دو محور کلیدی دیدار وزرای خارجه ژاپن و چین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، دیدار امروز یوشیماسا هایاشی، وزیر خارجه ژاپن با کین گانگ، همتای چینیاش نخستین سفر وزیر خارجه ژاپن به پکن در سه سال گذشته بود؛ دو کشور بر سر تنشهای منطقهای اختلافاتی دارند.
رجزخوانی «نتانیاهو» بعد از حملات به سوریه / ما را آزمایش و اشتباه نکنید
خبرگزاری رویترز گزارش داد، اخیرا سخنگوی شرکت "آستلا فارما" به دلایلی نامعلوم در چین بازداشت شد. از ۲۰۱۵ تا امروز دستکم ۱۶ شهروند دیگر ژاپن هم به جرایم مرتبط با جاسوسی بازداشت شدهاند.
هایاشی به خبرنگاران گفت: به بازداشت اخیر یک شهروند ژاپنی در پکن اعتراض کرده و بیپرده موضع ژاپن را در این مسئله انتقال دادم، از جمله اینکه خواستار آزادی فوری این شخص هستیم.
کین در پاسخ گفته است که پکن به این مسئله بر اساس قانون رسیدگی خواهد کرد.
هایاشی گفت که ژاپن تقاضای شفافیت در روند رسیدگی به این پروندهها را داشته و از پکن خواسته تا یک فضای تجاری امن و عادلانه شکل دهد.
این دیپلمات ژاپنی همچنین نگرانی شدید توکیو نسبت به افزایش فعالیتهای نظامی چین را در این دیدار به همتای خود منتقل کرد، ازجمله نزدیک شدن پکن به مسکو و حضور نیروی دریایی چین در دریای چین شرقی.
هایاشی گفت: ما همنظر بودیم که تداوم گفتوگو درباره مسائلی از جمله امنیت ملی، مهم است.
هایاشی در این دیدار بر «اهمیت تضمین صلح و ثبات تنگه تایوان» تاکید کرد و در مقابل، همتایش هشدار داد که ژاپن نباید در امور داخلی چین از جمله مسئله تایوان دخالت کند، زیرا تایپه از مهمترین منافع چین است.
تایوان جزیرهای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از راههای پس گرفتنش میداند.
طرف چینی همچنین از همتای ژاپنی خود خواست تا از اقدامات محدودیتزا در حوزه تولید نیمههادیها در چین خودداری کرده و در این مسئله از آمریکا حمایت نکند.
کین گانگ گفت: آمریکا برای سرکوب شدید صنایع نیمههای ژاپن به ارعاب روی آورد. امروز همین کار را با چین میکند. با اشرار همدست نشوید!
ژاپن در هفته گذشته تصمیم گرفت صادرات ۲۳ کالا که در تولید نیمههادیها ضروری هستند را محدود کند. این محدودیتها شامل همه کشورها میشود، بجز ۴۲ کشور که از قبل گفتهاند به چین نیمههادی نخواهند داد. آمریکا، کره جنوبی و تایوان در میان این کشورها قرار دارند.