی می‌کنند]، سخت نیست و اگر این اتفاق می‌افتاد، خسارت‌های بیشتری به ما وارد می‌شد.

پس از این حادثه، دولت آذربایجان تصمیم گرفت دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت را از ایران خارج کند.

محمداف با اشاره به این موضوع تاکید کرد که بازگرداندن دیپلمات‌ها به خانه، به منظور قطع ارتباط با ایران نبوده است.

مقامات ایران پس از وقوع این حادثه تاکید کرده بودند که برای روشن شدن تمامی ابعاد آن پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند و در این زمینه با مقامات آذربایجان در تماس خواهند بود.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید