عماد افروغ: شورایعالی انقلاب فرهنگی روحانیون را آلوده کرده است /گفتم اتفاق ۸۸، مخملی نیست
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه فرهیختگان به مناسب چهلمین روز درگذشت عماد افروغ مصاحبه تفصیلی او با هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق را منتشر کرده است.
بخشهای مهم این مصاحبه را در ادامه میخوانید:
-
هژمونی رسانهای آنقدر سنگین است که نهتنها گوشها به انتقاد شنوا نیست، بلکه منتقدان واقعی مقصر اصلی شناخته و معرفی میشوند.
-
کسی که تا دیروز اطلاعاتی و امنیتی بود و اصلا اجازه نمیداد کسی آزاد باشد و حرفش را بزند و تشکل مدنی تشکیل دهد، حالا میشود علمدار جامعه مدنی و فردیت. کسی که تا دیروز یک نقد را در وزارت علوم تحمل نمیکرد، بهعنوان کاندیدای ریاستجمهوری با شعار جامعه مدنی وارد میدان میشود. قضیه چیست؟ مشکل تنها در آن فرد بهخصوص نیست، مشکل ساختاری و جریانی است.
-
سال ۸۶ مصاحبهای با خبرگزاری فارس کردم که همان باعث سروصداها و درنهایت سرنگونی سازماندهیشده ما از ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس، بهرغم عدم میلم به ادامه مسئولیت، شد! یک گفتوگوی زنده هم در برنامه شب شیشهای داشتم که مجری آقای رشیدپور بود. در مورد احمدینژاد صحبتهایی کردم. دو، سه روز قبل آن هم مصاحبهای با خبرگزاری فارس کردم راجع به مقایسه امام خمینی با مقاممعظمرهبری. گفتم از هر حیثی آیتالله خامنهای اصلح از بقیه است. بعد هم گفتم امام حقیقتگراتر از ایشان بود و ایشان مصلحتاندیشتر است.
-
سال ۸۴ از احمدینژاد حمایت کردم چون رقیبش آقای هاشمی بود. دور دوم بود. دفاع آنچنانی هم نکردیم. حالا نمیگویند من پس از ریاستجمهوری ایشان چقدر نقد کردم. یک عدهای در باد نقد بنده خوابیدند و برنده انتخابات سال ۹۲ شدند. آنها که ساکت بودند.
-
اگر میخواهیم عدالت را مخصوصا عدالت اجتماعی را پیش ببریم، باید خون دل بخورید و دنبال پاداش نباشید. همه را میخرند و وابسته میکنند. یک کسی را با قدرت، یک کسی را با ثروت، یک کسی را با عنوان دانشگاهی و... روحانیان ما را هم آلوده کردهاند، حوزه را هم آلوده کردهاند. چه کسی آلوده کرده است؟ شورای عالی انقلاب فرهنگی. چه چیزی آلوده کرده است؟ همین شاخصهای فرمالیستی.
-
جلوی رهبری در ارتباط با وزارت علوم گفتم آقای خامنهای عزیز، رهبر معظم، موضع خود را معلوم کنید. وزیر هم بود. این وزیر با استناد به شما این سیاستهای کذایی را پیش میبرد ولی من هم میفهمم که شما یک جایی گفتید مرزها را باید شکست ولی آنها دیگر این را نمیفهمند. موضع شما ابهام دارد و سفت پای آن نمیایستید.
-
هر وقت جلسه با رهبری داشتیم، یک گوشه میایستادم. این که بپرم و چفیه بگیرم در حد آن نیستم؛ البته خود آقا یک بار برای بنده در مجلس چفیه فرستادند. حتی یک بار بنده را شرمنده کردند. جلسهای با حضور ایشان داشتیم. جلسه که به پایان رسید همه دور آقا حلقه زدند، اما بنده آرام در گوشهای ایستاده و تماشا میکردم. تمام که شد خود آقا آمدند و من را شرمنده کردند. آمدند جلوی من و گفتند شما امری ندارید؟ گفتم: عذرخواهی میکنم، دیدم دور و برتان خیلی شلوغ است، برای عرض ادب جلو نیامدم.
-
نظام قضایی ما فردی شده است. این گزاره به لحاظ حقوقی درست است اما روی زمین که میآیید، این حرف غلط است که همه دربرابر قانون یکسانند. کسی که در یک محیط جرمخیز زندگی کرده احتمال جرم او بیشتر است تا کسی که زندگی نکرده است. پس همه دربرابر قانون نباید یکسان باشند و باید تاثیرات محیطی را هم متوجه شویم.
-
نماینده مجلس میشوید، نماینده مجلس که شدید به شما ماشین و خانه میدهند. آن موقع معلوم میشود چند مرده حلاج هستید. بنده الحمدلله زبانم، بهرغم وجود دلقکهای به استخدام صاحبان قدرت و ثروت حاکم درآمده برای بازی با آبروی افراد، سرخ است برای اینکه نگرفتم. نگرفتم برای اینکه بتوانم حرف بزنم. معلوم بود چه کثافتهایی پشت آن هستند؛ آپارتمان ۲۸۰ متری برای چه به نماینده میدهند و بعدا هم مال خودش بشود؟
-
طرف در کیهان، علیه من مینویسد به صرف اینکه من گفتم اتفاق ۸۸، مخملی نیست.گفتم اسمش را هرچه میخواهید بگذارید اما مخملی نگذارید. بگویید جر زدند، بگویید بدعهدی کردند، بگویید شورش کردند و همه اینها را بگویید ولی نگویید مخملی.
-
آقای مصباح اصلا نباید وارد سیاست شود. من کاری به بحثهای فلسفی ایشان ندارم. بنده حداقل در بحث اخلاق در کتاب خود به کتاب ایشان استناد کرده و آثار فلسفی و عرفانی ایشان را خوانده و میخوانم. اما برخی از مواضع سیاسی ایشان در مغایرت تام با حضور مردمی و تز مردمسالاری دینی است. (توضیح آنکه این گفتوگو در زمان حیات ایشان انجام شده است)
-
زمانی راه انداختند آقازاده. بعد زنگ میزدند و میگفتند شما وارد این کمپین نمیشوید؟ گفتم دست بردارید. هر دو را ببینید. خوب آقازاده اگر آقازاده است بهخاطر آقایش است. آقا را ول کردید و چسبیدید به آقازاده؟